מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה וספורט בהריוןמיכל05/08/2011
שלום רב,
אני בשבוע 4 + 5 , בחורה בת 32 במשקל 47 , BMI היה בעבר 18 כיום אינני יודעת קרוב לוודאי 22.
אני לפני ההריון עסקתי בספורט משקולות ארובי פילאטיס עם הטיפולים כיום הורדתי את הספורט להליכות בלבד כ 4 בעפים בשבוע עם שעון דופק, אך מה לגביי משקולות לא במשקל כבד?
ךגביי האוכל אני פריקית של תזונה.בל באכלת של יוגורט 0 אחוז או קוטג' 1 אחוז, אוהבת לחמי שיפון , גבינות ירקות וירקות מבושלים.פריכיות וכו
לא יודעת כב מה לאכול.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וספורט בהריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב06/08/2011בהריון חשוב לאכול תזונה מספקת להתפתחות העובר והריון תקין.
לכן לגבי שאלתך, ממליצה לפנות לתזונאית לבניית תפריט המותאם לך ולצרכיך
לגבי הספורט מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל, יש לעשות בשלב זה התעמלות מתונה, ולא לאמץ את גופך יתר על המידה.
לגבי הפילאטיס נראה לי שאת יכולה לחזור לעשות התעמלות אך לידע את המדריכה שאת בהריון שתדע מה לתת לך לעשות ולא לעשות.
בהצלחה ושמרי על עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשובתך
מיכל06/08/2011תודה על תשובתך, כבר ביום שלישי הקרוב נקבע לי פגישה עם דאיטנית במחלקת הריון בר סיכון בתל השומר לשם אני שייכת כי אני סובלת מבלוטת התריס במצב היפר.
בכל אופן באמת משתדלת כל יום להוסיף קצת בגלל החום שבחוץ אי ןלי תאבו ןואני יותר מרגישה בנוח בבטן ובכלל בגלל חיום הגוף לאכול דברים כבדים וחמים כמו בשר או עוף פשוט אין לי חשק.הדברים שציינתי לעיל מספיקים? כמובן שלפעמים אני מוסיפה עוד קינואה אורגנית או עוד פרוסת לחם אבל עדיין לא נפתח לי התאבון לספגטי עגבניות למשל מקמח מלא או אורז מלא...אני סטוחה שהדאיטנית תדע למצוא לי תפריט נכון עם שלוב האוכל אני אוהבת.
בנוגע לספורט אני עדיין מבצעת הליכות בלבד במשך 45-50 דק' יום כן יום לא תלוי במצב גופי.ץץמשקולות הבנתי שאפשר אך אחכה לפגישה ביום שלישי בתה"ש לאישור.
תודה על תשובתך.
אשמח לפרטים נוספים לגביי ויטמינים אם וצריך?למשל אומגה 3 של אלפסה קניתי ולא יודעת אם לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשובתך - תגובה
קרן גרינבלט רגב06/08/2011יופי שאת הולכת לדיאטנית!
לגבי אומגה 3, אין בעיה להתחיל כבר עכשיו, מומלץ להקפיד יותר בשליש השלישי.
לגבי שאר הויטמינים הדעות חלוקות, והשאלה היא האם את צורכת מספיק ויטמינים ומינרלים? לפי מה שרשמת התשובה היא לא אך אינני בטוחה בכך, ולכן המלצתי בכל מקרה להתחיל בשלב זה ליטול מולטיויטמין לנשים הרות (פרנטל).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קרן בהמשך לתשובתך
מיכל06/08/2011תודה על העצה והתשובה המהירה, אני אכן סופחתי לדאיטנית בהמלצת רופםאת הנשים בתה"ש שטענה שהיות והייתי בעבר עם BMI מאד נמוך חשוב שאהיה במעקב ואכילה מסודרת לכן גם יום ג' הקרוב בטח ימליצו לי על ויטמינים נוספים.
טרם עשיתי ב.דם כללית אני מאמינה שיגידו לי לבצע גם את זה
תודה ושבוע טוב מלא בשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)