מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקהרינה08/05/2013
אודה לעזרתכם בתרגום
STOOL DIRECT MICROSCOPY NEGATIVE
הבדיקה כוללת: פרזיטים, לאוקוציטים ואריטרוציטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013תרבית צואה שלילית כולל חידקים ופרזיטים, משמע אין צמיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רינה12/05/2013כלומר אין פרזיטים? יתכן שהיה וירוס?
איך יודעים אם נפגעה הרירית של המעי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה את המעי הגס בעת מישושליטל08/05/2013
שלום ד"ר
אני בחורה רזה, ולפעמים בעיקר לפני יציאה, אני מסוגלת להרגיש בעת מישוש של הבטן התחתונה מצד שמאל משהו קשה וארוך - לדעתי זה המעי הגס
לרוב לאחר יציאה אני כבר לא מרגישה את המעי
רציתי לשאול האם יתכן שזה נורמלי ששאני מרגישה את המעי שלי כאשר הוא מלא?
כי אני רזה...
בבקשה תתייחס לשאלתי הספציפית האם יתכן שזה נורמלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
עדי14/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגישה את המעי הגס בעת מישוש - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/05/2013את מרגישה צואה במעי כנראה לגיטימי באנשים רזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגישה את המעי הגס בעת מישוש - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/05/2013עניתי כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי למעלהליטל08/05/2013
אני כתבתי שהבטן שלי מכווצת, רציתי לשאול דבר נוסף- לפעמים אני מרגישה כמו עקצוצים בבטן, זה לא קורה הרבה אבל קורה לפעמים
ממש כמו דקירות קטנות בבטן עדינות שחולפות כעבור מספר שניות
למה זה קורה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי למעלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/05/2013תופעה פונקציונאלית לא משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליכים סולידיים אקוגניים ללא גבולות ברורים בחלקם עם טבעת היפואאקיותפרופ' דורון זמיר08/05/2013
שלום,
אמי בת 71. חודש שעבר סבלה מכאבי בטן חזקים ושלשולים עם חום (הרופאה אמרה שיש לה החידק והתקף אולקוס- אמי סובלת מהאולקוס באופן קבוע)
בבדיקת אולטרהסאונד כתוב:
מרקם לא אחיד
אונה- מספר תהליכים סולידיים אקוגניים ללא גבולות ברורים
בחלקם עם טבעת היפואאקיות.
גודל ממצאים 4.6 ס"מ
טחול לא הודגם בבירור
הופנת לסי טי. האם יש סיבה לדאגה?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/05/2013הCT נעשה לשלילת תהליכים משניים בכבד ולוודא באם מדובר בהמנגיומות או ממצא אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשחות בבריכה בעת מחזור כשיש הפטיטיסרעות08/05/2013
אני רוצה לדעת האם אפשר לשחות בבריכה בעת מחזור כשקיים נגיף הפטיטיס C,
כלומר האם יש סיכון שהאדם בעל הנגיף בעת מחזור חודשי ידביק אחרים בבריכה ....?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחות בבריכה בעת מחזור כשיש הפטיטיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/05/2013הסיכון קיים תיאורטיתאך מעשית אפסי הנגיף אינו מידבק במיוחד והסיכוי של מגע בפצע פתוח תחת כלורינאציה הוא אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסאיציק07/05/2013
אני לוקח אומפרדקס 20 מ"ג פעם ביום עקב רפלוקס שהתגלה בבדיקת בליעת בריום.בעבר התלוננתי על הרגשת חוסר אויר אחרי ארוחה התחלתי במינון של 2 כדורים ביום והתופעה חלפה לאחר כמה שבועות. .במשך הזמן התחלתי לרדת במינון לכדור ביום ואני מרגיש שהתופעה חוזרת האם ניתן לקחת אומפרדקס בקביעות פעמים ביום? האם זה לא מעכב ספיגה של ויטמינים כמו ששמעתי? והאם כדאי לקחת ויטמינים לגוף כתיגבור בזמן לקיחת האומפרדקס? תודה מכל הלב על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/05/2013מקובל לקחת אומפרדקס במינון של פעמיים ליום לטווח הארוך.
גם רפלוקס מתמיד מזיק.
אין כל כך בעיה בספיגה של ויטאמינים למעט ויטאמין b12.
אך יש מחסנים של שנים בגוף .
ניתן לבדוק ולקחת תוספת בכדוריפ לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' זמיר נא עזרתךרויטל06/05/2013
שלום,
לסבתי נקבע תור לקולונוסקופיה וירטואלית לאור העובדה שסובלת משלשול מימי תכוף המלווה לעיתים בהתקף הכולל גם איבוד דם רב. כחלק מההכנה לבדיקה לניקוי המעי היא התבקשה ע"י המכון שעורך את הבדיקה ליטול חומר משלשל יום לפני הבדיקה. רופא המשפחה רשם לה את האבקה פיקו-סלקס (16.1 גרם לשקית) . מקריאה שלי בעלון לצרכן גיליתי כי מצוין במפורש כי אין להשתמש בתכשיר כאשר סובלים מכיבים במערכת העיכול.
לעניות דעתי, מקריאת חומרים בנושא ומעקב אחר התסמינים של סבתי יתכן והיא סובלת מקוליטיס כיבית. האם אין באבקת ההכנה הזו בכדי לגרום נזק.
האם לדעתך יש לבקש מרשם לתכשיר אחר? האם יש הכרח לקחת את האבקה גם אם סבתי כמעט ואינה אוכלת והיא מצויה בסוג של "דיאטת נוזלים" לאור היציאות התכופות.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' זמיר נא עזרתך - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/05/2013איני רואה קונטרא- אינדיקציה אמיתית לפיקולקס מרוקן הוא אלטרנטיבה אך קשה לאדם קשיש לשתות 3 ליטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIאנה06/05/2013
שלום,לפני שנה וחצי בוצע לי ניתוח הפטיקו ג'ג'ונוסטומי עקב פגיעה ייטרוגנית בדרכי המרה
בבדיקת MRI אחרונה נכתב כי "גדם כולודוכוס ארוך עם רושם לתוכן בתוכו".
אשמח לדעת מה זה אומר? האם מעיד על בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI - תגובה
פרופ' דורון זמיר07/05/2013יתכן ומדובר בבוץ שנותר בכולדוכוס, ספק אם יש לכך משמעות מעשית . קשה להתחייב לMRI שלא ראיתי ואיני מומחה לMRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדינה06/05/2013
שלום רב, לפני תקופה התגלה אצלי בקע סרעפתי קטן אני לוקחת לנטון כל יום הייתה תקופה שלקחתי טאמס סותר חומצה ללא הלנטון ועכשיו חזרתי ללנטון הבעיה היא שאני פוחדת לקחת תרופות כל החיים , השאלה האם העובדה שחודש אחד לא לקחתי תרופת הלנטון יכולה לגרום לדלקת קיבה או סרטן ? האם בקע גורם לדלקת כלשהיא? אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2013אין קשר מוכח בין נטילת PPI (תרופות כמו לנטון) לירידת סיכון לגידול של דרכי העיכול. אין סיכון משמעותי מוכח בנטילת PPI במינון סטנדרטי לטווח ארוך. אם ההסתמנות היא צרבת או כאב אפיגסטרי קחי רק בתקופה של סבל.אי נוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהMeir05/05/2013
שלום
המימצא באולטרה סאונד
Mild fatty liver
אשמח לקבל פרטים נוספים
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2013יש לך כבד שומני מעט קרוב לוודאי שהרקע עודף משקל ודיאטה וירידה של מספר קילוגרמים תעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלו וחציאריאלה05/05/2013
שלום. יש לי ילדה בת שלוש וחצי והיא מתלונת כבר חודשיים על כאבי בטן לסירוגין. יום כן יום לא. בעיקר כשמתעוררת. לפני חודשיים כשהייתי אתה אצל רופא ילדים הוא אמר שבטן שלה עובדת יותר מהרגיל.
לפני שהבוע סוף סוף הצלחתי לאסוף לה צואה טריה של הבוקר לפרזיטים ( בעזרת נר גליצרין ) והגיחעה תוצאה שאין פרזיטים אבל יש משפט :
leukocutes-stool בודדים.
אני מבינה שזה איזהו מדד לדלקת קטנה?
מכיוון שהיא מתלוננת חודשיים על כאבי בטן , כלומר לא הכל כשורה
איך אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שלו וחצי - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2013פני לגסטרו ילדים לצערי אין משתתפי הפורום רופאי ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פלורירינה02/05/2013
השבוע התחלתי טיפול מרובע לחיידק בנוסף לאנטיוביוטיקה אני לוקחת גם קל בטן.
קל בטן גורם לי לעצירות נוראית האם אפשר לוותר עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פלורי - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2013לא בקלבטן יש ביסמוט-מרכיב חשוב במרובע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת חנק בזמן שינהיוליה02/05/2013
אחרי חיפוש ברשת ועוד שיחה עם אמא - מבקשת לעדכן את השאלה הקודמת:אמא שלי מרגישה בערך אחת לחודש חודשיים שלוש שנים אחרונות כמו הרגשה של חנק בשינה - מתעוררת פתאום (לא בגלל חלום רע) וחסר אויר, מתישבת, מנסה לנשום לקחת אויר ולא מצליחה לעשות שאיפה, וזה מאד מבהיל , מרגישה שתיכף נחנקת , זה נמשך מספר שניות (כ-5 שאיפות שלא מצליחה לשאוף) , בהתקף אחרון אולי עד חצי דקה, בד"כ אחרי האירוע מרגישה מעט מרירות בפה.
בנוסף כמעט כל יום סובלת משיעול למשך 5 -10 שניות, לעיתים רחוקות כחצי דקה, בד"כ בשכיבה -שיעול יבש נבחני. וגם לעיתים מרגישה אחרי שבולעת מזון כאילו בלעה עצם קטן - בערך פעמיים בשבוע.כל התופעות הנ"ל הוחמרו לאחרונה.
מטופלת כ-3 שנים בלוסק 20 פעם ביום - אחרי אבחון של רופא גסטרו של רפלוקס לפי סיפור (בלי בדיקות).
לאחרונה עשתה עוד מספר בדיקות: רופא גסטרו לא מצא כלום בבדיקה,גסטרוסקופיה יצאה תקינה (למעט גסטריטיס קל)וביופסיה תקינה,ספירומטריה תקין, צילום ריאות תקין, בדיקת אאג תקינה, בדיקת שינה תקינה, אלרגולוג הציע טלפסט לשבועיים - לא עזר, ניסתה שבועיים לוסק 40 מ"ג - לא עזר, מקבלת ACEI - ניסתה להוריד את התרופה לחודש ולא היה שינוי, אין תלונות על צרבת קלאסית. לא נוחרת.
אחרי חיפוש חומר ברשת - אנחנו חושבות שמדובר אולי בספינקטר עליון של הושט.איך אפשר לאבחן את הבעיה? אולי רעיון אחר מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת חנק בזמן שינה - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/05/2013ניתן לעשות בדיקת PHMETRY או BRAVO להוכית רפלוקס ומנומטריה להוכחתחולשת סוגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסהדר02/05/2013
היי,
כבר שנים שיש לי צרבות ותחושת צריבה חזקה בקיבה, מפעם לפעם.
למדתי לחיות עם התופעה הזו, ולהפחיתה למינימוםע"י בחירת מזונות מתאימים,ושמיוש בכדור זנידקס כאשר המצב מחמיר (פעם בשבועיים בערך).
רופאת המשפחה המליצה לי לנסות לקחת טיפול של 2 כדורי אומפרדקס 40 מ"ג ביום, אחד בבוקר ואחד בערב.
ביום הראשון שהתחלתי את הטיפול הזה תקפו אותי כאבים באיזור הקיבה, בלתי נסבלים. מעולם לא היו לי כאלו כאבים חזקים, כמעט ולא יכולתי לנשום.תחושה של כאב חזק בקיבה, עם תחושת צריבה חזקה. שתיתי המון מים קרים מאוד, משום שזה הדבר היחידי שעוזר, וסבלתי כמה שעות עד להקלה.
מדוע זה קרה לי? אני מפחדת לקחת שוב את הכדורים האלו. יכול להיות שיש טעות במינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/05/2013אין טעות במינון ואין זו תופעה שכיחה או מדווחת . נסי נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 25 עם הרבה דם בצואהאלי02/05/2013
שלום, אני בן 25 עובד הייטק (מהבית ללא מאמץ פיזי) פעם בחודש כשאני הולך לשרותים, יש הרבה דם בצואה(כהה בורדו, ממש כמו בבדיקת דם), לא על הנייר ולא מעורבב, או לפני היציאה או אחרי, פשוט יוצא (20-50 מילליטר דם בערך בטיפות ואז מפסיק) אני מרגיש מצוין ללא עייפות, ללא בחילות או הקאות ואני לא יכול לצפות מתי זה עומד להגיע.. הכל נראה תקין, משום שאני חי את חיי בנורמה של שגרה ללא לחץ\דאגות\בעיות לחץ דם איני מצליח לקשר את זה לשום סיבה, חשבתי תזונה, חשבתי עייפות וחשבתי מערכת העצבים.
אך כנראה שאלה לא הסיבות, איני יודע כבר מה לחשוב, זה ממש לא קבוע וכל פעם אני אומר לעצמי שזאת אולי הפעם האחרונה, אך אחרי חודש\חודשיים דבר זה חוזר
לפני כחודשיים, פשוט הייתי צריך לשבת ולחכות שטיפות הדימום יפסיקו לקח לזה כ 5 דקות בטיפטופים חוזרים (כ 80 מ"ל דם לדעתי)
כאמור, אני בן 25 ונבוך ללכת לרופא משפחה, במיוחד משום שזאת לא בעיה שאני יכול להגיד לרופא מתי זה קורה, זה פשוט קורה.
חוץ מזה, אין לי שום סיפטומים, אפילו פעם בשנה אני לא חולה, אין לי אלרגיות, התזונה של קבועה, מתאמן בחדר כושר ולעולם לא מרגיש חוסר אנרגיות, מגבלות וחולשה כלשהי, אשמח מאוד לייעוץ במיוחד משום שבחודש האחרונה זה חזר על עצמו פעמים ובכמות כפולה ממה שהתרגלתי כבר - חשוב לי לציין, שאחרי שאני יוצא מהשרתים, כאילו כלום לא קרה, נעלם עם הרוח אפילו אם אכניס אוכל לקיבה ואלך שוב עוד שעתיים, כלום.. נותן ביקור פתע, לפעמים מפחיד עם הכמות, ונעלם..
תודה מראש למגיבים ולמי שטרח לקרוא את ההסבר שלי
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 25 עם הרבה דם בצואה - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/05/2013בגילך סביר להניח שהסיבה שפירה אך יש צורך בקולונוסקופיה לשלילת דלקת מעי או פוליפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)