מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנת משחות טבעיות וקרמיםאסתר30/08/2008
שלום רב,למדתי ארומתרפיה וכבר כמה שנים שאני מכינה קרמים ומשחות משמנים צמחיים[שקדים,שיאה חוחובה וכו']ושמנים אתרים טהורים.אני רוצה להשתכלל ולהוסיף מסנן קרינה אפקטיבי יותר מזה שבשמנים עצמם,אבל כמה שיותר טבעי ולא מזיק. למדתי שלא מערבבים עם שמן אתרי שום חומר כימי,אז מה לגבי השילוב עם המסנן? בנוסף אשמח מאוד לקבל עצה איך להכין קרם לא שומני כי כאשר אני מערבבת בהקצפה את השמנים עם המים,אפשר להוסיף רק כשליש מים ואני רוצה ללמוד להכין קרם לחות לא שומני וכמה שיותר טבעי.תודה רבה וחודש טוב ומבורך.אסתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתר שלום
דוד פרלה31/08/2008אסתר שלום,
הפני את השאלה לפורום קוסמטיקה טבעית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרפיגמנטציהעינת28/08/2008
שלום, הינני בת 25 ואני סובלת מהיפרפיגמנטציה בבטן.. רציתי לדעת אם יש איזשהו טיפול חוץ מהמשחה שקיבלתי מהרופא אשר יכול לחזור לי.. רוב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרפיגמנטציה
דוד פרלה28/08/2008עינת שלום,
קשה לטפל בתופעה זו גם ברפואה משלימה, עם זאת מנסיוני טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומחזירים את האיזון לגוף יכול להקל ולהאיט את התהליך של ההיפרפגמנטציה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוד פרלהאבי28/08/2008
אני מושתל כיליה ועברתי ניתוח בקע בצלקת הניתוח לאחר הניתוח הופיע בצלקת הניתוח גרד ואדממיות לדברי רופא העור מדובר בדרמטיסיס משחות לא עזרו והגרד המשיך ולאחרונה קיבלתי כדורים ארוס 5 מ"ג זה כשלושה שבועות וזה לא עוזר ,עדיין יש גירודים.מה עוד אפשר לקבל מבחינתך. שאלה לי נוספת צלקת הניתוח היא מאוד לא אסתתית [מכוערת] מאחר ואני עומד לפני וועדה של הביטוח הלאומי ביקשתי מרופא העור שבסיכום ירשום לי שהצלקת היא לא אסתתית הנל סירב לרשום זאת לטענתו הוא לא מוסמך לרשום זאת ,האם נכון דבר , ואם כן למי אני פונה האם רופאת המשפחה מוסמכת לרשום זאת , ולמי אני פונה בעניין זה , בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
דוד פרלה28/08/2008אבי שלום,
אתה יכול לנסות ספרי טופיק מדיס של חברת קמדיס המבוסס על צמחי מרפא סיניים ומקל על גירודים , לגבי שאלתך השניה אין לי תשובה הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חררה בצוואראלירן26/08/2008
עד לפני חודש וחצי התחיל להיות לי בצד ימין בצאוור חררה מלווה בגרד וגם דיי בולט שאינו נעים ברצוני לדעת האם יש טיפול ל מחלה הלא נעימה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלירן שלום
דוד פרלה28/08/2008אלירן שלום,
אתה יכול לנסות ספרי טופיק מדיס של חברת קמדיס המבוסס על צמחי מרפא סיניים ומקל על גירודים , פעמים רבות התופעה עוברת ללא טיפול, במידה והספרי לא עוזר ניתן לשלב טיפול בצמחים ודיקור הניתנים לאחר אבחון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראה בקרקפתשני25/08/2008
אני סובלת מסבוראה בקרקפת, שנים, מה הטיפול הממולץ? שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה בקרקפת
דוד פרלה25/08/2008שני שלום,
ניתן מאוד לעזור מנסיוני בסבוריאה של הקרקפת, הטיפול כולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון, ושינוי תזונתי -בעיקר להוריד אוכל חריף מטוגן אלכוהול וקופאין, השינוי הפנימי הוא שמביא להקלה במצב העור , במיוחד במצבים הכרונים,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג שרף את העורמיכל23/08/2008
עשיתי פילינג בפנים לפני יומיים, ונשאר לי עדיין אדמומיות ויובש בפנים (כתם בקוטר של 2 ס"מ). מרחתי קרם לחות מרגיע של רוק, וזה לא עוזר, מה אפשר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
דוד פרלה24/08/2008מיכל שלום,
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות בצבע אדוםbadran23/08/2008
שלום אני בן 40 מזמן היה לי נקודה אדומה בבית החזה "מלפני שנים" בזמן האחרון אני רואה שזה התחיל להתפשט לנקודות יותר קטנות אבל גם באיזור בית החזה השאלה שלי האם זה יכול להיות מחוסר בויטמין B12 ואם לא מהזה יכול להיות ומה הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
דוד פרלה24/08/2008שלום,
פנה לרופא עור לאבחון, יכול להיות קשור לתופעות שונות ומחייב ראיה של התופעה לאבחון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שמנוניאיציק23/08/2008
אני יש לי בעיה יש לי עור מאוד שמנוני ולא משנה כמה אני התקלח ביום תמיד יש לי שמנוניות וריח מאוד מגעיל בגוף שכאילו לא מיתקלח שבוע ואני מיתקלח לפחות פעמים ביום מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמנוני
דוד פרלה24/08/2008איציק שלום,
שים לב לתזונה ,הימנע ממזון חריף מטוגן אלכוהול וקופאין, והרבה באכילת ירקות ירוקים, ניתו לעזור ברפואה סינית גם על ידי התאמת צמחי מרפא הניתנים לאחר אבחון ומנקים את הגוף מעודפי חום ולחות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרותם שמעוני22/08/2008
האם יכול להיות קשר בין אדמומיות ואיתה קילוף של העור למשך שנה בערך(משתמש בקרמים) לבין יובש בעיניים אולי ניהיה לי כבר קילוף כזה בעיניים כמו בפנים... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות
דוד פרלה24/08/2008רותם שלום,
ברפואה סינית יש קשר לעודף חום פנימי המשפיע גם על העור וגם על העיניים, טיפול המשלב צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול להקל,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ואדמומיות ברקפתלינוי21/08/2008
יש לי גירוד ואדמומיות בקרקפת במוקד מסוים מעל העורף. התחלתי להשתמש בשמפו של סבומדיס, וקרם לחות של סבומדיס. לאחר 4 ימים של השימוש בקרם לחות בנתיים אין הקלה בגירודים ,נאמר לי שהשימוש צריך להיות חודש לפחות כדי לטפל בבעיה,אבל השאלה שלי אם לא צריך להיות הקלה רק בגירודים כבר בימים הראשונים של השימוש בשמפו ובתחליב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד ואדמומיות בקרקפת
דוד פרלה24/08/2008לינוי שלום,
בד''כ יש שיפור בגרד די מהר, אבל ישנם מקרים בהם לוקח יותר זמן ,שימי את התחליב יום יום,ואפלו פעמים ביום,ירידה ביובש בד''כ מורידה גם את עוצמת הגרד בסבוריאה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוד בקרקפת
נעמה26/08/2008במקרה שלי אין יובש בקרקפת, יש אדמומיות ובעיקר גרד.(מעל העורף בשיער) רופאת עור אמרה לי שזה גירוי בעור ונתנה לי סטרואידים שמרחתי אותו כמה ימים, הייתה הקלה בגרד, וזה חזר. ורופא אחר שאמר לי שזה סבוריאה ולכן לקחתי סבומדיס. אם זה לא סבוריאה , מה זה יכול להיות ? במה עוד אני יכולה להשתמש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוד בקרקפת
דוד פרלה26/08/2008מרים שלום,
מאד נפוץ לראות סבוריאה באזור הקרקפת, לעיתים גם פסוריאזיס של הקרקפת נראה דומה, לעיתים לוקח זמן עד שהטיפול החיצוני עוזר, ברפואה סינית משלבים טיפול פנימי של צמחי מרפא דיקור ותזונה הניתנים לאחר אבחון על מנת להחזיר את האיזון לגוף ולשפר את מצב העור,בד''כ מאוד עוזר,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות כמו יתושיםלימור21/08/2008
כבר יותר מחודש שיש לי על השוק ברגל פריחה אדומה, כמו עקיצות וזה מגרד בחום. בנוסף זה מופיע גם באזור המרפקים ואצבעות היידיים. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות כמו יתושים
דוד פרלה24/08/2008לימור שלום,
פני לרופא עור לאבחון, ניתן לראות את התופעה שאת מתארת באקזמה על רקע אלרגי [ אטופיק דרמטיטיס ] אך גם במגוון בעיות עור אחרות ,לכן צריך אבחון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים אדומיםמאיה21/08/2008
בעלי סובל מפצעים אדומים לאורך כל גבו כולל באזור הכתפיים ולעיתים גם בראש. פצעים אלו הולכים ובאים אך תמיד קיימים בצורה זו או אחרת, חלקם מוגלתיים וחלקם לא. אני מאמינה כי סיבת הופעתם והשארותם היא נפשית (תזונתו ד"כ מאד מאוזנת). ממה לדעתך זה יכול לנבוע ואיך ניתן לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים אדומים
דוד פרלה24/08/2008מאיה שלום,
ברפואה סינית גוף ונפש מחוברים זה לזה ואכן בהרבה בעיות עור ניתן לראות החרפה בזמן לחץ נפשי,עם זאת קיים גם מרכיב פיזיולוגי המשפיע על כל תופעה בעור , אחרי אבחון ניתן ברפואה סינית להתאים צמחי מרפא דיקור ותזונה המתאימים לתופעה שתארת,שמנסיוני בד''כ מגיבה טוב לטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריותדורית19/08/2008
שלום רב, כיצד ניתן לטפל בפטריות בעור בקפלים מתחת לחזה וגם בין אצבעות הרגליים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
דוד פרלה24/08/2008דורית שלום,
בשלב הראשוני עלייך להשתמש במשחות אנטי פטרתיות [ חלקם ניתן לקבל בבתי מרקחת גם ללא מרשם רופא ] טיפול עמוק ויסודי יותר מבחינת רפואה סינית הטיפול הוא בעזרת צמחי מרפא תזונה ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומטרתם להחזיר את האיזון הפנימי לגוף ויצירת סביבה מאוזנת המקשה על התפתחות פטרת,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בידייםלימור18/08/2008
בני בן 6.5 סובל מזה כחודשיים בגרד בידיים ובגוף עשיתי לילד בדיקות דם הכל תקין נתנו לי משחות ואנטיביוטיקה אבל לשווא.... יש לי תור לרופא עוד עוד כשבוע הועלו השערות לגבי סקאבייס ממשפחה...... גם אני בעלי והילדה התחלנו להתגרד..... לי ולבני יש מין נקודות על עור ידינו שהם מורגשות רק עם נוגעים בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בידיים
דוד פרלה18/08/2008לימור שלום
בגלל שגם אתם מתגרדים יש חשד לסקאבייס, במידה ומדובר בסקבאייס יש לבצע את הטיפול הניתן על ידי רופא העור בהתמדה כי התופעה עיקשת, במידה ומדובר בתגובה אלרגית ולא בסקביאס ניתן לעזור גם בטיפול של רפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ועקיצותפרחיה16/08/2008
היי, בתקופה האחרונה מאז שאני עובדת עם בעלי חיים, כסייעת לוטרינר, אני מרגישה שנגרמו אצלי שינויים. כל עקיצה של יתוש גדלה לממדים גדולים (בהרבה ממה שהיה בעבר), וביומיים האחרונים נוצרה לי פריחה בכפות הידיים, פריחה כמעט בלתי נראית אך היא מורגשת ומגרדת, נראה שבמרכז כל פצעון יש נקודה שחורה מאוד בהירה. האם הדברים קשורים במערכת החיסונית? אציין שאני בת 25. אשמח לקבל תגובה בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה ועקיצות
דוד פרלה18/08/2008פרחיה שלום,
התאור מתאים לתגובה אלרגית המאופיינת בחולשה של המערכת החיסונית, טיפול בדיקור וצמחי מרפא הניתנים לאחר אבחון יעזור מנסיוני יחזיר את האיזון ויחזק את המערכת החיסונית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרופה מהשמש בפנים עם ויטיליגו
תהילה02/06/2009שלום:)
אני נערה בת 17 עם כתמים של ויטילגו על הפנים כבר כמה שנים
אתמול הייתי בים ולא שמתי קרם הגנה כי היה לי איפור(להסתיר את הלבנים) ונשרפתי בחלק מהכתבמים(מתחת לעיניים) ובפנים גם איפה שאין לבן...
שמעתי שזה יכול לגרום לסרטן העור וששמש לא כל כך טובה לויטיליגו.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרופה מהשמש בפנים עם ויטיליגו
דוד פרלה05/06/2009שלום תהילה,
העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית .המנעי מחשיפה לשמש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)