מידע רפואי
פורומים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- כושר קרבי
- המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם
- אלצהיימר, דמנציה - טיפול לא תרופתי
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
- קרדיולוגיה ילדים
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- עיסוי, כאבי גב
- NLP דמיון מודרך
- רפואת שיניים לחולים בסיכון
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.
- ויטמנים בהריוןטלי27/06/2010
שלום,
אני בשבועות הראשונית של ההריון 6-5.
מטופלת בתטיפול נתורופתי הכולל תזונה (נטולת סוכרים) ותוספי מזון הבאים:(ההרכב של כל טבליה מפורט בהמשך:
האם זה מסוכן לעובר?
• פרוביוטיקה – 2 טבליות ביום
• D3ויטמין – 2000 יח - פעם ביום
• ברזל עדין - 1 טבליה ביום
• אומגה 3 - 4 טבליות ביום
• B קומפלקס - 1 טבליה ביום
• ויטמין C - טבליות 2 ביום
• קלציום מגנזיום – 2 כפיות אבקה ליום
ברזל עדין - לכל טבליה:
ברזל עדין 36mg
חומצה פולית 400 mcg
ויטמין C 60mg
ויטמין B12 50mcg
אומגה 3 - לכל טבליה:
אומגה 3 650 מ"ג
מתוכם: EPA 375 מ"ג
DHA 275 מ"ג
אומגה 9 oleic acid 100 מ"ג
ויטמין E 2.8 מ"ג
B קומפלקס - לכל טבליה:
B1 50mg
B2 25mg
B3 25mg
B5 50mg
B6 50mg
Folic acid 400mcg
B12 100mcg
Paba 50mg
ביוטן 100mcg
ויטמין C 50mg
מגנזיום אוקסיד 50mg
אבץ גליקולט 10mg
ויטמין C - לכל טבליה:
קלציום אסקורבט 1000mg
ביופלבנואידים 50mg
קלציום מגנזיום - לכל 2 כפיות:
סידן 400mg
מגנזיום 200mg
ויטמין C 500mg
רכיבי האבקה: קלציום גלוקונאט, קלציום אסקורבאט, חומצה ציטרית, מגנזיום קרבונט, מגנזיום אסקורבאט,
חומצה אסקורבית,
אבקת מיץ לימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר I lijke tthe valuable information yyou rovide in y...
uqe04/10/2022I lijke tthe valuable information yyou rovide in your articles.
I wilkl bookmark your blogg annd check again here regularly.
I'm quiite certain I wwill learn many new stuff riight here!
Goodd luck forr tthe next!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי שלום
נועה הופ28/06/2010נתת רשימה ארוכה של תוספי תזונה. אני חושבת שעלייך להיוועץ כעת עם הרופא המטפל שלך האם להמשיך וליטול כל כך הרבה תוספים במינוניה כה גבוהים. האם עשית בדיקות וראית לדוג' חסרים של ויטמין D? חסרים של ברזל ? ...
מינון הויטמין D , ויטמין C ( לא ציינת מה המינון אך אני מתארת לעצמי שבכל כמוסה יש 500 מ"ג ) וגם אומגה 3, 4 כמוסות ביום..זה נשמע מינונים גבוהים... ולכן אל תקלי ראש ובדקי זאת עם הרופא נשים. לגבי קלציום מגנזיום אין לי ידע בנושא ...
התסתכלי בשאלה בעמוד הזה על אומגה 3 שם כתבתי מינונים המותאמים להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג תוסף סידן בהריוןדנה16/11/2019
שלום,
אני בשבועות הראשונים להריון, הרופא נשים רשם לי לקחת תוסף סידן ציטראט. מבירור שעשיתי הבנתי שקיים בשוק סידן אמורפי שנחשב טוב יותר, ואינו שוקע בעורקים ובכליות.
רציתי לדעת אם יש בעיתיות כלשהי לצרוך את הסידן האמורפי (במקום ציטראט). ואם כן מה המינון המומלץ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר ניר רם דובדבני17/11/2019שלום דנה,
אכן בהריון יש צורך לדאוג לרמה מספקת של סידן. אך ניתן לקבל גם מהמזון בצורה טבעית. לגבי סוג תוסף אם יש צורך בכך ממליץ להתייעץ עם הרופא שהמליץ לך או עם תזונאית.
בכל מקרה מצרף קישור להמלצות משרד הבריאות לתוספי מזון בהריון.
https://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/during/Pages/proper_nutrition_during_pregnancy.aspx* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי
טלי שרון17/11/2019מהיכרות שלי עם הסידן האמורפי (שגם אני וגם אמא שלי לוקחות) הספיגה שלו גבוהה יותר ולכן הוא יעיל יותר. בגלל שאת בהריון הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הרופא אם זה מתאים לך ומה המינון שכדאי לך לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת קרם פטיסייר בהריוןעגי09/11/2017
שלום. אני בשבוע 35 להריון ואכלתי היום קינוח המכיל קרם פטיסייר. עד כמה זה מסוכן בשלב כזה בהריון ולאיזו תופעות עלי לשים לב וזמן הדגירה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם פטיסייר בהריון
דנה שפילמן26/11/2017שלום עגי,
בזמן הריון אין לצרוך ביצים טריות בשל סכנת הדבקות בסלמונלה. אם אכלת, בדרך כלל ביום יומיים לאחר מכן אם את מרגישה לא טוב/ כאבי בטן/ שלשולים- פני לרופא להתייעצות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת עוגת פרג בהריוןויקה06/11/2017
אכלתי הבוקר עוגת פרג והבנתי שאסור לאכול פרג בהריון
האם יש אמת בדבר ואם כן למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר םרג בהריון
דנה שפילמן26/11/2017שלום ויקה,
למיטב ידיעתי, אין מניעה לאכול מעט פרג באוכל בהריון. יחד עם זאת, אינני מתמצאת בצמחי מרפא, ממליצה לך לפנות למומחה בתחום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורנפלקס במקום ארוחת בוקררוית24/10/2017
שמתי לב שקורנפלקס מקל עליי ואני בוחרת לאכול בבוקר ולפעמם גם במקום ארוחת ערב (ברנפקס ורגיל עם דבש) האם זה תקין?
(שבוע 10)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורנפלקס במקום אוכל
דנה שפילמן05/11/2017שלום רוית,
מדי פעם זה נחמד אך לא מזין מספיק בתור 2 ארוחות ליום. מניחה שזה קשור גם לתחילת ההיריון. מקווה שעם הזמן תרגישי יותר טוב. השתדלי לא יותר מפעם ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית האם לא יותר מדי?אור20/10/2017
היי
אני בשבוע 10 נוטלת פרנטל והתחלתי גם סוג של אומגה 3 שרשום שיש בו גם בתוסף חומצה פולית
איך אדע שאני לא לוקחת יותר מדי חומצה פולית? ואיזה נזק עלול להגרם מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון חומצה פולית בהריון
דנה שפילמן22/10/2017שלום אור,
ההמלצה לחומצה פולית בהריון הנה 800 מק"ג אם אין חסר קליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריון- מה מותר ומה אסוררעות19/09/2017
הי ,
שבוע 5 פלוס 6.
יש לי שאלה לגבי מה מותר ומה אסור בהריון ,אני מתחילה לאבד זה.אני פשוט בשבועיים האחרונים מפחדת להכניס אוכל לפה מחשש שאסור לי .
ויטמין A -אסור בכלל לצרוך ירקות ופירות שמכילים את זה במהלך ההירון ? או שרק אסור לאכול כבד וואסור לקחת תוסף תזונה של ויטמין A ?
מונוסודיום גלוטומט - אסור \מותר ? זה אומר שאסור לאכול כל דבר שמכיל אבקת מרק עוף ?
טונה מקופסת שימורים - מותר ? אסור ? מותר אבל להגביל צריכה ?
קפה - כוס אחת ביום ?
כמה קפאין יש בשקוולד ? כמה בקולה ?
האם יש המלצה לתזונאית שמתמחה בנשים בהריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון
דנה שפילמן19/09/2017שלום רעות,
ויטמין A- בעיה בעיקר בתוספים. קצת כבד מבושל היטב אין בעיה.
מונוסודיום- אין המלצות כן/ לא. הכל במידה
טונה שימורים- 2-3 מנות בשבוע
קפה- עד 3 כוסות ליום. או פחות בשילוב מעט שוקולד. ללא קולה בגלל הסוכר
ממליצה לך לפנות לדיאטנית בקופת חולים למעקב ומענה לכל שאלותייך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רעות19/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אנשור פלוס בהריוןאסנת27/08/2017
שלום
אני בהריון שבוע 13. שוקלת 47 קג , גובה 163. בנוסף אני חולת קרוהן אך כרגע המחלה ברמיסיה. לפני ההריון ירדתי במשקל לא ידועה הסיבה ובתחילת ההריון סבלתי מבחילות והקאות. המשקל שלי המקורי היה 54. השאלה האם ניתן לשתות אנשור פלוס בכדי לנסות לעלות במשקל ולמנוע ירידה נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנשור בהריון
דנה שפילמן28/08/2017שלום אסנת,
איני יכולה לתת לך המלצה כזו בשלט רחוק. אני מציעה לך לקבוע תור בהקדם לדיאטנית למתן המלצה המתאימה לך אישית וכמובן מעקב לאורך ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 15- יציאות מרובותא19/07/2017
שלום
1. שבוע 15 להריון. כל יום 6 פעמים יציאות לשרותים- מרוקנת הקיבה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? לוקחת ברזל, פרינטל.
2. האם יכול להיות שהחלב שאני שותה בבוקר אחראי לכך? למרות שאני שותה את אותו החלב מלפני ההריון.
3. שאלה כללית: על אריזת החלב כתוב: מפוסטר על- האם זה בסדר רק לחמם את החלב ולשתות (בגלל שאם זה מפוסטר אז בטח אין בו חיידקים) או חייבים להרתיח מחשש לחיידקים. הבנתי שההרתחה מפחיתה את הויטמינים והסידן בחלב. אודה על תשובה לכל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות
דנה שפילמן24/07/2017שלום א,
בזמן ההריון יתכנו שינויים ביציאות. חלב עלול לגרום לשלשולים וההשפעה שלו יכולה להשתנות בזמן ההריון. קודם כל הקפידי לשתות מספיק נוזלים בכדי לא להתייבש. פני לרופא להתייעצות ובדיקות, אולי זה וירוס, אולי לנסות להחליף סוג תוספים.
אין בעיה לחמם החלב לפני השתיה. סידן לא נהרס בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שמיני-אכילת עוגיה ישנהמרים21/06/2017
שלום רב, אכלתי אתמול בעבודה בישיבת צוות עוגיה שהתברר שאחר כך שהיא כנראה ישנה. כמה זה נורא? האם יש חשש שנעשה נזק??
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגיה ישנה
דנה שפילמן21/06/2017שלום מרים,
אין לדעת מה היה בעוגיה ומה ההשלכות. אם את חוששת או לא מרגישה טוב מאז- פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לפני העמסת סוכרריקי19/06/2017
שלום
רציתי לדעת מה החשיבות של לאכול משהו לפני העמסת סוכר 50. אם לא אוכל כלום, האם זה ישפיע על התוצאה? מה המטרה של האכילה לפני? אם זה רק בשביל ההרגשה שלי אז אני מעדיפה לוותר על האוכל הזה בבוקר כי אוכל בבוקר עושה לי בחילות. מצד שני אם יפגע בתוצאות אז אעשה זאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
דנה שפילמן19/06/2017שלום ריקי,
ההנחיות לביצוע בדיקות מבוססות על פי מחקרים והנסיון בשטח. ממליצה לך לפעול בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוק בתחילץ הריוןעדי24/05/2017
הי, אני כרגע בשבוע 11 להריון ושותה מידי יום בין 2 ל3 כוסות תה ירוק של ויסוצקי( לימןנית ולואיזה) האם מסוכן להריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק
דנה שפילמן29/05/2017שלום עדי.
למיטב ידיעתי לא אמורה להיות בעיה מיוחדת בתה מסוג זה, אך איני מומחית בצמחים, עליך לפנות למומחה בתחום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת עוף וגבינה בהריוןדנה22/05/2017
שלום אני בשבוע 10 להריון. לפני כשבועיים אכלתי גוש גדול של גבינה צפתית ולא ידעצי שאסור
כמו כן אכלתי עוף מבושל שיצא מהמקרר בלי שחיממתי אותו, בעודו קר( העוף בושל לפני שלושה ימים כהלכה )
היום אני עם כאבי בטן ושלשול עם ריר
חוששת מאד שנדבקתי בליסטריה או סלמונלה. מה עלי לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוף וגבינה
דנה שפילמן24/05/2017שלום דנה,
קודם כל, גבינה מפוסטרת ניתן לאכול, גם צפתית.
לגבי העוף עדיף לחמם לפני אכילה.
בכל חשש, יש לפנות לאחות/ רופא ולבצע הבדיקות המתאימות.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרוסת עם יין בהריוןאני12/04/2017
שלום וברכה
אני בשבועות הראשונים של של ההריון
אכלתי בפסח המון חרוסת שנעשה עם יין מתוק
האם אסור בהריון לאכול חרוסת עם יין?
רק עכשיו עלה לי לראש שיש חשש שאסור.
אשמח לתשובה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרוסת עם יין
דנה שפילמן19/04/2017אם היין בושל כלל אין בעיה כי האלכוהול מתנדף.
גם אם לא, בדרך כלל כמות היין קטנה יחסית ולא אמורה להיות משמעותית להשפעה.
אם את מרגישה שמשהו חשוד- פני לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת איזה פחמימות ניתן לאכול בפסח?דנה06/04/2017
בהריון ומודדת ערכי סוכר ללא אינסולין. אוכלת בדר"כ בבוקר 2 פרוסות לחם (לא לחם גדול ולרוב לחם קל, לא יכולה לחמניות וכו') וגם בערב. בצהריים קצת אורז. איזה פחמימות יכולה לאכול עכשיו בערב ובבוקר בתקופת פסח, מניחה שמצה זה לאופציה או במידה וכן כמה ניתן לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות בפסח
דנה שפילמן06/04/2017שלום דנה,
בעקרון מצה רגילה שווה שתי פרוסות לחם. יש מצה קלה ששווה בין 1-1.5 פרוסות לחם. אם את אוכלת קטניות ממליצה יותר פריכיות אורז. בכל מקרה- פני לדיאטנית לייעוץ אישי המותאם עבורך. חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?