מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן, צואה חריגה, כאב בעצם הזנבסופי31/05/2013
שלום,
מזה שלושה חודשים אני סובלת מסדרת בעיות ומתקשה לקבל טיפול הולם כיוון שאני בחו"ל.
בהתחלה סבלתי מעצירויות קשות, צואה קשה, כדורית וכהה, לעתים עם דם, ולאחר מכן הצואה הפכה רכה מאוד ובעלת ריח חריף, לעתים יש ריר בצואה.
בנוסף, התחילו לי כאבי בטן, תחושת נפיחות, ורעשים רמים שהביאו אותי לביקור במרפאה, שם עשו לי בדיקות דם ולא מצאו זיהום או נגיף כלשהו. בהמלצת הרופאה אני לוקחת את התרופה iberogast ביומיים האחרונים שמקלה עליי, אך היום החלה לי בעיה חדשה- כאבים בעצם הזנב בעת יציאה.
אני מתארת לעצמי שאצטרך לעבור בדיקות כשאגיע לארץ, אך שאלתי היא האם הסימנים האלה מצביעים על בעיה שדורשת אבחון דחוף, או שיש אפשרות לחכות חודש ולבדוק זאת בארץ?
תודה רבה ויום נעים
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן, צואה חריגה, כאב בעצם הזנב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2013קשה לקבוע מה זה אך נראה לי כעת שאפשר להמתין עד שאת מגיעה לארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן ובגבציפי31/05/2013
שלום,
אני בת 50 בריאה בד"כ
מלפני כשבוע לאחר ארוחת הערב נתקפתי בכאבים חזקים וחדים באזור החלק העליון של הבטן והגב בצד שמאל מלווה בכאב חד בזמן נשימה באותם המקומות. מאז כאבים חוזרים רק לאחר ארוחות . לאחר שהכאבים החזקים עוברים נשאר כאב עמום באזור. על מה זה עשוי להצביע? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן ובגב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/05/2013יתכן דלקת בקיבה ובלבלב ומציע להפנות לרופא המטפל לברר את העינן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמא ושתייה מרובהרון31/05/2013
שלום,
האם קיימת אפשרות ששתייה מרובה קומפולסיבית גרמה להתרגלות פיזיולוגית אובייקטיבית (!) של הגוף לכמויות מים גדולות ואף גרמה ל"שחיקה" במנגנונים פיזיולוגים שונים, כך שיווצר צמא אובייקטיבי? יען כמו אדם שלוקח סטרואידים והדבר מביא להקטנה של אשכיו, ואם יפסיק בבת אחת לקחת את הסטרואידים - הרי שייקח זמן לגופו להדביק את קצב ייצור הטסטוסטרון ויווצר מחסור?
(אני מקוה שזהו התחום הרפואי הרלוונטי לשאלה זו. ואם לא - מהו?)
תודה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמא ושתייה מרובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/05/2013שתיה מרובה יכולה לגרום להפחתה של ריכוז הנטרן בדם.
אני לא חושב שיש התמכרות פיזיולוגית אך יתכן פסיכולוגית.
זה שונה מהסיפור עם סטראידים- גם אני לא חושב שסטראידים כמו פרדניזון גורמים לחוסר טסטוסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס+שבר סרעפתידינה30/05/2013
שלום
אני מטופלת בנקסיום 40 לוקחת בשעות אחה"צ, האם עדיף לקחת 20 בבוקר ו 20 בערב, באיזה אופן ההשפעה טובה יותר?
האם אפשר לשלב רק במקרה הצורך (לעיתים רחוקות) מוטיליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס+שבר סרעפתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/05/2013אני לא חושב שזה משנה איך לוקחים נקסיום במינונים גבוהים.
ניתן לשלב מוטיליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בכבדמיכל28/05/2013
שלום,
אני חרדתית מאד! ולבעלי יש כאבי בטן לא חזקים בצד שמאל של הבטן. לפני כחודש עשה אולטרסאונד בטן. התוצאות כלהלן: "הכבד אינו מוגדל, בעל מרקם היפראקואי ומעט בלתי אחיד-שומני. באונה שמאלית הודגם איזור היפואקואי לא מוגדר היטב ולא ווסקולרי בגודל כ 1.-4.5 סמ. SPARING. אחר?. "
ההמלצה : מעקב רופא גסטרו ו- אולטרסאנוד כבד עוד שלושה חודשים.
השאלה שלי : האם אני צריכה להיות בלחץ מטורף כמו שאני עכשיו או שאני יכולה להיות קצת יותר רגועה.
בבקשה תשובה מהירה.
תודה רבה
החרדתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/05/2013זה נשמע כמו כבד שומני -אף פשוט לא מפוזר בצורה אחידה בכבד.
לכן בדיקה חוזרת בעוד כמה חודשים על ידי US חוזר מומלץ.
אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליונה וחזהחני28/05/2013
בת 35 ,לפני שנה עברתי טיפול מוצלח בחיידק ההליקובטר,
מטופלת בנקסיום קרוב לחצי שנה בעקבות דלקת בוושט
ורפלוקס.
סובלת מזה שבועיים מכאבים חזקים בבטן העליונה והחזה
שמלווים בעצירות וגרעפסים .
שאלתי,
היתכן שהחיידק חזר למרות שהושמד?
האם כדאי להחליף את הנקסיום באומפרדקס?
מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים? (התור לרופא גסטרו
רק עוד חודש)
תודה מראש,חני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עליונה וחזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/05/2013קודם כל לא בטוח שיש קשר בין התלונות לנוכחות של החיידק.
יתכן החמרה של רפלוקס.
מציע בינתיים העלת מינון של נקסיום עד למקסימום של 40 מ"ג פעמיים ליום.
יתכן מקום לגסטרוסקופיה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע בדיקת גסטרוסקופיה INTRANASALיוסי28/05/2013
שלום ,
אני אמור לבצע בדיקת גסטרוסקופיה עקב קשיי בליעה (שככל הנראה מקורם במתח שרירי, אבל צריך לשלול) . קראתי כי יש כיום אפשרות לבצע את הבדיקה דרך האף INTRANASAL , ללא טשטוש. האם ידוע לכם היכן ניתן לבצע בדיקה כזו?
בתודה מראש,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע בדיקת גסטרוסקופיה INTRANASAL - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/05/2013לא יודע- אך מניח ברוב בתי החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שורף בפי הטבעת ביציאות וגזים 2דן28/05/2013
שלום.
מכיוון שלא ענית לי כלום פעם שעברה, מנסה עוד פעם:
לפני שאתה מפנה אותי לפורום פרוקטולוגיה, ואם נצא מנקודת הנחה שהבעיות הפרוקטולוגיות והדרמטולוגיות נשללו (ראיתי כבר 8 כירורגים ו 3 רופאי עור).
השאלה היא האם יכול להיות איזשהו מצב של יתר חומציות במערכת העיקול (או משהו אחר), שמגרה את העור בעת יציאה, וגם בעת גזים (נדיר ככל שיהיה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שורף בפי הטבעת ביציאות וגזים 2 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/05/2013לא סביר שיש חומציות יתר ביציאות אך יתכן גרד באזור פי הטבעת מטחורים, בעיות עם היציאה ועם הסוגרים.
גם יתכן לאחר דלקת עצבית באזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מבדיקת קולונוסקופיהאורית27/05/2013
שלום,
קבלתי הפניה מרופא גסטרו לעשות בדיקת קולונוסקופיה בגלל התקפי בחילות ותשישות וחוסר תאבון שמגיעים מדי פעם. בנוסף היתה ירידה במשקל של 2.5 קילו שנעצרה בינתיים.
עשיתי בדיקת גסטרו ו- us וכן בדיקות דם שיצאו תקינות. ועכשיו אני צריכה לעבור בדיקת קולונוסקופיה. אני מאוד חוששת מפני שמבנה הגוף שלי רזה ואמרו לי שאצל אנשים רזים הבדיקה יותר קשה. רציתי לדעת מה הקשר והאם בגלל זה הבדיקה יותר מסוכנת, האם מרגישים משהו במהלך הבדיקה?
מודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מבדיקת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/05/2013לעתים הבדיקה יותר קשה בנשים רזות אך עדיין משלימים הבדיקה ביותר מ95% של המקרים.
הבדיקה מתבצעת תחת סדציה ולרוב לא זוכרים את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי27/05/2013
לפני מספר חודשים הופיעה בתחתון קריש דם קטנטן מאזור פי הטבעת באופן חד פעמי ללא כאב עצירות או משהו כזה.
בדיקה לדם סמוי יצאה שלילית אני בת 38ובריאה
האם עלי לבצע בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/05/2013מציע להבדק אצך הרופא המטפל- יתכן טחור ואם כן אין צורך לטיפול מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי27/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מרקמו מגורגררחל ארבל27/05/2013
בת 32 בריאה בדרך כלל עשיתי US בטן עליונה שהודגם כבד אינו מוגדל מרקמו מגורגר
טחול הומגני
כיס מרה הודגם פוליפ 0.4 סמ
דרכי מרה תקין אינו מורחב
לבלב ב.מ.פ
שאלה שלי אליך 1 מה זה כבד מרקמו מגורגר
2 העים יש טיפול
אודה לך על המלצתך בכבוד רב חלי ארבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מרקמו מגורגר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/05/2013כבד מגורגר יכול להצביע על שחמת הכבד.
מציע להפנות לרופא כבד לבירור מאחר שזה לא תקין בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות שלושה שבועות אחרי וירוסטל27/05/2013
שלום
לפני כשלושה שבועות היה לי וירוס בטן שלא פסח על אף אחד מהמשפחה
מה שכן אצל כל אחד הוא הופיע קצת שונה (שלשולים\כאבי בטן\הקאות)
לי היה אחה"צ אחד של כאבי בטן ובחילות שהסתיים בהקאות ואז בחילות קשות במשך שבוע.
מאז עברו שלושה שבועות ועדיין מדיי פעם במשך היום יש לי בחילות.
אני בת 33 (שנה אחרי לידה) ומיד חשבתי שאולי בהריון - אך קיבלתי מחזור מאז (ונוטלת גלולות באופן קבוע)
האם הגיוני שהבחילות הן עדיין מהוירוס או שרצוי בכל זאת לבצע בדיקת הריון ?
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות שלושה שבועות אחרי וירוס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/05/2013יתכן שינוים בתנועה של הקיבה עדיין אך כדי לעשות בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק ההליקובקטרליהי26/05/2013
שלום רב
לפני מספר ימים עשיתי בדיקת נשיפה לחיידק ההליקובקטר והתוצאה 89.9 שהערכים התקינים הם עד 5 האם התוצאה הגבוהה מעידה על חומרה המצב. רופא המשפחה נתן לי טיפול במוקסיפן וקארין למשך 10 ימים ולוסק ל-30 יום האם זה מספיק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק ההליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/05/2013התשובה של הבדיקה היא כן ולא - אין חשיבות למספר.
קבלת טיפול מקובל ויש סיכוי של 70% של הצלחה.
אבל ספק רב אם התלונות קשורות להליקובקטר ולא חייבים להתפתר ממנו בכל מחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן...איילה26/05/2013
שלום, בת 34 אמא לשתיים. בחודשיים האחרונים יש לי כאבי בטן כמעט כל יום (יותר מיחושים) בבטן העליונה. הכאב משנה את תחושתו ומיקומו- פעם בצד שמאל ופעם בימין, פעם צריבה ופעם דקירות, פעם לחץ, פעם אי נוחות ותחושה של מלאות... אבל מציק.
עשיתי בדיקה להליקובקטור וזה יצא תקין וןעשיתי אולטרסאונד בטן עליונה של נמצאה המנגיומה בכבד- 1.1 ס"מ. רופא המשפחה שלי אומר שזה שום דבר ולא קשור לכאבים.
שאר הדברים באולטרסאונד תקינים
שאלתי היא מה עלי לעשות? האם להמשיך בדיקות ואיזה ומה אוכל לעשות בינתיים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/05/2013יתכן ויש מקום לבצע בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה כדי לבדוק את המעי.
מציע להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה מהירה על כאבאייל26/05/2013
שלום
אני בן 30. בריא.
מזה כ 10 שנים יש מדי פעם כאבי בטן עוויתיים קשים בבטן שמאל תחתונה
שמוקלים רק לאחר כמה גלי שלשולים שביניהם עוויתות מעי
וזה לוקח בד"כ כשעה שעתיים של סבל.
אלה כאבים קשים יותר מהכאבים שהיו לי בזמן אפנדיציט בגיל 25.
קולונוסקפיה שנעשתה לפני כמה שנים תקינה.
כל בדיקות הדם כעת תקינות ספירה, כימיה, שקיעת דם וכו' תקינות.
אובחן בעבר וגם עכשיו כ IBS.
אני מסתדר עם זה טוב רוב הזמן ולמדתי להמנע ממאכלים שיוצרים יותר גזים ועלולים ליצור כאב בבטן עוויתי. עושה ספורט, רגוע בחיים ואוכל תזונה מאוזנת.
למרות זאת, יש מעת לעת רגישות בבטן שמאל תחתונה ויש תקופות שבטן שמאל תחתונה קצת גדושה במגע ומלאה שם
ולעתים רחוקות יש התקף כאב בטן עוויתי עז , לפעמים בלילה.
הכאב לעתים מעיר אותי באמצע הלילה ואז במשך שעתיים אני מתפתל מכאבים
ורק לאחר כמה כוסות תה קמומיל חזק ו5-6 גלי שלשולים עם עווית ביניהם והתרוקנות המעי, הכאב עובר. זה כאב מאוד חזק!
ברצוני לשאול.
1 בזמן התקף כאב בטן עוותי, במיוחד בלילה,
אשר מוקל רק לאחר כמה גלי שלשול ( שביניהם עווית של כמה דקות )
ומוקל לאחר כשעתיים, מה ניתן לעשות לקצר כמה שיותר מהר את הכאב והעווית?
השלשול פחות נורא באותו רגע והכי נורא זה הכאב...
2 האם יש כדור או מוצר שיכול מיידית או די מהר להפסיק את העוויתות?
3. האם כדאי לעשות חוקן במצב כזה או שזה מסוכן? מעולם לא עשיתי חוץ מבקולונוסקופיה..
4. האם כדור בשם קולוטל יכול מיידית לעצור את הכאב או שהוא ישפיע רק לאחר כמה שעות ואז ממילא אין צורך בו כי בד"כ הכאב יחלוף עם תום השלשולים.
5. האם פרוביוטיקה יכולה לעזור למנוע תופעות כאלה ויש טעם לקחת אותו בשביל למנוע.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלה מהירה על כאב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/05/2013קשה לענות לשאלות אלו.
התיאור נשמע כמו מעי רגיז למעט האירועים בלילה שעירים אותך משינה.
ניתן לנסות קולוטל וגם קולפרמין אך אולי לפני זה להתייעץ עם רופא גסטרו חדש על מנת לבדוק את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)