ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל
    יעל
    09/01/2008

מאיזה שבוע מומלץ לקחת ברזל? ובאיזה כמות יומית? האם כדאי לקנות ברזל עם ויטמין סי או סידן? מהי הקומבינציה המומלצת ? והאם יש מותג מומלץ,וכזה שלא גורם לעצירות?.האם יש להפסיק את נטילת החומצה הפולית כאשר מתחילים עם הברזל?
    שאלה נוספת: אני אוכלת בשר פעם בשבוע, ניסיתי לאכול יותר אבל אני לא מחובבי הבשר ולפעמים מצליחה לאכול פעמיים בשבוע.. בדיקות הדם תקינות, האם יש בעיה עם זה? (אני בשבוע12-13).
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• הילית שלום

נועה הופ
    09/01/2008

מומלץ לקחת ברזל החל מהטרימסטר השני להריון במינון של 100 מ"ג ביום. כל אישה בוחרת לעצמה את החברה שעושה לה הכי פחות תופעות לוואי ( לא מחייב שיהיה לך... )
    סביר להניח שלא תמצאי תוסף ברזל עם סידן בשוק מכיוון שהם נוגדים את הספיגה אחד של השני ולכן לא מומלץ לקחת תוסף ברזל בסמוך לאכילת חלב ומוצרי.
    אין קשר בין נטילת חומצה פולית לברזל ויש להמשיך עם החומצה הפולית עד סוף ההריון ואף לבמשך ההנקה ( אלא אם כן את רוכשת תכשיר משולב המכיל הן ברזל והן חומצה פולית ) .

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר

יעל
    09/01/2008

ראשית תודה
    שנית האם מומלץ לקנות את הברזל בשילוב עם ויטמין סי באותו כדור?
    שלישית אני אוכלת בשר פעם בשבוע, ניסיתי לאכול יותר אבל אני לא מחובבי הבשר ולפעמים מצליחה לאכול פעמיים בשבוע.. בדיקות הדם תקינות, האם יש בעיה עם זה? (אני בשבוע12-13).
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילית שלום

נועה הופ
    09/01/2008

בשר הוא לא המקור היחידי לברזל יש גם במוצרי חלב , בביצים ודגים. את יכולה לקבל ברזל גם ממקורות צמחיים כגון כל סוגי הקטניות למינהן רק תדעי שהספיגה של ברזל ממקור צמחי פחות טובה מספיגה של ברזל ממקור מהחי. לגבי ויטמין C הוא עוזר בספיגת הברזל רק במידה ומקור הברזל הוא מהצומח . אם מקור הברזל מהחי אין לזה כל כך משמעות. בתוספי תזונה יש כל מיני סוגים של ברזל ולכן אני לא יכולה להגיד לך אם התוספת של הויטמין C היא כזאת משמעותית. עדיף לרכוש תוספים של ברזל המכילים ברזל תלת ערכי הנספג בצורה הטובה ביותר ( זאת הצורה המופיעה גם במזון מן החי ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו