מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת זקיק השערהנועה24/08/2007
שלום רב,
אני בת 22, וזה כבר כ-6-7 שנים שאני סובלת מדלקת זקיק השערה (פוליקוליטיס), שבה לאחר הורדת שיער גדלות לי השערות מתחת לעור, ויוצרות פצעים דלקתיים ובולטים.
במהלך השנים פתחתי את הפצעים על מנת להוציא את השערה וכתוצאה מכך נוצרו לי סימנים של מן חורים ואדמומיות מתחת לעור שלא מתרפאים, זאת בנוסף לשערות שממשיכות לצמוח מתחת לעור ולגרום לעוד פצעים כאלו.
כמובן שאני מנסה לשמור על סטריליות כמה שניתן, להשתמש בסבון אנטיבקטריאלי, למרוח אלו-ורה תמיד אחרי,ניסיתי כל מיני משחות שונות אך כל זה לא עזר עד כה... הרפואה הקונבנציונלית מציעה טיפול אנטיביוטי/סטרואידים והייתי מאוד רוצה להימנע מכך... רציתי לשאול:
1)האם יש סוג של משחה אנטיביוטית טבעית שניתן למרוח, שתמנע את הדלקת בפעמים הבאות?
2)האם יש משחה שיכולה לשפר את מראה העור (לשפר את מראה הצלקות שנוצרו במהלך השנים)?
סליחה על המגילה, פשוט אין צורך לציין עד כמה הבעיה האסטטית הזו מפריעה, במיוחד בגיל
שלי...
תודה מראש, ויום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת זקיק השערה
שורי נוימן26/08/2007אם במשטח מתגלה נוכחות של staph aureus אז יש להתאים משחה אנטיביוטית מתאימה.
עצה- לחטט כמה שפחות בפצעים ובאזור.
ברפואה סינית מדברים על כך שפוליקוליטיס מורכבת משני גורמים: הראשון הוא חדירה חיצונית של "רעלים" (מזהם) לתוך העור והשני מצב פנימי של "חום או חום ולחות " שמעודדים יצירה של רעלים בעור. הטיפול הוא באמת בצמחים בעלי פעילות אנטיביוטית כמו סקוטלריה, קופטיס ופלודנדרון. אפשר לקחת אותם אוראלית וגם למרוח טופיקלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבססים
גל26/08/2007את מדברת על אבססים במקרה ?.? כאלו מוגלתיים גדולים משאירים צלקות נוראיות ונוצרים מגילוח?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמשה23/08/2007
שלום,
אני בן 19, ויש לי נשירת שיער.. זה הולך ככה כשאני מתקלח אני מגלה שנושרים לי שערות.(בסביבות ה- 10- 20 שערות בהתקלחות). האם זה נורמאלי? כי בפינות המצח יש לי אין שיער, למה ? האם זה נורמאלי? כי אני מכיר הרבה אנשים שמגיאים למצב הזה בגיל 30 בערך. ואני עוד בן 19 ויש לי התקרחות קצת בפינות המצח.
האם אני אתקרח בעתיד?, כי זה מאוד מפריע, וגם מפחיד לי הנשירה הזאת בהתקלחות.
מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
שורי נוימן23/08/2007שלום משה
באופן רגיל עד 15% מהשיער שלנו נמצא במצב של אי צמיחה או נשירה. השאלה היא פרט למקלחת כמה שערות נושרות במיטה או במקומות אחרים. אתה מציין שבפינות הראש אין לך שיער? זו התקרחות גנטית טיפוסית, וכנארה שתתקרח בעתיד אבל אתה בחברה טובה, הסר דאגה מליבך.. קשה לקבוע בפורום אם הנשירה שלך פתולוגית או לא אבל כדאי שתשמור על תזונה מלאה ואם אתה לא מצליח אז תוספי מזון יעזרו.
שורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו ויטמינים השיער דורש?
משה24/08/2007איזו ויטמינים השיער דורש?
שמעתי שהשיער דורש חלבונים או משהו כזה, זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו ויטמינים השיער דורש?
שורי נוימן25/08/2007חלבונים זה נכון- אבל עדיף מהצומח. כמו כן ויטמינים בעיקר מקבוצת B ומינרלים שונים.
אם אתה חושב שהנשירה רצינית כדאי לדרוש בדיקת דם.
להזכירך אפילו נשירה של 100 שערות נחשבת בגדר הנורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההא כן.
משה26/08/2007אז אני הולך לבדוק דם.
עכשיו אני הסתפרתי ואין לי נשירה במקלחת. אולי 2-3 שערות..
אתה יכול בבקשה להגיד לי באיזו מזון יש את הויטמין B ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההא כן.
שורי נוימן27/08/2007דגנים מלאים, לחם וקמח מלא, נבטים, ביצים, דגים, מן החי בעיקר איברים פנימיים אבל לא להגזים בהם (כבד וכליות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אח שלי
משה28/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראיק דרמטיטיסנתנאל22/08/2007
שלום רב לך דוקטור.
אני בן 15 וחצי וסובל מגיל 13 מסבוריאה דרמטיטיס של הקרקפת והפנים.
טופלתי במגוון שמפו כגון:צטרימיד ניזורל אגיספור אלפוסיל וסבוסל.
השיער כבר לא שומני כלל וכלל.וכמות הקשקשים ירדה כ70%.
האם יש חשש שהקשקשת תחזור ?
יש לציין שאין לי מחלות אחרות ברקע חוץ מאקנה וולגריס שגם בה אני מטפל ברוקסו 150 מינוציקלין ואריתרומיצין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוראיק דרמטיטיס
שורי נוימן23/08/2007שלום נתנאל
כן, יש חשש שהקשקשים יחזרו זמו מה לאחר שתפסיק עם הטיפול. יתכן שהנגעים ישככו מעט עם הגיל לאחר ירידה מסוימת בהפרשת החלב. זה גם תואם את ההיבט של הרפואה הסינית בקשר לירידת "החום" "והיאנג" לאחר שנות השלושים שלך. אגב יש קשר משפחתי בין אקנה לסבוריאה דרמטיטיס. בעתיד אולי תרצה להשתמש במוצרים טבעיים ויותר ידידותיים לעור.
ובינתיים תנסה גם להימנע מג'אנק פוד- זה יכול לעזור
שורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה..יהונתן21/08/2007
אני בן 14 וכמה שבועות ..יש לי אקנה בגב בפנים וסביב לצוואר ..
השתמשתי בתכשירים ובכדורים שונים [אקנהמיצין+ ,כל מיני משחות , וכדור בשם מינוציקלין]
ועל העור רק ממשיכים להופיע פצעונים ..כבר מעל לשנה.[בגדלים שונים , חלקם מוגלתיים]
עברתי בדיקות דם והתוצאות היו נורמאליות
רציתי לדעת מה אוכל לעשות בכדי לשפר את המצב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה..
אמיר קלי21/08/2007ישנם שני פתרונות טבעי ולא טבעי:
הפיתרון הלא טבעי זה לקחת כדורים בשם רואקוטן שעובדים הרבה פעמים יפה אבל יש להם תופעות לוןואי וסיכון מסוים.
הפיתרון השני הוא לפנות למטפל מתמחה בצימחי מרפא שיתן לך צמחים לטיפול בבעיה.הפיתרון השני הוא מומלץ בייחוד בגיל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד מטרידאילנה21/08/2007
שלום. בדיקות אלרגיה העלו רגישות ל פורמלדהיד . ללא הנחיות אלא, שימי לב.הגירוד נמשך כבר מס. חודשים. הגירוד גורם לאדמומיות והווצרות של מס. מוקדים בעיקר בשוקיים, שהופכים עגולים אדומים והעור מתקשה במיקום המוגדר. עכשו החל גירוד בגב כף יד ימין בין ובמעלה האצבעות קמיצה ואמה בעיקר. גם הצוואר ומטה החלו לגרד. מופיעים כתמים אדומים ומרגיש בוער. תזונה שאני צורכת מאוזנת וברובה אורגנית. עושה יוגה. עובדת קשה עבודה פיסית. כטיפול מונע קיבלתי משחה המכילה סטרואידים. איני נוטה להשתמש בה. עירבבתי פרופוליס ושמן קלנדולה וויטמין e. ולבנדר. אלה עזרו אך לא הגורם הפנימי לא ידוע לי והבעיה אינה פתורה. יש לכם רעיון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד מטריד
אמיר קלי21/08/2007למרות שמצאו גורם אחד ספציפי (פומלדהיד) לא בטוח שזו באמת הסיבה בגללה יש פריחות וגירודים.רוב הפריחות והגירודים הם על רקע של גרוי לא ספציפי. משחות תוצרת ביית הן בעיתיות במקרה של אלרגיות כיון שחסר להן הדיוק הנדרש בטיפול בבעיות מורכבות אלו.נסי את סדרת טופיק מדיס או אדרמה גם הסבונים וגם הקרמים ייתכן שייתנו פיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד מטרידאילנה21/08/2007
שלום. בדיקות אלרגיה העלו רגישות ל פורמלדהיד . ללא הנחיות אלא, שימי לב.הגירוד נמשך כבר מס. חודשים. הגירוד גורם לאדמומיות והווצרות של מס. מוקדים בעיקר בשוקיים, שהופכים עגולים אדומים והעור מתקשה במיקום המוגדר. עכשו החל גירוד בגב כף יד ימין בין ובמעלה האצבעות קמיצה ואמה בעיקר. גם הצוואר ומטה החלו לגרד. מופיעים כתמים אדומים ומרגיש בוער. תזונה שאני צורכת מאוזנת וברובה אורגנית. עושה יוגה. עובדת קשה עבודה פיסית. כטיפול מונע קיבלתי משחה המכילה סטרואידים. איני נוטה להשתמש בה. עירבבתי פרופוליס ושמן קלנדולה וויטמין e. ולבנדר. אלה עזרו אך לא הגורם הפנימי לא ידוע לי והבעיה אינה פתורה. יש לכם רעיון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד מטריד
שורי נוימן23/08/2007שלום אילנה
פורמלדהיד הוא חומר רעיל הנמצא במקומות רבים וגם במוצרי קוסמטיקה במינונים שונים. מן הסתם החומר אינו מומלץ לאף אחד. לא שיתפת אותנו בגילך ומתי הופיעו הנגעים והגרד לראשונה.
יש לבדוק האם לאחרונה התחלת להשתמש במוצרי ניקיון לבית או קוסמטיקה חדשים- אם התשובה חיובית יש להימנע מחשיפה אליהם.
אם אכן האבחנה היא contact dermatitis אז הרפואה הסינית מתיחסת אל החומר המגרה כאל "חום ורעילות "ובנוסף לכך בד"כ המטופל סובל גם מהיצטברות פנימית של "חום ולחות" שהרי לא כל המטופלים רגישים לאותו החומר. הטיפול הצמחי הוא שימוש בצמחים המטהרים חום ונוגדים רעילות.
ישנה גם אפשרות שלא מדובר ברגישות לחומר המדובר ואז צריך לחפש את הגורמים הפנימיים המובילים לגרד אדמומיות ויובש. מעבר לתזונה יש להתיחס גם לרגשות וכן לעומס ולחץ.
שורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיות קשותקרן לוי20/08/2007
מזה שנתיים אני סובלת מאלרגיות קשות בכל הגוף. זה התחיל כשהייתי בהריון ונמשח עד עכשיוץ מאז ומתמיד הייתי אלרגית אבל לאחרונה זה מתרכז בגירודים קשים באיזור הידים וברגלים. גליתי שאני אלרגיות לגלוטן, סויה, מוצרי חלב, וירקות ופיחרות מרוססים. באותה תקופה חייתי בלוס אנג'לס וטופלתי ע"י רופא סיני. הוא נתן לי לשתות תה צמחים במשך שבועיםם ואמר שזה יעבור, זה לא עבר. הוא טען בגלל ההריון, ואמר לי לשתות עוד שבועים וזה עדין לא עזר. האם יש סיכוי שרפואה סינית לא פותרת גרד???? ואלרגיות??????
אני לא מוכנה לשמוע על רפואה קונבנציונאלית עם תרופות וקורטיסון.
אשמח לקבל את חוות דעתך ו/או טיפולך בנושא בהקדם האפשרי כי אני לא יכולה ליסבול יותר גם לא לאכול ולשתות אלכוהול וגם להסתובב עם הגירודים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיות קשות
אמיר קלי21/08/2007אלרגיות מהסוג שאת מתארת בד"כ ניתנות לטיפול בהצלחה על ידי רפואה סינית.משך הזמן הממוצע לטיפול עומד על כשלושה חודשים.בדרך כלל אחרי חודש יש הקלה מסויימת אבל כדי לקבל הקלה קבועה ויציבה צריך יותר זמן.לכן ייתכן שהפסקת את הטיפול מוקדם מדיי או שהטיפול שקיבלת לא תאם את מצבך.אני מציע לך לנסות שוב והפעם להיות סובלנית עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר מוכנה לנסות
קרן לוי21/08/2007האם אתה קורא סינית כי אני מנסה להשיג את מרשם התה שהוכן.
אני מוכנה לנסות כי אני רוצה לסיים עם זה פעם אחת ולתמיד, איך מתקדמים ואיפה נפגשים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר מוכנה לנסות
אמיר קלי30/08/2007תפני לדואר [email protected] ואתן לך הסבר
כן אוכל לקרוא את המרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי לך את המרשם קבלת?
קרן לוי16/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.20/08/2007
הרואקוטן משפיע רק על הפצעים באיזור הפנים או גם על פצעים באיזור אחרים בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: משהי
אמיר קלי20/08/2007רואקוטן משפיע על כל האזורים בהם מרוכזים בלוטות חלב:פנים,קרקפת,גב,חזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד כרוני בפי-הטבעת ובמפשעהזאב19/08/2007
שלום!
מזה מעל ל-10 שנים אני סובל מגרד בפי-הטבעת, יחד עם פטריה במפשעה. משחות קורטיקוסטרואידליות עוזרות אך התופעה חוזרת כמעט מיד עם סיום הטיפול. לאחרונה גיליתי שאני סובל מרגישות לגלוטן, והורדתי אותו מהתפריט. מצב מערכת העיכול משתפר (הרבה פחות גזים, נפיחות ועייפות) אך הגרד והפטרייה נותרו.
לעזרתכם אשמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד כרוני בפי-הטבעת ובמפשעה
אמיר קלי19/08/2007פטרת היא בעייה עקשנית ומטרידה לאורך זמן.במצב כפי שאתה מתאר יש להשתמש בתמציות צמחים בעלות פעילות נגד פטריות יחד עם משחות נוגדות פטריות.דוקא משחות קורטיקוסטרודיאליות יכולות להוות בעייה והן מחלישות את מערכת החיסון הנלחמת בפטרת. צמחים כמו סקוטלריה ופלודנדרום יכולים לעזור חיצונית ופנימית אך יש לבנות פורמולה מיוחדת למצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהרות שמשאלה18/08/2007
לבעלי יצאו בהרות שמש הוא פנה לרופא עור והרופא נתן לו לסבן את האזור (עורף) בשמפו אגיספור ולאחר 15 דקות לשטוף ולמרוח פבאריל... הטיפול נעשה אך כל פעם שהוא מורח את המשחה העור צורב כמו כוויה ונעשה אדום? האם זה נורמלי? וכיצד ניתן למנוע צריבה כזו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהרות שמש
שורי נוימן18/08/2007שלום אלה
לפי הטיפול האנטי פטריתי שניתן לבעלך אני מבין שמדובר בטינאה ורסיקולור.
כנראה, שהמשחה מגרה את עורו, למנוע את זה אני לא יודע איך, ניתן לאחר הטיפול למרוח משהו להרגעת העור אפילו ג'יל אלוורה.
או לחילופין אם הטיפול לא ניסבל- לחזור אל הרופא ולהחליף טיפול ו/או לפנות לטיפולים משלימים עם חומרים שפחות מגרים את העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהחסוי18/08/2007
שלום לד'ר.
אני נער בן 16
לפני מספר ימים ביקרתי אצל קוסמטיקאית בת'א היא המליצה לי טמפול באקנה + מוצרים וזה המון כסף אני לא יוע עפ זה מוכח שזה יפעל מה תאה אומר?
המוצרים של אמ די פרומולישן האם הם טובים והאם עם טבעים?
תודה רבה,עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
שורי נוימן18/08/2007שלום עדן
אתה רק בן 16 והמעות אינן מצויות בכיסך.
1 אני מציע שתתחיל קודם עם התזונה שלך- להפחית מזון מטוגן ושמנוני ושוקולד.
2 להעדיף מזון מן הצומח בעיקר ירקות ירוקים.
3 במידה ואתה מעשן (אני מאד מקווה שלא) כדאי שתפסיק, מעבר לפגיעה ריאתית עתידית, זה מזיק לעור.
4 שמור על עור נקי.
5 אולי יותר זול להשתמש במוצרים שמכילים BENZOYL PEROXIDE (ניתן במרשם רופא).
רק שתדע שהגיל שלך עפ"י הרפואה הסינית מאופיין בהרבה יאנג מתפרץ שהוא סוג של אנרגיה חמה, וטבעו של חום הוא לעלות כלפי מעלה ובין השאר להתבטא בפנים.
ובאמת כדי להפחית את החום תך אחר העצות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשים ונשירהשירלי17/08/2007
שלום רב,
אני בת 32 ומזה שנים רבות סובלת מקשקשים ומסבוראיה. לפני כשבוע, לראשונה בחיי צבעתי את שיער והיום הבחנתי בקשקשים בגודל שלא היו לי קודם ואני ממש מבוהלת. האם זה טבעי שאחרי צביעת שיער תופעת הקשקשים גוברת??? האם זה יכול לגרום לנשירה והתקרחות???
אני ממש אודה על התשובה.
בברכת שבת שלום, שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשים ונשירה
שורי נוימן18/08/2007שלום שירלי
אני לא לגמרי בטוח שהצבע הביא להחמרה בנגעים הסבוראים. מה שבטוח הוא שהצבע לא מועיל!!
יש קשר בין סבוריאה לנשירת שיער ובמקרים מסוימים אפילו להתקרחות כמו באלופסיה סבוראית.
אם את עדין לא מטופלת, כדאי שתטפלי בסבוריאה בצורה קונבנציונלית או אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסיקורטg17/08/2007
אחרי שימוש בפוסיקורט במשך חודש נקודתית העור נהיה אדום איך אפשר להוריד את אדמומיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסיקורט
שורי נוימן18/08/2007אם זה חמור לפנות אל הרופא שוב לצורך החלפת טיפול,אם הגירוי נסבל פשוט למרוח ג'יל אלורה לאחר שהפוסיקורט נספג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמח ויטקסאירית16/08/2007
שלום בגלל אי איזון הורמונלי ושיעור יתר בגלל טסטוסטרון גבוהה המליצו לי על צמח ויטקס, אנג'ליקה סינית שמאזנים את הורמונים האם זה נכון? ואיפה אפשר לקנות את זה ואיך להשתמש בזה? לשתות? הבעיה שאני לוקחת גלולות ולא יכולה עכשיו לעשות פרופיל הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמח ויטקס
שורי נוימן19/08/2007נכון לשני הצמחים יש לכאורה השפעה הורמונלית מאזנת.
צריך להיזהר- ישנם עדויות לכך שויטקס גם מעודד צמיחת זקן. אני לא ממש בטוח לגבי הטיפול שלהם בשיעור יתר.
אפשר לקנות את הצמחים בבתי טבע. תתייעצי עם מי שהמליץ לך ליטול את הצמחים לגבי צורות לקיחה.
ברפואה הסינית אגב הויטקס משמש בעיקר לטיפול בכאבי ראש ודלקות עיניים, אנג'ליקה סינית משמשת בעיקר להפרעות מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
g19/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןיערית16/08/2007
לקחתי רואקוטן 7 חודש מינון 10 מ"ג . כשסימתי הפצעים קטנים חזרו אני מתכוונת לפצעים מאוד קטנים. מה זה אומר חוץ מזה רופא נתן לי לקחת רואקוטן כמניעה 10 מ"ג 3 פעמים בשבוע אך זה לא מונע לי פצעונים קטנים שמופיעים לי למה רואקוטן לא משפיע האם זה אומר משהו? האם זה אומר שמשהו בתוכי לא תקין מערכת עיכול? הורמונים? או קוסמטיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
שורי נוימן19/08/2007יערית שלום
אקנה הוא נגע פולימורפי- כלומר מורכב מכמה סוגי נגעים. רואקוטן מניסיוני לא משפיע על כל סוגי נגעי האקנה. הוא מפחית משמעותית את הנגעים עם המוגלה ובאמת פחות משפיע על פצעונים קטנים.
מה לא תקין אצלך ואיך לטפל- קשה לענות על כך בפורום הזה.
הורמונים, תזונה, מוצרי קוסמטיקה שונים כולם יכולים לעודד נגעי אקנה.
הטיפול הצימחי יכול להיות מגוון בהתאם לאתיולוגיה. ישנם צמחים המשפיעים על הפרשת החלב, וישנם צמחים המטפלים במוגלה (נוגדי זיהום) וישנם צמחים בעלי השפעה הורמונלית.
איזה צמחים יש לקחת ואיך- כדאי להתיעץ אישית עם מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)