מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטיקריה ושימוש בגלולותאני25/06/2008
היי, לפני למעלה משנה נתקפתי בפריחות שאובחנו כאוטיקריה כרונית. פריחות אילו הופיעו במשך חודשיים. חשוב לציין כי הפריחות הגיעו לאחר שסיימתי ליטול גלולות לצורך כניסה להריון. כמו שהפריחות הגיעו,כעבור חודשיים הן נעלמו. במהלך התקופה אף ביקרתי במרפאתך לצורך דיקור והכנת תכנית טיפול. השבוע,אחרי למעלה משנה חזרה האוטיקריה ועתה אני נוטלת כדורי טלפסט מזה 4 ימים. לפני כ- 3 חודשיים ילדתי בשעה טובה ולפני כחודש חזרתי לקחת שוב גלולות למניעת הריון. האם יכול להיות קשר בין אי נטילת ו/או נטילת הגלולות להופעת האוטיקרה או שיד המקרה בדבר ??? מיואשת.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה
דוד פרלה26/06/2008שלום,
יותר נפוץ לראות אורטיקריה כתגובה ללקיחת תרופות לכן סביר יותר שבמידה ויש קשר לגלולות [ לא בטוח במרבית האוטיקריות הכרוניות לא ידועה הסיבה] הייתי מקשר יותר ללקיחתם מאשר להפסקתם,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדא24/06/2008
שלום רב,
מזה מספר חודשים אני סובל מגרד באיזור המפשעה, הגרד אדום מאוד ואפשר לראות עור יבש, שמתקלף מידי פעם. לאחר זמן מה השתמשתי בספריי דאודורנט, והחלה אדמומיות בבית השחי השמאלי, אני לא יודע אם זה קשור לדאודורנט, אבל מאותו זמן הפסקתי מלהשתמש בו. הגרד בבית השחי דומה מאוד לזה שבמפשעה, גם שם נוצרו כתמים אדומים ולפעמים יש עור יבש.
יש לציין שעוד לפני הגרד העז במפשעה, התחלתי לסבול מגירודים בעור באיזו פי הטבעת.
אשמח מאוד אם תוכל לאבחן את הבעיה, והאם אפשר לעשות טיפול כלשהו לנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
דוד פרלה26/06/2008א שלום,
התופעה שאתה מתאר יכולה להיות קשורה לפטרת או לאקזמה אלרגית, ברפואה סינית התופעה קשורה להצטברות חום ולחות בגוף ,טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון מקל מאד מנסיוני,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקוררז22/06/2008
רציתי לדעת האם דיקור להפחתת גרד בעור ולטיפול במגרנה מותר בזמן הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור בזמן הריון
דוד פרלה23/06/2008רז שלום,
דיקור יכול להקל על הגרד ועל כאבי הראש גם בזמן הריון, כמובן שנקודות הדיקור משתנות בהתאם למצב, ויש להשתמש רק בנקודות המותרות לדיקור בהריון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור כהה במפשעהדייב21/06/2008
הייתי מעוניינת לדעת איך ניתן לטפל בעור כהה במפסעה, שכנראה נגרם מלחות יתר, ואיזור שאינו מואר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייב שלום
דוד פרלה21/06/2008דייב שלום,
הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות שומן על עור הפנים ובעפפייםבני21/06/2008
בן 48 זה כמה שנים שהפנים שלי מתכסות בבליטות שומן הלכתי לרופאת עור טופלתי בחנקן זה חזר לאחר מכן טופלתי בחומר מסויים דקירת הגבשושיות בחור מסויים לאחר מספר ימים הגבשושית התיבשה ונפלה היום הפנים שלי מלאות בשומנים ומסביב לעיינים מחפש דרך טיפול תודה 0528900883 בני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות שומן על עור הפנים ובעפעפיים
דוד פרלה21/06/2008בני שלום,
ברפואה סינית התופעה שאתה מתאר קשורה להיצטברויות לחות [ המגיעה בד''כ ממערכת העיכול ] שיוצרות את הגבשושיות השומניות באזור הפנים,הטיפול כולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומחזירים את האיזון הפנימי לגוף , תהליך של לפחות 3 חודשים במהלכו מנסיוני ניתן לראות שיפור משמעותי,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיס ואורטיקריהסיון ש.19/06/2008
ד"ר שלום, הינני בת 24 סובלת מאטופיק כבר מגיל ילדות עם הרבה עליות וירידות, כיום אני מצליחה לאזן את המצב עם מינימום משחות סטרואידיות. לפני כשנה גיליתי סימנים של אורטיקריה בגופי בדיוק לפי התיאור שלך, שלדעתי נובע מסטרס בעיקר. הטיפול היחידי שעוזר לי זה טלפאסט 180 מ"ג כל יום. האם זה מסוכן לצרוך זאת כל יום? מה אני יכולה כדי להפסיק להשתמש בתרופה? לפעמים אני מרגישה צורך לקחת 2 כדורים בשל חוסר שקט וגרד עצבני, האם זה בסדר?. ניסיתי בעבר דיקור בשל האטופיק שעזר מאוד כשנה עד לתקופה שלא חל שיפור והיפסקתי. כיום אני לוקחת פרוביוטיקה, אומגה 3 וטינקטורת צמחים על בסיס מרגיע ומחזק מערכת עצבים.
אשמח לתשובתך. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס ואורטיקריה
דוד פרלה19/06/2008סיון שלום,
טלפסט הינו תרופה אנטי היסטמינית מקובלת באורטיקריה ,השימוש לפי הוראות הרופא, פרוביוטיקה ואומגה 3 טובים במצבים אלה, טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני לעזור מאד הן לאטופיק והן לאורטיקריה, ומביאים להפחתה בשימוש בתרופות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת שומן כואבת מאודתמר18/06/2008
בחלק התחתון של עמוד השידרה ממוקמת בלוטת שומן תת-עורית (ללא ראש) בקוטר 3 ס"מ מזה שנים רבות.
לאחרונה התחלתי להרגיש אותה ובימים האחרונים היא גדלה מאוד וכואבת מאוד (האיזור מאוד אדמומי ועדיין אין לה ראש).
מה לעשות?
יש אפשרות לטפל בזה (להרגיע את הכאב) באופן חיצוני בלבד?
האם צריך להוריד בלוטות כאלה (בצורה כירורגית) או שאפשר להמשיך לחיות עם זה ללא סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
דוד פרלה19/06/2008אתי שלום,
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לאקנהדנה18/06/2008
תודה על התשובה, ד"ר אבל מה זה אומר שאתה חושב שאם אין הצלחה אחרי 5 חודשים אז כדאי להפסיק האם בד"כ חייב להיות שיפור אחרי 5 חודשים?מה עוד אפשרויות לעשות בעייה שלי שגם רואקוטן במינון נמוך לא עזר לי. בעיה שלי שאין לי פצעים גדולים אלא קטנים מיני? זה אומר שיש לי בעיה? אתה כתבת שיש כנראה יא איזון הורמונלי גדול מדי אבל איך זה יכול להיות אם אני לוקחת גלולות אורטוציקלן שהם דומות לדיאנה ? מה יכול להיות הסבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה19/06/2008דנה שלום,
לצערי אם הצמחים לא עזרו חמישה חודשים יכול להיות שבמקרה שלך הרפואה הסינית לא נותנת מענה מספק,אולי כדאי לנסות טיפול בהומהופטיה , לגבי השאלה התרופתית של החלפת הגלולות הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטופיק דרמטיטיסר18/06/2008
בהמשך (ובתודה)לתשובתך על שאלתי מ8.6.2008 רציתי לשאול
1.האם זה בטוח ליטול צמחי מרפא בהריון כטיפול באוטופיק דרמטיטיס שהתפרץ בגיל מבוגר( לפני כשנתיים ואני בת 30).
כאמור אני מטופלת ברפואה סינית מזה 3 חודשים ויש הטבה נהדרת.
2.האם ישנן הוכחות מדעיות על סיכויי הפגיעה בעובר או שהעניין טרם נחקר כראוי?האם היית ממליץ ליטול אותן בכל מקרה בשל חשש להחמרה?
הרבה תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס-אסתמה של העור
דוד פרלה19/06/2008שלום,
ניתן לקחת בהריון אבל ההרכב חייב להשתנות בהתאם,במידה וההרכב מתאים לזמן הריון אין חשש,[ ישנם הרכבים שלוקחים לשמירה וחיזוק בזמן ההריון] בכל מקרה אם את חוששת את יכולה לעשות הפסקה מצמחים ולראות מה קורה, פעמים רבות בזמן הריון ישנה הטבה טבעית של העור,
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אקנהדנה16/06/2008
שלום ד"ר אני מטופלת 5 חודשים בצמחים אצל מטופל בבעיות הורמונליות עקב אקנה. אני גם לוקחת גלולות. אך כבר עברו 5 חודשים והשינוי הוא מאוד קטן. במיוחד יש לי אקנה בזמן מחזור ואחרי . לעומת שאני עם גלולות . אני לקחתי צמחים וקרמים נגד אקנה של אק- מדיס אך זה לא עוזר לי בחודש שילמתי 500 ש"ח על הצמחים לבישול האם זה בכלל מחיר נורמלי יותר אפילו מרואקוטן ובגלל שזה כל כך יקר הפסקתי אחרי 5- 6 חודשים למה הטיפול שהיה צריך להצליח בצמחים נגד בעיות הורמונליות לא עזר לי מה יכול להיות סיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
דוד פרלה17/06/2008דנה שלום,
המחיר של הצמחים נורמלי,והסיבה שהוא יקר היא שהצמחים מיובאים מארצות הברית ולא ישירות מסין ביגלל הבטחת איכות ודרישות משרד הבריאות, לא לכולם הטיפול עוזר ,שיטת הטיפול ברפואה סינית הינה עדינה וכנראה שחוסר האיזון ההורמונלי אצלך היה חזק יותר מהשפעת הצמחים והדיקור למרות שבדרך כלל ישנם אחוזי שיפור גבוהים במצבים אלה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנוי באבחנהתה תה14/06/2008
שלום
אני אמורה לעבור שוב ביופסיות בכמה מקומות כדי לדעת את מקור הבעיה. כנראה מה שחשוב זה , מי המפענח. עכשיו הסברה היא שאין לי ליכן פלאנוס אלא רגישות לתרופות או זוועה אחרת בשם
פיטיריאזיס מסוג ליכנואיד כרוניה.אין לי מושג מה זה,וגם לא ניתן לי הסבר. האם תוכל בבקשה קצת להסביר לי?
תדה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
דוד פרלה15/06/2008שלום,
לא ניתקלתי באבחון זה, העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוד פרלה!יהב13/06/2008
שלום אתה כבר הספקת להכיר אותי מכמה הודעות ששלחתי לך יש לי תמחלה ליכן פלנוס ורציתי לדעת שאם במשחה דרמובט יש סטרואידים והאם זה יכול לעזור לי .
בתודה: יהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהב שלום
דוד פרלה15/06/2008יהב שלום
שאלות בנושא תרופות מערביות יש להפנות לפורום רפואת עור אסתטית BEOK
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חןרוניי12/06/2008
אני רוצה להוריד נקודת חן באזור הבטן ואני רק בת 13 זה אפשריי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
דוד פרלה12/06/2008הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני זקוקה לעזרההה בבקשההקרין12/06/2008
בשבועיים האחרונים הופיעו לי פצעים מגרדים ברגליים, בבטן..ונראים כעקיצות יתוש. התופעה לא נראית לי כעקיצות יתוש כיוון שאני ישנה עם בגדים ארוכים, בנוסף אין לי בעלי חיים בבית, מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מגרדים
דוד פרלה12/06/2008קרין שלום,
יכול להיות פרעושים,סקביאס, או אטופיק דרמטיטיס אקזמה אלרגית, פני לרופא עור לאבחון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בבית השחי,אנונימי12/06/2008
יש לי בעיה, כל הזמן יש לי עיגולים של זעה על החולצות שאני לובשת ( כשאר אני לובשת אותם )
זה לא נעים לי ולסביבה וזה מגעייל אותי.
אנא החזירו לי תשובה בהקדם למייל. תודה מראש =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
דוד פרלה12/06/2008שלום,
ניתן להקל בעזרת צמחי מרפא הניתנים לאחר אבחון,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)