מידע רפואי
פורומים
- פונדקאות
- תזונת ספורט
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- טנטרה, מיניות
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- אלימות במשפחה
- זהות מינית, תפקוד מיני
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
- NLP דמיון מודרך
- שיקום לב
- תזונת תינוקות
- תרפיה באומנות
- פסיכולוגיה
- אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- העמסת סוכר מלאה תוצאות מאתמול ותוצאה נמוכהלילך27/04/2022
הי שלום, שבוע 25, אני בת 41,
מלפני ההריון ערכי סוכר בצום גבוהים עד 113 המוגלובין מסוכרר לפני הריון 5.8 אחוז, וזאת למרות שאוכלת תזונה דלת פחמימות וכל השנים עושה פעילות הליכון. לפני ההריון ביעיוץ דיאטנית- המשכתי עם הדלת פחמימות אולם שיניתי דבר אחד הזוי שהייתי שותה ליטר וחצי דיאט קולה, וקראתי מחקר והחלוטתי להפחית. כעבור תקופה סוכרים בצום התאזנו והמוגלובין מסוכרר התאזן. לפני חודש סוכר בצום 88, והמוגלבוין מסוכרר 5.2 אחוז. בגלל סוכרים בצום והרקע, משבוע 15 בעצת הרופא מודדת סוכר בגלןקומטר. לציין כי לא אוכלת ארוחת בוקר מאז ומתמיד רק שותה משקה קקאו- עםעד כרבע כוס חלב. ואז עד הצהריים לא אוכלת.בעצם יצא לי למדוד צום, לפני ארוחת צהריים ואחרי שעה. הערכים היו תקינים. גם לפני ארוחת הצהריים למרות ששתיתי רק את השוקו הזה- הערכים תקינים. מה שכן לעיתים לפני ארוחת ערב אני מנשנשת ולכן ערכי סוכר לפני א. ערב הם לא נקראים כמו צום, ולכן קשה להעריך. בכל זאת התזונה שלי דלת פחמימות.
אתמול העמסת סוכר 100.
ערכים
צום 93
כעבור שעה 194
כעבור שעתיים 131
כעבור 3 שעות 48!!
הערך הרציני שחורג מעלה הוא השעה- אולם כאמור המדידות בבית תקינות אבל גם לא אוכלת כמות כזו של פחמימות בארוחות כלל אז בטח שלא מגיעה לערכים אילו, מה זה אומר?
כמו כן איך הגיוני שזה 48 שזה מאוד נמוך ומה זה אומר?
ואיך הגיוני שבבית מהבוקר של הצום ועד הבדיקה לפני ארוחת צהריים בעצם הערכים לא יורדיםככ שיש רק שוקו באמצע ועוד עושה הליכון כל יום 30 דקות 4 פעמים בשבוע בבוקר.
ממש לא מבינה ומאוד מאוד בלחץ. מה המשמעות זה כי נתתי לגוף כמות סוכר שלא רגיל לה?
מה זה אומר ?מאוד מפחדת
בנוסף החשדות על סוכר הריון נבעה כי שתי סקירות תודה לאל תקינה כולל מי שפיר אולם בדיקה אחרונה מלפני כמה ימים כמות מי שפיר תקינה אולם בגבול עליון, והיקף הבטן של העובר מקדימה ב5 ימים
אשמח מאוד להרגעה, וכן אלך לדיאטנית אבל מה יכולה לעשו שכבר גם ככ אוכלת מעט פחמימות ועושה ספורט ?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם מותר לאכול פרוזן יוגורט בהיריוןע07/02/2022
שלום רב. שבוע 26. אשמח לדעת האם מותר לאכול פרוזן יוגורט בהריון? כמובן יוגורט מפוסטר. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם מותר לאכול פיצוחים בעת היריוןדניאל21/12/2021
האם מותר לאכול פיסטוק, קשיו וגרעינים לבנים בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם מותר לשתות סיידר תפוחים בבית קפה בהיריוןדניאל21/12/2021
האם מותר לשתות סיידר תפוחים בבית קפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם מותר לאכול מרק עוף או בשר בהיריוןא14/12/2021
האם מותר מרק עוף/מרק בשר ביתי בהריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אכילת טראפלס עם וויסקי בעת היריוןלי28/09/2021
שלום רב, אני בהריון בשבוע 23. אכלתי 5 טראפלס ואז גיליתי שיש בהם וויסקי. הבנתי שאת הוויסקי הוסיפו אחרי הבישול והם הוחזקו במקפיא. רציתי לדעת מה מידת הנזק שנגרם. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סושי ביתי בהריון- בעיה עם האצהאנונימית21/02/2021
היי, אפשר להכין בבית סושי צמחוני או עם עוף וזה בסדר? חומרי גלם טריים.
או שיש בעיה גם עם האצה עצמה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אזוב -זעתר האם מותר בהיריוןאסתר19/11/2020
שלום רציתי לדעת אני שותה כוס תה עם אזוב האם זה משהו שיכול לפגוע בהיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוספי תזונה בהריון - אומגה 3, מגנזיום, אבץ וג'לטיןאביבית19/08/2020
שלום אני רוצה להכנס להריון ורציתי לדעת האם תוספי התזונה הבאים בטוחים בהריון-
אומגה 3 ממקור דגים
מגנזיום
אבץ
ג'לטין מדגים/בקר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גבינת פרמזן ממעדנייה בסופר אפויה בתנוראנה20/05/2020
שלום,
לפני כשבוע הכנתי פיצה בתנור עם גבינת פרמזן ממעדנייה בסופר, ממש חוששת.. האם זה מסוכן? הפיצה נאפתה ב170-180 מעלות האם יש חשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עודף משקל בהריון ותזונה נכונהDh30/12/2019
היי, אני בשבוע 25, לפני ההריון כבר הייתי ההשמנה ושקלתי 80.5 ק"ג. עליתי כבר 7-7.5 ק"ג מתחילת ההריון...
מה התזונה שאוכל לשמור כדי לא לעלות כל כך הרבה? אני מרגישה שאני הולכת בדרך מאוד לא טובה ועולה יותר מדי במשקל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סוג תוסף סידן בהריוןדנה16/11/2019
שלום,
אני בשבועות הראשונים להריון, הרופא נשים רשם לי לקחת תוסף סידן ציטראט. מבירור שעשיתי הבנתי שקיים בשוק סידן אמורפי שנחשב טוב יותר, ואינו שוקע בעורקים ובכליות.
רציתי לדעת אם יש בעיתיות כלשהי לצרוך את הסידן האמורפי (במקום ציטראט). ואם כן מה המינון המומלץ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר ניר רם דובדבני17/11/2019שלום דנה,
אכן בהריון יש צורך לדאוג לרמה מספקת של סידן. אך ניתן לקבל גם מהמזון בצורה טבעית. לגבי סוג תוסף אם יש צורך בכך ממליץ להתייעץ עם הרופא שהמליץ לך או עם תזונאית.
בכל מקרה מצרף קישור להמלצות משרד הבריאות לתוספי מזון בהריון.
https://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/during/Pages/proper_nutrition_during_pregnancy.aspx* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי
טלי שרון17/11/2019מהיכרות שלי עם הסידן האמורפי (שגם אני וגם אמא שלי לוקחות) הספיגה שלו גבוהה יותר ולכן הוא יעיל יותר. בגלל שאת בהריון הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הרופא אם זה מתאים לך ומה המינון שכדאי לך לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אסור לאכול בשבוע 12 להיריוןאושרי23/01/2019
היי רציתי לשאול האם מותר לי לאכול בשבוע 12 כבד אווז ?
ואם אפשר לאכול טונה של סטארקיס מרופדת שימורים (עם שמן)?
ומה הכי לא בריא לי לאכול בשבוע הזה? ממה אני צריכה להיתרחק בעיקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תזונה נכונה לאישה בהיריוןהדר13/12/2018
אשמח לשמוע על תזונה נכונה לאישה בהיריון שלוקה בשחלות הפוליצסטיות, ממה עדיף להימנע וממה לא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מולטיויטמינים בהריון האם טובים?לילי24/07/2018
אני בשליש הראשון וסובלת מבחילות והקאות, התחלתי לקחת מולטיויטמינים (בצורת דובונים לעיסים שמיועדים להריון, כי קשה לי לבלוע את המולטיויטמינים הרגילים) העליתי את ההרכב שלהם בתמונה- אשמח לדעת אם הם טובים להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות

עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?