מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה חלבונים צריךטל07/01/2008
שלום, אני בתחילת הריון תאומים (שליש ראשון), עדיין בחשש להפלה (טפו טפו טפו). משקלי 104 ק"ג.
רציתי לדעת כמה חלבונים אני צריכה לאכול ביום על מנת שההריון יתפתח בצורה תקינה, וכיצד ניתן להשיג את החלבונים הללו ממזון צמחוני (כמה מוצרי חלב מותר, כמה ביצים, כמה דגים, מה אסור וכו')?
ושאלה נוספת- בגלל שזו תקופת הבחילות וההקאות, אני מאבדת תיאבון רוב הזמן ולא מסוגלת לחשוב על לאכול. כמה זה מזיק אם אני רק מקפידה לשתות הרבה ולא מצליחה להגיע לכמות החלבונים הדרושה ביום (אפילו לא מתקרבת...)?
האם החלבונים נהרסים בבישול (כמו בישול או טיגון ביצים, התכת גבינות וכד')?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לולי
נועה הופ09/01/2008מזל טוב ושיהיה בשעה טובה.
לגבי מקורות לחלבונים : מהחי - בשר, דגים, עופות, מוצרי חלב, ביצים.
מהצומח : בעיקר קטניות כגון עדשים, אפונה, פול, סויה, שעועית לבנה, חומוס וגם בסוגי אגוזים מסויימים.
בחימום אומנם מבנה החלבון משתנה אבל זה לא צריך להטריד אותך בכלל מכיוון שמה שהגוף צריך מהחלבון זה את אבני הביניין הבונים אותו ואילו הן חומצות האמינו שלא נהרסות בחום.
כמות חלבון להריון יחיד היא 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף + תוספת של 10 גרם
(לא מצאתי המלצה לתאומים אבל הכמות לא גדלה בהרבה, בלי קשר היום אנשים עוברים בקלות את המלצת החלבון היומית וצורכים עודף חלבון כך שזה לא צריך להטריד אותך ).
חלבונים מהחי מספקים חלבון מלא, כלומר מכיל את כל חומצות האמינו להן הגוף זקוק. (ביצה , מוצרי חלב, עוף, בשר, דגים).ביצה ומוצרי חלב אומנם מספקים חלבונים איכותיים אך לא מספקים מספיק ברזל ו- B12 כמו שאר המזונות החלבוניים מהחי.
נסי למצוא מתוך מבחר החלבונים שיש את אילו שלא עושים לך בחילות/ הקאות.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)