מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש בשפתיים והתבקעותבטי30/07/2008
שלום, איני יודעת מאיזו סיבה אבל נוצר לי חתך בשפתיים, והוא אינו עובר, האם יש משהו שיכול לסגור את הפצע מהר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בשפתים
דוד פרלה31/07/2008בטי שלום,
ג'ל אלוורה עוזר פעמים רבות,הקפידי לשים הרבה לחות למניעת היובש שגורם להיתבקעות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהאני27/07/2008
שלום מר פרלה, בהמשך לפנייתי מה - 1.7 לגבי "פצע צמוד לאף": רציתי להודות לך על תשובתך. אכן, אני עוברת תקופה עם הרבה מהפכים רגשיים ויתכן כי הפצע הוא ביטוי לכך. אנסה לפעול לפי עצתך. מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל רפואה שלמה
דוד פרלה28/07/2008מיכל רפואה שלמה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשרפתי מהשמשרותם27/07/2008
אתמול הייתי בים ורציתי להשתזף אז הלכתי ושכבתי שם על כיסא משהו כמו שעתיים וחצי שלוש שעות ואפילו שהתמרחתי כנראה שלא התמרחתי מספיק ונשרפתי ברגליים ובחלק העליון של הגוף חברה שלי אמרה לי שזה מאוד לא טוב ואני יודעת שזה לא טוב אבל אני לא יודעת איך נשרפתי בכל החיים שלי נשרפתי רק פעמיים או שלוש והיא מאוד הפחידה אותי עם זה אני שמה אלוורה הרבה ובינתיים זה עזר לי קצת אבל ברגליים זה לא ממש עזר מה אני יכולה לעשות בשביל לרפא את זה מהר ובלי שישאר לי נזק ? ויש לי עוד שאלה מהפעם הזאת שנשרפתי זה יכול להיות משהו מסוכן ולהזיק לי לעור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
דוד פרלה28/07/2008עדי שלום,
פני לרופא עור ישנם משחות המיועדות לכוויות שמש ועוזרות, בנוסף לאלוורה ישנה תרופת סבתא שעוזרת- מריחת לבן קרה על האיזור,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגוףאבי26/07/2008
לפני כמה ימים התחילו לי פצעים ברגלים שצורתם עגולה בצבע אדום עם ראש לבן מוגלתי בתוך העיגול, הם מאוד מגרדים ושמתי לב שגם מתפשטים כלפי מעלה לאזור הבטן. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בגוף
דוד פרלה28/07/2008אבי שלום,
התיאור שלך מתאים לתהליך דלקתי שיכול לאפיין בעיות עור שונות ,פנה לרופא עור לאבחון, ברפואה סינית ניתן להתאים אחרי אבחון צמחי מרפא אנטי דלקתיים העוזרים במצבים אלו,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מוגלתייםשלומית24/07/2008
שלום, הרבה פעמים צומחים לי פצעים עקב שערות הצומחות מתחת לעור, כיצד אני יכולה לזרז את החלמתם או למנוע אותם כלל, האם יש לך עצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מוגלתיים
דוד פרלה24/07/2008שלומית שלום,
התופעה שאת מתארת מתאימה לפוליקוליטיס המאופיינת בדלקת בזקיק השערה, טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון עוזר מנסיוני בתופעה זו, הימנעי מאוכל חריף מטוגן ואלכוהול המחריפים תהליכים דלקתיים בגוף,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק ד.גל21/07/2008
שלום אני אמא לילדה בת 9 חודשים שסובלת מאטופיק כבר כמה חודשים אומנם זהו לא מקרה מאוד קשה (לטענת הרופאים הרבים שהסתובבתי בניהם) האטופיק מופיע אצלה רק בפנים (2 עיגולים ליד הפה) סטרואידים בהחלט לא באים על הפרק ומחפשת פיתרון .......... למישהו יש המלצה על מטפל, טיפול, נטורופט? תודה אציין שעברה סידרה של דיקורים אך ללא שינוי במצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס
דוד פרלה21/07/2008גל שלום,
לפני מספר שבועות פורסם מחקר שעשיתי במחלקת העור בביה'ח תל השומר בו טיפלתי והראתי את יעלות הטיפול בדיקור וצמחי מרפא באטופיק דרמטיטיס, לעיונך בY NET מחקרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבן שלי יש גם
שולי23/07/2008אני מטפלת במוצרים על בסיס אלוורה + פופוליס דבורים ויש שיפור משמעותי לפי המלצה שנתנו לי זה אמור לעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מגרדנירה20/07/2008
שלום מזה זמן מה העור מגרד לי. אין לי פריחה או פצעים, אבל אני מגרדת עד זוב דם. נכון להיום הרופא לא עלה על הבעיה. משחות, כדורים כלום לא עוזר . ממשיך לגרד מאד. השאלה - איך אתה יכול לעלות על הסיבה לגירוד? איזה סוגי אבחון אתה עושה? האם לכל בעיה יש פתרון ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מגרד
דוד פרלה21/07/2008נירה שלום,
האיבחון שאני עושה הוא ברפואה סינית וכולל תישאול בדיקת דופק ולשון,אחרי שאני מאבחן את חוסר האיזון לפי הרפואה הסינית אני מתאים צמחי מרפא דיקור ושינוי תזונתי ,בבעיות גרד בדרך כלל יש תוצאות טובות,
לא לכל בעיה יש פיתרון.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מעיין20/07/2008
שלום שמי מעיין ואני בת 21... יש לי על העור נקודות קטנות לבנות בכל הגוף בעיקר בשוקיים ביידים ובחזה..כבר מגיל 16.. הייתי אצל מספר רופאי עור וכולם אמרו שאין טיפול לזה.. שמעתי שיש איזו שהי משחה שהיא בצבע העור ומורחים אותה לא רואים כלום.. האם באמת קיים דבר כזה? ואם כן האם אתה יודע איפה אפשר לקנות.. אודה לך על העזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
דוד פרלה21/07/2008מעיין שלום,
לצערי לא ידוע לי על משחה כזו,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lichen nitidusשירי16/07/2008
שלום לבתי בת 9 אובחן החידק הנלבברכיים ובמרפקים . האם יש טיפול טבעי ללא משחות עם קורטיזון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lichen nitidus
דוד פרלה16/07/2008שירי שלום,
טיפול בצמחי מרפא יקל ויזרז את ההחלמה של המחלה הנדירה הזו,המחלה אינה מסוכנת וטיפול סיני יקל על הסימפטומים ויביא למיעוט בצורך במשחות קורטיזון להערכתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפת יבשהתרצה15/07/2008
שלום רב בשנה אחרונה אני סובלת מגרוי בקרקפת,ישנם קשקשים יבשים דפוקים שאני מקלפת אותם. אני חופפת בשמפו רוזמרין+סירפד. השאל מה ניתן לעשות. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה דרמטיטיס
דוד פרלה16/07/2008תרצה שלום,
התאור שלך מתאים לסבוריאה דרמטיטיס בעיית עור נפוצה המאופיינת ביובש אדמומיות וקשקשת,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלו, תנסי שמפו ותחלב סבומדיס של חברת קמדיס -מבוסס על צמחי מרפא סיניים ועוזר מאד בסבוריאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם לי יש שאלה:]מישהי14/07/2008
אז ככה השתזפתי בפנים רק באף ורציתי לדעת אם את יודעת אולי אם יש משהו שיבהיר לי את האזור הזה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
דוד פרלה15/07/2008שלום,
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיססאשה14/07/2008
שלום בני בן 11 חודשים, סובל מאטפיק דרמטיטיס מגיל 3 חודשים, המוקדים העיקריים הם: מתחת לברכיים, בזרועות של היד. מאוד מגרד לו מתחת לברכיים והוא כל הזמן מתגרד. אני עושה לו אמבטיות ב"אמול" וב "אדרמה", ומורחת אותו ב- אטופיקלייר. האם יש משהו טבעי שאתה ממליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס
דוד פרלה15/07/2008סאשה שלום,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא לשתיה ודיקור [לא כואב ]הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני,הטיפול כמובן מותאם לגיל הילד, חשוב למרוח כמה שיותר לחות ,אתה יכול לנסות גם משחות של חברת קמדיס על בסיס של צמחי מרפא סיניים,סבון ומשחת טופיקמדיס שעוזרים פעמים רבות לאטופיק,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבניםהילה13/07/2008
שלום רב, ברצוני לשאול שאלה: אתמול הייתי בחוף הים ונחשפתי לשמש כשלוש שעות בערך. היום הופיעו לי מספר קטן של כתמים קטנים לבנים על העור,בעיקר בזרוע ובנוסף פצעונים שהיו כבר באיזור הפכו ליותר כהים. חלק מחברי מכנים את הכתמים הלבנים כפטריית שמש ולגבי הפצעונים אני לא יודעת מה לחשוב... האם עלי להיבהל וללכת לבדוק אצל רופא עור? והאם יש דרך להעלים את הכתמים? בתודה מראש, רוני!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים
דוד פרלה14/07/2008רוני שלום,
להבהל לא צרייך זה לא מסוכן,לבדוק אצל רופא עור כדאי כי יש שמפו רפואי שעוזר,
שילוב של רפואה סינית -טיפול פנימי בצמחים ודיקור הניתנים לאחר אבחון להחזרת האיזון לגוף ,והשמפו האנטי פטרייתי החיצוני של הרפואה המערבית יביא מנסיוני להקלה ושיפור במצב,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה מהשמשאבי13/07/2008
שלום לכולם.. לפני חמישה ימים הישתזפתי בגג בייתי ונשארתי יותר מידיי זמן וממש נשרפתי. לאחר יומיים התילה לי נפיחות בכל איזור הבטן וחשבתי שזוהי תופעה שיגרתית שתהלם אחרי יום- יומיים אך היא לא מישתנה ויש עדיין נפיחות רבה. מה לעשות??? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה מהשמש
דוד פרלה14/07/2008אבי שלום,
תן לרופא עור לראות את המצב,אולי מדובר בכווית שמש המחייבת משחות רפואיות, משחת אלוורה מקלה מאד בכוויות שמש קלות, ומיץ מהשיח הבשרני במידה ויש בגינה הוא הטוב ביותר,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע עורתומר12/07/2008
שלום אני תומר בן 15...אז ככה אני ג'ינגי ויש לי עור לבן!...בקיץ זהמאוד מפריע!! שאני מנסה להשתזף ני רק נשרף והדבר היחידי שיוצא לי מזה זה נמשים....אני לא יודע מה לעשות....זה מאוד מפריע לי ואני מחפש דרך לשנות את צבע העור או בדרך של ניתוח הוספת פיגמנטים או משהו אני לא מבין בזה אבל זה מאוד חשוב לי....זה כבר כמה שנים שזה מפריע לי כלכך ואני מחפש דרך להתגבר על הבעיה.....רציתי לדעת אם קיים ניתוח כזה...או לפחות דרך להוריד את הנמשים וכך שאני ישתזף אז העור שלי ישתזף טיפה ולא יצוצו נמשים.....בקשה תעזרו לי!!....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומר שלום
דוד פרלה13/07/2008תומר שלום
לצערי לא ידוע לי על פיתרון כלשהוא לבעייתך, הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)