מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ותוספות בהריוןליהי14/01/2008
שלום רב
ברשותך שתי שאלות. אשמח אם תוכלי לעזור לי
בנושא הנקה:
אני בהריון ראשון תאומים שבוע 13 חוששת מאוד מנושא ההנקה. לפני מס' שנים עברתי נתוח להגדלת חזה. כתוצאה מכך יש לי רגישות מוגברת למגע באיזור הפטמות. אני חוששת שלא אוכל להניק בשל כך או אולי בשל חוסר חלב . מה דעתך??
בנוסף יש נשים שטוענות כי מאוד רצו להניק אך לא היה להן חלב.. כיצד ניתן להתגבר על בעיה זו?
שאלה נוספת :
אני לוקחת תוסף ברזל וחומצה פולית. ישנו תוסף השם "מטרנה" האם מומלץ לקחת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקת תאומים
ורד לב15/01/2008ליהי שלום,
נושא ההנקה נשמע לי טעון מאד מבחינתך.
עם הרבה חששות, פחדים, אי ודאויות וצורך במידע.
מאחר ואת עוד בתחילת הדרך יש לך את הזמן לחקור את הנושא באופן הדרגתי ולנסות להבין מה נכון עבורך.
הצעתי לך היא לא להחליט כבר מעכשיו. להשאיר פתח להתנסות, כדי לראות איך זה ירגיש לך אחרי הלידה ועם תחילת חייהם של ילדייך (טפו, טפו, טפו).
יש פורום צמויין בתפוז של הנקת תאומים, שאת יכולה להתרשם ממנו.
תוכלי גם להיות בקשר עם יועצת הנקה המתמחה בהנקת תאומים (יש כמה כאלה) כדי לדסקס נושאים שיעלו לך.
באופן עקרוני חלב נוצר אצל מרבית האמהות עם % נמוך ביותר שלא מצלייחות לייתר מספיק עקב בעיות הורמונליות בריאותיות למיניהן. ושוב מדובר על % קטן ביותר, ממש אפסי.
חלב נוצר לפי דרישה, כך שככל שתהיה דרישה מצד ילדייך, יווצר החלב בשדייך.
אין צורך לאכול משהו מיוחד כדי לייצר חלב.
לעניין התוספים, אכן חומצה פולית וברזל מומלצים. יש מולטי ויטמינים לנשים בהריון שאפשר לחשוב על לקחת במידת הצורך.
ממליצה לך ביותר על ספרה החדש של טובה קראוזה "המדריך השלם לתזונה בהריון". יש שם גם התייחסות להריון תאומים.
בהצלחה ואת מוזמנת לבקר פה ולהתייעץ, לשתף וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)