מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריח של צואה מהפהעידו23/04/2013
שלום, שמי עידו
אני בן 21
לאחרונה שמתי לתופעה מאד מוזרה-יש לי ריח של צואה מהפה בבוקר זה עובר זמן מה אחרי ארוחת הצהריים.
אך נוכחתי לדעת שזה חוזר בעת מאמץ ואימון גופני (בעיקר כשיש לחץ על הבטן)
האם הדבר הזה טבעי?
האם זה קשור לתזונה שלי?
יש דרך לטפל בזה בעצמי?
הנושא נהיה רגיש ולא נעים כל יום שעובר.
אודה לכם מאד אם אקבל תשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של צואה מהפה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013בדרך כלל מדובר על בעיה בפה ולא במערכת העיכול.
מציע קןדם כל בדיקה אצל רופא שיניים.
אם אין ממצא להפנות לגסטרו.
לעתים נסיון טיפולי עם אנטיביוטיקה עוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהדנה23/04/2013
ברצוני לדעת האם התרופה laevolac במינון של
20 מיליליטר ליום 3 פעמים בשבוע יכולה לגרום
להתמכרות והסתגלות לתרופה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013לא. אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד כבדמיכל22/04/2013
שלום רב,
בעלי בן 51 עשה אולטרסאונד בטן , התוצאות מלחיצות אותי מאד. אני חרדתית ועכשיו לא מצליחה להרדם.
כתוב:
כיס המרה ללא אבנים. דרכי המרה אינן מוחבות. הכבד אינו מוגדל, בעל רקם היפראקואי ומעט בלתי אחדי - שומני.
באונה שמאלית הודגם איזור היפואקואי לא מוגדר היטב ולא ווסקולרי. בגוד 1.6-4.5 סמ' SPARING.? אחר?
טחול לא מוגדל, ציסטה קורטיקלית 2.7 בכליה שמאלית.
ממליצים מעקב סונוגרפי לכבד בעוד 3-6 חודשים. לשקול המשך בירור הדמייתי. הסננה שומנית של הכבד במידה בינונית עד ניכרת, עם איזור היפואקואי באונה שמאלית .
כמו שאמרתי, אני בלחץ גדול. מה זה אומר? הרופא משפחה ממליץ על אולטרסאונד בטן חוזר עוד שלושה חודשים. האם אפשר לישון בשקט??? בבקשה תשובתכם המהירה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013כבד שומני לא תמיד אחיד בכבד ולכן יתכן אזורים עם סיגנל שונים באולטראסאונד.
זה לא חשוב ומספיק לעשות בדיק ה חוזרת.
מציע להבדק אצל רופא כבד כי כבד שומני דורש טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש בכיס המרה?יגאל22/04/2013
שלום רב! כחצי שנה כאבים ברום הבטן. ב-CT ישנו חשד של אבן בכיס מרה. באולטרסאונד - * אולי * יש חול. למרבה הצער, איכות נמוכה. האם ניתן לדייק - האם יש משהו בכיס המרה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש בכיס המרה? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/04/2013יתכן בוץ בכיס המרה אך חשוב לקבל הפענוח של מבצע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מלווים בעייפותערן22/04/2013
ד"ר נכבד,
מזה כשבועיים אני סובל מכאבי בטן במיוחד במישוש(נגיעה) באזור הבטן העליונה עד לכיוון הטבור.
בנוסף אני חש בחולשות ובעייפות רבה.
לפני כיומיים הייתי במיון מכיוון שחשבתי שמדובר באירוע קרדילי אך ללא תוצאות כל הבדיקות תקינות טופלתי ב זנטקס עם שיפור, עברתי בדיקת נשיפה ללא כל ממצא.
כמומחה ברפואה פנימית מה עליי לעשות בנוסף מכיוון אני לא יכול להמשיך בצורה כזאת.
אני בן 43.
אני לוקח כדור זנטקס 20 מ"ג פעם ביום בנוסף קרדיולוק 2.5 מ"ג, טטריס 5 מ"ג וסימבלתא 60 מ"ג כנגד חרדות.
לתשובתך אודה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן מלווים בעייפות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/04/2013כאב בטן עליון שמגיב לזנטק מחשיד על משהו פפטי.
מציע להשלים גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRIיעל22/04/2013
שלום,
אני סובלת מכאבי בטן משזה שנתיים (צד שמאל למטה), + גזים ולעיתים עצירות.
בדיקת קולונסקופיה הצליחו לבצע עד כפף הטחול בשל כאבים (מה שבדקו יצא תקין).
MRI בטן ואגן + הזרקת גדלוניום , שביצעתי יצא כפי שאני מבינה תקין :
אין מיימת.
בכבד, המרקם וכלי הדם תקינים ואין האדרה פתולוגית.
כיס המרה , הטחול , הלבלב , האדרנלים והכליות ללא ממצא.
אין עדות לנוזל בחלל הקטן או האגן.
אין עדות להידרונפרוזיס.
הכליות בגודל ומבנה שמורים.
אין עדות לעיבוי או היצרות לולאות מעי דק או גס.
אין עדות להאדרה פתולוגית.
איברי האגן שהודגמו שמורים.
האורטרים עדינים.
כיס השתן שמור עם דופן עדין.
האות ממח העצם שמור.
מה כן יכול להסביר את כאבי הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/04/2013לא ניתן לדון על אבחנה דרך הפורום.
ככלל שיש הרבה תלונות ובירור תקין- ניתן להניח שדובר על תסמונת המעי הרגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהאור22/04/2013
כבר חודשיים שאני רואה לעיתים קרובות דם בצואה (בעיקר באסלה).
הדבר מלווה בגזים, כאבים ברחם, כאבי גב תחתון (ולא אני לא בהריון).
וכמובן מן נפיחות קטנה בבטן שמציקה..
ממה זה נובע? האם אני צריכה להיבדק?
אודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013יש מספר דברים שיכולים לתת תלונה זו.
חובה לעבור בירור אצל רופא גסטרו ובקדם אם זה חודששים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרבינאפין וכאב באזור הכבדסיון22/04/2013
שלום רב,
מזה חודש,אני לוקחת טרבינאפין (כדור פעם ביום) עבור פטרת בצירפוני הרגלים.
לפי יומיים התחיל לי כאב באזור הכבד - בטן עליונה בצד ימין, מתחת לצלעות. זה לא כאב חזק, וכואב בעיקר כאשר אני נוגעת באיזור.
עשיתי בדיקות דם לפני שבוע, ותפקוד כבד תקין.
אני יודעת שהתרופה יכולה לפגוע בכבד ולכן הדאגה שלי שלמרות בדיקות דם תקינות קורה משהו בכבד.
האם זה קשור לתרופה? האם זה משהו בכבד שלא יופיע בבדיקה (נפיחות או משהו כזה)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרבינאפין וכאב באזור הכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013יכול לגרום להפרעה באנזימי הכבד אך בספק אם קשור לתלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת באיטמואידים.ר.ב.22/04/2013
בבדיקת א.א.ג. התגלה כי יש לי בצקת באריטנואידים.
מה זה בכלל אריטנטאידים ומה יכולות להיות הסיבות לבצקת שכזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת באיטמואידים. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013זה דלקת במערות הפנים.
לא קשור למחלת נערכת העיכול בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת באריטנואידים.
ר.ב.26/04/2013זה לא באטמואידים אלא באריטנואידים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חוזרות בבטן במשך כמה חודשיםמור22/04/2013
שלום,
אני בת 28, בריאה בד"כ, שנה וחודשיים אחרי לידה, עדיין מניקה.
בחודשיים האחרונים אני סובלת ממחלה חוזרת שקשורה למערכת העיכול- זה מתחיל בפעילות מוגברת בקיבה (מרגישה שהבטן עובדת "שעות נוספות"), עובר לשילשולים (קיצוניים) וממשיך להרגשה כללית מאוד לא טובה וחום גבוה (בד"כ החום מופיע רק לאחר יום שלם של שלשולים). כל הסיפור הזה קרה 4 פעמים בחודשיים האלו, כשבפעמיים הראשונות גם הקאתי המון מלבד השלשולים. בד"כ אחרי כ-3 ימים זה מסתדר ואני בסדר (בלי שום טיפול תרופתי. רק משככי כאבים).
פניתי לרופא המשפחה שלי שטען שאין לי שום דבר ושאני סתם לחוצה ומדובר בוירוס, אבל הייתי שמחה לקבל עוד חוות דעת- האם להירגע או שכדאי לבדוק את זה יותר לעומק?
תודה רבה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חוזרות בבטן במשך כמה חודשים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013מעי רגיז אך דרוש בירור מסוים לראות שהוא ללא ממצא פטולוגי לפני שקובעים.
לאחר חודשיים של סבל עדיף להבדק אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסיעל21/04/2013
שלום,
רציתי בבקשה לברר: יש לי רפלוקס משמעותי ובקע סרעפתי בינוני וכבר דובר על ניתוח.(לוקחת קונטרולוק)
אני מקפידה לא לאכול 3 שעות לפני השינה,
אך מאז שמצב הרפלוקס החמיר איכות השינה שלי מאוד נפגעה...
אני מתעוררת לעיתים כמה פעמים בלילה וישנה עייפות קשה במהלך היום.
אני לא בטוחה שהתעורריות הן בגלל הרפלוקס,
אבל רציתי לברר: האם במידה ולא אוכלים 3 שעות לפני השינה עם רפלוקס משמעותי זה מבטיח שלא יהיו ארועים שמפריעים לשינה בלילה
וקושי בנשימה וכו'? או שזה לא באמת מבטיח והכל יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013כנראה שמדובר על רפלוקס קשה.
יש תרומה של צום לפני שינ אך ההשפעה קטניה יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח סונר בטן העליונה ותחתונהא.ג21/04/2013
בסונר בטן עליונה ותחתונה התקבל התשובה הנ"ל
כבד בגודל תקין . מירקם הכבד הדי יותר מהרגיל ממצא מתאים להססנה שומנית של הכבד בדרכה קלה אין גושים.
טחול בגולד ומירקם תקינים.
כיס המרה תקין ללא אבנים . דופן לא מעובה . דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות לא מורכבות
לבלב הדגמה חלקית עקב גזים
כליות בגודל וצורה שווים ותקינים פרנכימה בעובי שמור.
מערכות מאספות תוך כליתיות ושופכנים לא מורחבים.
אאורטה ביטנית ברוחב תקין .
רטרופריטונאום הדגמה חלקית עקב גזים
שלפוחית בשתן בעלת קיבולת טובה דפנות חלקים
ללא גושים באגן ללא מיימת
הסונר בוצע בעקבות כאבים בבטן העליונה ועצירויות
א. מה זה אומר על הכבד?
ב. ריבוי גזים בללב ורטרופריטונאום אין מנטרלים את הגזים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח סונר בטן העליונה ותחתונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013יש כבד שומני ומציע לשוח על זה עם הרופא המטפל.
אין חשיבות לגזים במעי אך זה יכול להפריע לבדיקת אולטראסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקללי21/04/2013
בת 32. ילדתי את בתי הראשונה לפני שנה וחצי. כשחזרתי לעבודה לפני כ 8 חודשים התחלתי לרדת במשקל.....כל הזמן ייחסתי זאת לכך שאני מתרוצצת אחרי הבת שלי שהתחילה לזחול וללכת....ושאני בלחץ כל הזמן....בינתיים ירדתי כ 7 קילו (מ 64 קילו ל 57)) תוך 8 חודשים. אני אוכלת טוב(למרות שהייתה תקופה שאכלתי פחות טוב), אבל כבר כמה חודשים שאני אוכלת טוב והרבה. בשר,עוף וכו אני אוכלת מעט, לפעמים אפילו פעמיים בשבוע. עשיתי בדיקות דם ויצאו תקינות. אני מרגישה טוב. האם יש בירור נוסף שעליי לעבור בגלל הירידה הלא רצויה במשקל? אני כל הזמן דואגת שחלילה יש לי משהו ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/04/2013לעתים רחוקות יכולה להופיע מחלה כמו צליאק אחרי לידה- רגישות לקמח- שגורמת לתת-ספיגה.
ניתן לשלל על ידי בדיקת דם. מציע להפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקאורה21/04/2013
שלום. לפני חודש עשיתי בדיקת צואה לחיידק הליקובטר פילורי ואכן הוא נמצא קיבלתי טיפול 10 ימים מיד אחרי התחלתי לחוש אי נוחות במרכז הבטן כך שבועות בביקור אצל רופא משפחה מחליף הוא טען שכנראה הרופאת משפחה לא אמרה שאני צריכה להמשיך את הטיפול באומפרדקס לחודש נוסף. האם כך הדבר אני לא יודעת מה עושים להמשיך עם האומפרדקס למרות שאיתו מרגישה אי נוחות בבטן ובכלל. רק לציין, שמאז הטיפול אומנם כאב הבטן עברו אך אני מרגישה זוועה ערפול עייפות האם יש מצב שהחיידק חזר אחרי חדש? אודה להתייחסותך . בת 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/04/2013תלונותייך אינן ספיציפיות ואינן מעידות על קיום החידק. עם זאת טיפול משולש כזה יכול לגרום לכאב בטן ושינוי ביציאות על רקע שינוי בפלורת חידקי המעי ולכך תעיל פרוביוטיקה כחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק
אורה21/04/2013מאז סיום הטיפול סובלת מכאבי חזה באופן יומיומי בבדיקת שנעשו נשלל מקור לבבי שאלתי האם התופעות יכולות להיות בעקבות ההפסקה בשימוש באומפרדקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז בהריוןיפית21/04/2013
שלום,
אני בהריון ונמצאת כרגע בשבוע 23. לפני למעלה משנתיים התחלתי לסבול ממעי רגיז והטיפול שמאוד עזר לי זה כדורי נורטילין 25 מ"ג.
בתחילת ההריון לא קיבלתי תשובה חד משמעית מהמכון הטרטולוגי האם הכדורים בטוחים לשימוש בהריון ובשבוע 12 הפסקתי לנטול את התרופה.
בשבועות האחרונים התופעות הלא נעימות של המעי הרגיז מתחילות לחזור ורציתי לדעת האם יש טיפול מתאים ובטוח לנשים בהריון? האם אפשר לחזור לנטול נורטילין או שיש תרופה אחרת מתאימה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז בהריון - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/04/2013בעלון התרופה כתוב לא לקחת בהריון אגב גם קלבטן מכיל ביסמוט הנחשב טרטוגני כך שאינו מומלץ לדעתי ייעוץ דיאטני יכול לחסוך לך תרופות מיותרות בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)