חומצה פולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית
    לידר
    03/07/2011

שלום,
    אני נוטלת 800 מק"ג חומצה פולית המצויים בפרנטל של סולגאר + 400 מק"ג המצויים באלספה 9 חודשים. סה"כ 1000 מק"ג חומצה פולית.

מחקר אחד מצא כי נטילת מינונים גבוהים של חומצה פולית עלולה להגביר את הסיכון לחלות בסרטן. ע"פ המחקר ד"ר קים אומר כי מומלץ לצרוך חומצה פולית במינון המומלץ: 400 מיקרוגרם ליום מכל המקורות, בין אם טבעיים או תוספים סינתטיים, והוסיף כי "הייתי דואג מאוד לגבי כל מינון מעבר לזה".
    אני קוראת שוב ושוב שאין לעבור את המנה המומלצת בהריון שהיא 400 מק"ג למרות שרבים, ביניהם גם רופאים , טוענים שמינון מעל 400 מק"ג אינו מזיק מכיוון שעודפים מופרשים בשתן.
    אודה להתייחסותך ולהמלצתך.

האם יש תוסף אומגה 3 המותאם לנשים בהריון אשר איננו מכיל חומצה פולית? אודה להמלצתך.
    בנוסף, מה מינוני ה DHA ו EPA המומלצים בהריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית

הוספת תגובה

• חומצה פולית - תגובה

דנה שפילמן
    04/07/2011

שלום לידר,

המלצת ה-FDA לצריכת חומצה פולית בזמן ההריון הנה 400-600 מק"ג ביום, במצב של רמה תקינה. אם הרמה נמוכה יש לצרוך עד 5 גר' ליום!
    את צורכת 1200 מ"ג ליום שהינם פחות מרבע מהמקסימום המומלץ.
    חומצה פולית היא ויטמין B9. ויטמינים מקבוצת B הנם מסיסים במים ועל כן עודף יוצא בשתן.
    יש רק מחקר אחד שמראה קשר לסרטן, השאלה באילו מינונים מדובר ולאורך כמה זמן.
    פה אנו מדברים על תקופת ההריון ומינון שעדיין לא גבוה מדי.
    את יכולה לקחת את התוספים בנפרד כדי שלא יהיה עודף חומצה פולית בזמן אחד בגוף.
    תוספי האומגה 3 מכילים חומצה פולית מפני שנמצא שיחד ספיגתם יותר יעילה לגוף.
    מומלץ לצרוך 2000 מ"ג EPA ליום, לגבי DHA אין מינון ידוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו