מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירה10/06/2013
שלום, למה יש נשירת שיער באזור הקרסוליים? האם זה סימפטום של מחלה כלשהי? תודה מראש שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/06/2013??? השאלה לא ברורה לי וגם לא הקשר לגסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך בקולונוסקופיה ?דנה09/06/2013
לפני 8 חודשים היה לי אירוע בודד של דמם מפי הטבעת - דם טרי.
בבדיקות כירורג - אין פיסורה או טחורים חיצוניים . חשד בטחור פנימי. לא בוצעה בדיקה עם מכשיר . שלח אותי לרופא גסטרו ששלח לקולונוסקופיה . אני לא סובלת מכאבי בטן עצירות או שלשולים .
אני חוששת לעשות את הבדיקה בשל הסיכונים הכרוכים בכך ? האם לעשות בדיקות נוספות לפני שאני ממהרת לבדיקה כזו ?אין לנו במשפחה מקרים חוץ מסבא סרטן בקיבה . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך בקולונוסקופיה ? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/06/2013תלוי בגילך איזו בדיקה לעשות.
הסיכון בקולונוסקופיה קטנה מאוד אבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ..
דנה09/06/2013תודה , אני בת 39 . וסבא שלי נפטר מסרטן מעי הגס ולא הקיבה ... מה לדעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך .. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/06/2013צריך לעבור לפחות בדיקה של קולונוסקופיה קצרה- עקב גילך לדעתי עדיף קולונוסקופיה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקהשרית09/06/2013
שלום רב, אמרו לי שלפני בדיקת חיידק הליקובטר אין לקחת לנטון , אני לוקח לנטון מידי יום בגלל בקע, כמה ימים יש להפסיק את התרופה לפני הבדיקה של החיידק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/06/2013בדרך כלל 14 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלו תולעי מעיים?אמא08/06/2013
שלום
לאחר שהייה של יומייםמחוץ לבית
חזרנו וגילינו תולעת חיה באסלה
אני יודעת שזו לא תולעי הסיכה הרגילות של ילדים אך מאוד חוששת שאלו סוג כלשהו של תולעי מעיים שהיו בצואהשל אחד מבני המשפחה.
אני מצרפת תמונה
האם אלו תולעי מעיים כלשהם או תולעים אחרות שעלו מהביוב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אלו תולעי מעיים? - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2013יתכן ואלה תולעי מעיים , שלחי תרבית צואה לטפילים וניתן לשקול טיפול בורמוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- KEHEV BETEN IM CHOMענת08/06/2013
שלום,
בני בן 3 ושבעה חודשים וכל פעם שמעלה חום מתלונן על כאבי בטן (במיקום של 2 אצבעות מעל הטבור) וגם על כאב בצד ימין של הבטן העליונה. כשמתחיל כאב הבטן הוא ממש מתקפל ויורד על הרצפה בצורה שפופה וכך נשאר זה בא בגלים. כרגע עם שיעול יבש וחום. היום עשה קקי ועל האסלה היה נוזל בצבע כתום. גם בניגוב על הנייר היה צבע כתום.
על מה זה יכול להעיד?
איזה בדיקות דם צריך לבקש / US?
לפני כחודש שוב היה חום ושוב התלונן על כאבי בטן ויצא לו צואה לבנה אפרפרה. האם זה מצריך בירור מסוים..
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר KEHEV BETEN IM CHOM - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2013נשמע כאב קוליקי אך פני לגסטרו ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית צואהאושרית06/06/2013
לפני יומיים עשיתי בדיקת צואה לטפילים ולחיידים אלימים. בדיקת הטפילים (Parasites/Ova Stool) היא שלילית אך בדיקת החיידקים (Stool Culture) היא SALMONELLA-ו SHIGELLA -שלילי ל
האם יש סיכוי שקיים חיידק אחר ולכן התוצאות הן כאלה? או שיש להמתין עוד קצת בשביל תוצאה סופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית צואה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2013לא , התשובה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדרחל ארבל06/06/2013
דר סטיבן שלום אודה לך על תשובתך המהירה לגבי הכבד מגורגר רציתי לשאול
כבד מגורגר יש טיפול מה זה בדיוק כבד מגורגר אתה ליכול פרש ועים יש טיפול בברכה חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2013כבד מגורגר אינו מחלה אלא הצורה בה נראה הכבד באולטרא סאונד שיכולה אך בהחלט לא מחייבת , להעיד על שחמת או פיברוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית קיבה דקהנטע12305/06/2013
שלום רב
בשל החמרה באנמיה וכן אינסידנט של כאבי בטן חזקים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה.
בת 41. בריאה בד"כ.
הבדיקות יצאו תקינות, אך הרופאה אמרה לי בע"פ כי רירית הקיבה שלי דקה מאד וזה יכול להסביר את הקושי בספיגת הברזל.
האם, לפיכך, כדאי שאקח ברזל דרך הוריד-ונופר?
בברכה ובתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית קיבה דקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2013אם רמת הברזל נמוכה קיצונית ואינה עולה עם טיפול דרך הפה, או שאינך סובלת אפילו פולקס או ברזל טבעי. ניתן לתיתו דרך הווריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטור ופרוביוטיקהא05/06/2013
שלום,
אני בחורה בת 26, בריאה בד"כ.
היום התחלתי טיפול בהליקובקטור
מינון: אומפראדקס 20 מ"ג
מוקסיפן 1000 מ"ג
קלרידקס 500 מ"ג.
כנ"ל בערב.
האם מומלץ ליטול פרוביוטיקה? כמה זמן אחרי נטילת האנטיביוטיקה מומלץ לקחת כדור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטור ופרוביוטיקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/06/2013ניתן עם הסיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפה רגישות ללקטוזאור05/06/2013
שלום,
ביצעתי בדיקת רגישות ללקטוז.
בשלושת השלבים הראשון הייתה עליה כאשר בשלב ההשלישי המספר הגיע ל - 26. בקשו ממני להמתין עוד חצי שעה ולנשוף נשיפה נוספת.
בנשיפה זו היתה ירידה.
הסבירו לי לפני הבדיקה לא לאכול ולא לעשן, אני הבנתי שרק לפני הנשיפה הראשונה חל האיסור. לפני הנשיפה ה 4 שבה הייתה ירידה עישנתי סיגריה, האם יכול להיות שהעישון שיבש את התוצאה או שזה בסדר ואין לי רגישות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה רגישות ללקטוז - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/06/2013איני מכיר את השפעת העישון על טסט הלקטז סביר להניח שלא כה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות תפקודי כבדשי04/06/2013
בבדיקת דם שעשיתי יש לי ALT 74.00 , ו AST 53 , בנוסף 247 כולסטרול , כמו כן יש לי סחרחורות כבר שבוע , אני בן 41 שוקל 82 קג , גובהה 175 . מתאמן 3 פעמים בשבוע 10 קמ ריצה בשעה . אף פעם לא היו לי בעיות בריאות כאלו ואני מאוד לחוץ . מה הלאה ? מה זה בדיוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות תפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/06/2013יש לך עודף משקל בדוק סרולוגיה לסוגי ההפטיטיס וסרולוגיה אוטואימונית. נראה שיש לך BMI-26-7 יתכן גם שמדובר בכבד שומני שנראה בUS אם אכן דיאטה וירידה במשקל תשפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות לאחר שבוע הכול תקין
שי05/06/2013לאחר שבוע שהייתי די לחוץ ביצעתי בדיקות נוספות והכול תקין , בנורמל .
איך זה פתאום מסתדר ?!
מה שכן יש לי בשבוע האחרון סחרחורות ומגרנות איומות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות לאחר שבוע הכול תקין - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/06/2013זה יכול להיות מתרופה כלשהיא או וירוס שחלף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהדן04/06/2013
שלום
בן 35 , מעשן, מעט מאד אלכוהול, ספורט לא סדיר.
כבר יומיים שבעת מתן צואה יש דם בהיר (כמו טרי) גם באסלה (מעט)
וגם על הנייר.
אין כאבים, עייפות, בחילות או משהו אחר.
קצת חוסר נוחות בבטן, אבל נראה לי בעיקר פסיכילוגי.
רופא משפחה הפנה לגסטרו לצורך בירור (לא נמצאו טחורים חיצוניים בבדיקה רקטלית שטחית)
הבעיה שהתור הקרוב לגסטרואנטרולוג הוא בעוד חודש וחצי.
האם ניתן להמתין? האם יש סיבה משמעותית להילחץ? מה האפשרויות הסבירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/06/2013אין סיבה להלחץ, ניתן להגיע אלי ולאחרים,בהתראה קצרה בהרבה באופן פרטי או מושלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קפסולהס04/06/2013
שלום ביצעתי בדיקת כפסולה לפני חודש ורציתי לדעת מה משמעות הפיענוח מיכייון שהתור לרופא הוא רק עוד חודש ימים
small bowel cleanliness was partially inadequate in distal small bowel. no gross pathology was found except one erythematous spot and a few small segments of lymph ectasia* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת קפסולה - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/06/2013ממצאים לא משמעותיים אך הכנה לא טובה במעי הדק הרחיקני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים בבטן עליונה צד שמאליעל02/06/2013
מזה כשבוע + אני סובלת מכאבים חדים להערכתי בטחול שגורמים לי לקום באמצע הלילה. הם נחלשים ועוברים לאורך היום אך חזקים מאד כשאני מתעוררת בבוקר או באמצע הלילה משנתי, ונמשכים כשעתיים.
המיקום: מאחורי הצלעות התחתונות מצד שמאל.
בריאה בדכ, בת 31, לוקחת חומצה פולית, אחרי 2 הפלות בשנה האחרונה- אחת מהן חצי מולה.
עזרה בבקשה?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדים בבטן עליונה צד שמאל - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/06/2013בהנחה שאין לך מחלת חום או שיעול חדש, כדאי לבצע בדיקת הדמיה כמו US בטן ולהגיע למרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל02/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה בהרדמה מלאהשט01/06/2013
עקב כישלון שלוש פעמים לבצע קולונוסקופיה רגילה בגלל מעי מפותל הוחלט הפעם על ביצוע קולונוסקופיה בהרדמה מלאה האם עכשיו מנסיונכם ניתן לבצע את הבדיקה במלואה ובנוסף אם אני עושה בדיקה וירטואלית ומוצאים ממצא איך מוציאים אותו אם אי אפשר להגיע לפוליפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה בהרדמה מלאה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2013נית לעשות קולונוסקופיה תחת הרדמה כללית וקולונוסקופיה וירטואלית במקרים של קולונוסקופיה לא מוצלחת.
בדרך כל ב95% של המקרים הבדיקה מוצלחת אך לא תמיד.
איזו בדיקה לבחור תלוי על הנסיבות ואני מציע לדון עם רופא הגסטרו על היתרונות וחיסרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)