מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעשים של מים מהבטןמ13/05/2013
שלום, בת 26. אני מאובחנת עם קרוהן כ-5 שנים.
בתקופה האחרונה (משהו כמו חודש) יש לי רעשים מוזרים של מים מהבטן\מעי, לא כמו רעש של גזים או משהו אלא ממש נשמע כמו מים. זה לא כואב. מה יכול להיות בגלל הקרוהן?
עשיתי לאחרונה MRE והיה תקין,לא הראה חסימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים של מים מהבטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/05/2013קשה לתת אבחנה אך אם הmre תקין אז אין סבירות שיש בעיה עם קרוהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאקמאיה13/05/2013
Immunology
שם
בדיקה תוצאה תוצאה ביחס לטווח הנורמה הערות גרף טבלה
Immunoglobulin A 48 mg/dL
48
70
400
להשוואה מול תוצאות קודמות של אותה בדיקה
Autoimmunity
שם
בדיקה תוצאה תוצאה ביחס לטווח הנורמה הערות גרף טבלה
Anti-tTG IgA <0.20 AU/mL Reference values
Negative < 7.2 AU/mL
Borderline: 7.2-8.8 AU/mL
Positive > 8.8 AU/mL
מה זה אומר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צליאק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/05/2013לא כל כך ברור אך נראה שבדיקת הצליאק שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ביופסיהאביב13/05/2013
שלום רב,
לפני חודש עשיתי בדיקת גסטרו ועשו לי ביופסיה
רציתי לשאול מה הפרוש
from the antrum showing a small lymphoid aggregate
helicobacter pylori is not identified
מה הטיפול לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח ביופסיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/05/2013אין לזה הרבה משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ביופסיה-דחוףאביב13/05/2013
שלום רב,
לפני חודש עשיתי בדיקת גסטרו ועשו לי ביופסיה
רציתי לשאול מה הפרוש
from the antrum showing a small lymphoid aggregate
helicobacter pylori is not identified
ומהו הטיפול לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח ביופסיה-דחוף - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/05/2013נראה צבר לימפטי קטן ואין חידק הליקובקטר. ביופסיה בלתי ספיציפית ותקינה למעשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיהרונה12/05/2013
שלום רב,
אימי, בת 81, עברה קולונסקופיה בעקבות ירידה בהמוגלובין (11.5)
להלן הממצאים :
במעי העולה נצפו 2 תהליכים פוליפיידים גדולים. בחלקו הפרוקסימלי ממצא התופס כשליש מהיקף המעי, חלק יחסית נוקשה מעט ומדמם בקלות. בכניסה לצקום פוליפ רך כרוביתי גדול מאוד התופס כמחצית מחלל המעי. בין 2 התהליכים נצפתה גם ליפומה בקוטר כ- 3 ס"מ. התהליך הדיסטלי סומן בצבע.
ממצאים : RT. colon - polyps huge, susp.mal. נשלח לפתולוגיה-התשובה תגיע רק בשבוע הבא. ידוע לנו שהיא תצטרך לעבור בכל מקרה ניתוח , אך האם התיאור הנ"ל מעיד על הליך סרטני או שיש סיכוי גם לשפיר ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/05/2013התיאור חשוד לגידול אבל לא בטוח עד שמקבלים תשובה.
בכל מקרה יהיה צורך לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מקווה לטוב
רונה12/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים מוזרים שמסתיימים בפעילות מעיניקיטה12/05/2013
שלום רב,
אני בת 44 עם מחזור סדיר כל 28 יום.
בחצי שנה האחרונה סובלת מהתקפים שמתחילים בדפיקות לב, ערפול ואיזה שהוא קשר לחלומות שחלמתי בלילה (עולים לי פלאשבקים מהחלומות), לאחר מכן בחילה, לאחר מכן חום שורף בכל הגוף ובסוף נפיחה גדולה או יציאה בשירותים.
כל התקף אורך כ-דקה.
יש ימים שאין בכלל התקפים ויש ימים שיש כ-3 התקפים.
יש חודש שאין בכלל ויש חודש שכמעט כל יום.
הם יכולים לקרות באמצע הלילה ואז מעירים אותי.
הם יכולים לקרות גם בהפרשים של חצי שעה.
רופא המשפחה שלי שלל קרצינואיד והפנה אותי לגסטרו.
האם התופעה מוכרת ?
האם מרמזת על בעייה רפואית שניתן לטפל בה ?
תודה רבה מראש,
ניקיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים מוזרים שמסתיימים בפעילות מעי - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013הסיפור מוזר ונשמע פונקצינלי כדאי לקחת תפקודי בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס המרה - דרכי טיפולממני11/05/2013
לאחרונה סבלתי מדלקת בלבלב כתוצאה מאבן בכיס המרה שנתקעה בדרכי המרה. אני ממתין ל-MRI שבעקבותו אני צפוי לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה (ואולי גם ERCP אם יש אבן תקועה בדרכי המרה).
קראתי בהרבה מקורות של רפואה משלימה/סינית על פרוטוקולים לניקוי הגוף שאמורים לפתור אותו מאבני מרה ללא צורך בניתוח (אחד הנפוצים משוייך למישהי בשם חולדה קלארק). הם לרוב כוללים מספר ימי צום מלווים בשתיית מיץ תפוחים, לאחריהם חוקן, ולאחריו שתיית של 0.5-0.75 כוס שמן זית מעורבב עם 0.5-1 כוס מיץ הדרים (לימון או לימון משולב עם אשכולית). זה אמור לסלק את כל האבנים. אני מחפש התיחסויות של רפואה מערבית לכך אך טרם מצאתי.
רציתי לדעת:
1. האם פרוטוקולים מסוג אלו מומלצים לעיתים ע"י הרפואה המערבית? האם הם מסוכנים? אם כן - האם ניתן לנסות אותם בלווי רפואי צמוד?
2. האם הפקטין בתפוחים אכן מרכך את אבני המרה? התרשמותי מהפרוטוקול היא שהסכנה העיקרית היא בחלק הסופי, של שתיית שמן מרובה. האם מומלץ לסובלים מאבנים להרבות ללא קשר לפרוטוקול בשתיית מיץ תפוחים/אכילת תפוחים?
3. אני כרגע מנסה להימנע מאוכל שומני. בעבר נהגתי לצרוך כף שמן דגים ביום להורדת הכולסטרול וסיבות נוספות. האם אני יכול לחזור לעשות זאת או שיש בכך סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס המרה - דרכי טיפול - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013אין הרפואה המערבית מכירה בכך ואתה יכול לקחת אומגה 3 בעקרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסיםיעל10/05/2013
שלום,
פניתי לדיאטנית בשל תקופה ממושכת של שנים בהם אני סובלת מגרפסים קולניים חזקים.
בלי קשר לפעמים סובלת מכאבי בטן ונפיחות מגזים.לא שמתי לב לקשר ישיר עם צריכת חלב.
הופנתי לבדיקות, צליאק ורגישות ללקטוז. הצליאק יצא בסדר אך יש רגישות ללקטוז ואף שלשלתי ביום בדיקת הנשיפה- תוצאה 60 PPM כאשר הנורמה קטן מ 20.
האם הרגישות מסבירה גם את תופעות הגרפסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013כן בהחלט אם כי מסבירה יותר FLATUS יש להוריד לחלוטין משקאות תוססים ולשלול רפלוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס +שבר סרעפתידינה10/05/2013
אני מטופלת בנקסיום, במשך כמה שעות פועלת התרופה, ומתי כדאי לקחת כדי שתשפיעה גם בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס +שבר סרעפתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת aדונה10/05/2013
בבדיקת דם לצהבת a את התשובה הבאה:hcpatitis a ab total התוצאה:60.00 reactive=20iu/l
לפני כשנה עשיתי חיסון משולש לצהבת a b בבדיקות מעבדה שנהם:ncgative
רציתי לדעת האים יש לי צהבת a והאים יש טיפול לזה
אודה לכם על תשובה מהירה אני די חרדה
שולמית
תפקודי כבד תקינים got ast 15
gptalt 17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת a - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/05/2013יש לך נוגדנים מה שמעיד שאת מחוסנת . על הדבקה עכשווית בA מעיד IgM כנגד HAV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת a - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/05/2013תשובתי ברורה אין לך הפטיטיס A
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול הליקובטוראופל10/05/2013
שלום רב, לפני מספר חודשים גילו אצלי חיידק הליקובטור בעיקבות זה שהתלוננתי על כאבי בטן ותחושה שמשהו תקוע מתחת לצלע ימני, והמון הגפסים. קיבלתי טיפול אנטיביוטי משולש עם שילוב לנסו. איך עדיין אני מרגישה מין משהו שמתכווץ כמו גוש מתחת לצלע ויש עדיין הגפסים תקועים, קיבלתי טיפול בנקסיום שרק התחלתי אותו. מה יכולה להיות בעיה מניסיונכם? הרופא שלי טוענת שהכל בגלל החומציות בקיבה, גם תחושה של גוש שמתכווץ. אני נורא חוששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול הליקובטור - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/05/2013הסיפור אינו נשמע בעיתי הפסיקי טיפול וחזרי לאחר שבועיים על תבחין נשיפה ואם חיובי -טיפול מרובע . אם שלילי US ושקילת גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונומטריהקורל09/05/2013
רציתי לדעת האם בבדיקת מונומטריה ניתן לאבחן מצב של טנזמוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונומטריה - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013טנסמוס מצדיק ביצוע קולונוסקופיה או סיגמואידוסקופיה בגיל המבוגר. טנסמוס הינו אבחנה קלינית ולא מנומטרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדרחל ארבל09/05/2013
בת 32 בריאה בדרך כלל ברצוני לשאול אותך מה זה כבד במרקם מגורגר העים יש טיפול לה זה יש לציין שלפני שנה אוטראוסנד בטן תקין ועכשיו בצעתי מעקב שוב לפני חצי שנה גילו כבד ברקמם מגורגר ושאר במפ תודה לך על המלצתך רוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013זה יכול להעיד על פיברוזיס ואף על צירוזיס, אך לא ממצא אמין חשוב גם תפקודי הכבד וגודל הכבד והטחול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בצהבת B וכניסה להריוןיעל09/05/2013
שלום, אני מחוסנת נגד צהבת B ולבן הזוג שלי יש צהבת B, מהם סיכויי ההידבקות דרך יחסי מין לא מוגנים?
אם אני נכנסת להריון, האם יש סיכון שהעובר יידבק ממנו?
*החיסון שאני עשיתי תקף לכל החיים או שצריך לחדש מדי פעם?
אשמח למענה,
תודה רבה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בצהבת B וכניסה להריון - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013כדאי לבדוק רמת נוגדנים ולראות שהיאטובה מעל 10 . כדאי לחזור על הבדיקה מידי שנה שנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בריפלוקסעדה08/05/2013
שלום
בעקבות תחושה של אי נוחות בגרון(כמו משהו שנתקע בגרון שמנסה לבלוע אך ללא הואיל)פניתי לרופא א.א.ג שבדק אותי ומצא כי יש בצקת בקומיסורה האחורית.נאמר לי כי זה נגרם מריפלוקס. אני נוטלת אומפרדקס 40 מ"ג פעמיים ביום ומקפידה על תזונה כבר שבוע ימים אך התחושה בגרון לא נעלמה...
כמה זמן לוקח לתרופה להשפיע (האם יותר משבוע)?
האם עלי לנסות תרופה אחרת?
אציין כי יש לי תור לרופא גסטרולוג רק ביולי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בריפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013חכי בסבלנות ואין לי ספק שהתופעה תעלם בתוך כמה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)