שאלות נוספות לגבי תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות נוספות לגבי תזונה
    ליהי
    14/01/2008

ראשית ברצוני להודות על הפורום המקסים . יישר כח על ההקשבה והתשובות המקצועיות

אני בהריון תאומים שבוע 13 כמעט. התחלתי את ההריון עם 53 ק"ג וגובהי 1.61.
    שאלותי הן:
    1. מהי העליה המומלצת במשקל ?
    קראתי מאמר שמציין כי צריכה מוגברת של קלוריות בהריון עשויה להיטיב עם משקל העובר בלידה . מנגד קראתי בפורומים שונים על נשים בהריון תאומים שסיפרו כי עלו כ 10 ק"ג וילדו תינוקות במשקל של 3 ק"ג לעומתם נשים שעלו 15-20 ק"ג וילדו תינוקות קטנים.. מכאן שאין קשר בין מס הק"ג שעולים בהריון למשקל התינוקות.
    אני בשאיפה לעלות את המינימום בהריון תוך שמירה על תזונה בריאה מבלי לפגוע בפוטנציאל הגדילה של העוברים. האם יש לחשוש מעלייה מתונה של 10-12 ק"ג בהריון זה?

2. לאור מאמרים רבים שקראתי בנושא מוצרי חלב בהריון והשפעתם המזיקה וגם עקב רגישות לחלב אני משתדלת להימנע כמעט לחלוטין מחלב וממוצריו. כתחליף וכדי להשלים צריכת סידן אני צורכת חלב סויה, אגוזים , שקדים, קטניות ועוד..(וזאת למרות המלצת הדיאטנית שלי לצרוך מוצרי חלב דלים בלקטוז בשל הרגישות)
    כיצד אני יכולה להיות בטוחה שאני מספקת לגוף את כמות הסידן הנדרשת? האם מומלץ לקחת מולטיויטמין בנוסף לברזל וחומצה פולית?
    תודה מראש וסליחה על האורך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות נוספות לגבי תזונה

הוספת תגובה

• מציעה לך לשאול גם בפורום תאומים

שירי
    16/01/2008

כאן באתר, זה אחלה פורום, אני תמיד מתייעצת איתן בכל נושא שקשור לתאומות שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד הערה

רחל
    20/01/2008

בנוסף למה שכתבתי אני מצרפת קישור לאתר של טובה קראוזה מחברת הספר המדריך השלם לתזונה בהריון (שאליו הגעתי דרך אתרכם הנפלא....)
    עצותיה לאסור ומותר לאכול בהריון תואמות את סברתי....
    ושוב אודה לכן על תגובתכן!תודה!
    [a href=http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php?id=49&lang=HEB&catId=5 id=link]http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php?id=49&lang=HEB&catId=5[/a]

למי שלא נפתח.... אז הנה הכתובת
    http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php?id=49&lang=HEB&catId=5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל- תאומים

ורד לב
    17/01/2008

אני מצטטת מהספר של טובה קראוזה "המדריך השלם לתזונה" שהוא מאד מומלץ בעיניי:
    "אם את במשקל תקין מומלץ לך לעלות עד השבוע ה-20 בין 9-14 ק"ג, עד השבוע ה-28 בין 14-21 ק"ג וסה"כ עד הלידה בין 18-25 ק"ג."
    ההמלצות, כמובן, משתנות אם את בתת משקל, או בעודף משקל.

ממליצה לך בחום להשתתף באחת מסדנאות ההכנה להנקת תאומים שעורכת נועה פורת המנהלת את פורום הנקת תאומים בתפוז.
    בדיוק אתמול שמעתי הרצאה שלה ויש לה הרבה ידע ונסיון. שווה! זה גם ללא תשלום לפי הבנתי ומתקיים במודיעין.

לגבי סידן, הנה מאמר שלי בנושא http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5376 , תוכלי לראות רשימה של מזונות העשירים בסידן ואיך לשלבם במזון. אם קשה לך מדיי "לג'נגל" אם המזונות תוכלי לחשוב על נטילת תוסף מתאים.

אם את זקוקה לייעוץ תזונתי ספציפי, אשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ןתודה לשירי

ליהי
    19/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל שלום - נועה הופ דיאטנית קלינית

נועה
    20/01/2008

המערכת עושה הרבה בעיות ולכן אני עונה לך דרך הפורום עצמו.
    ממה שאני יודעת גבינות כגון רוקפור יכולות להיות אכן מפוסטרות אבל אחרי תהליך הפיסטור יכולים להדביק אותה בעובש. כמו כן אני גם לא כל כך בטוחה לגבי הפיסטור ( אם הן אכן מפוסטרות.... פיסטור הרי אמור להרוג את כל החיידקים והפטריות והרי עובש זה סוג של פטרייה ). בכל מקרה לא הייתי ממליצה לך לאכול זאת כי עדיין הגבינה יכולה להכיל חיידקים/ פטריות וזה לא מומלץ בהריון.
    מקווה שתשובתי מובנת יותר.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו