מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה במשקל בהיריוןדנה15/08/2011
שלום,
התחלתי את ההיריון במשקל 70, גובהי 180 ס"מ.
אני בשבוע 22, ועד לשבוע 19 בערך העלתי כחמישה ק"ג.
בשלושת השבועות האחרונים העלתי כ-4 ק"ג.
אני נמנעת מממתקים באופן כללי, אך בחודש האחרון חזרתי לאכול בצורה יותר מסודרת כי הבחילות פסקו, אבל התזונה שלי עשירה בפירות וירקות וחלבונים.
בנוסף, התחלתי התעמלות היריון בחודש האחרון 2-3 בשבוע.
במשפחה שלי יש נטייה גדולה להשמנה ואני ממש חוששת שאני בכיוון לא נכון למרות שלמראית עין לא נראה הבדל מהותי (חוץ מהבטן שיצאה לה לפתע). בנוסף אני חוששת מהשמנה שתגרום לעוברית גדולה, כי כבר עכשיו אמרו שהיא גדולה בשבועיים מהממוצע (אני והאב גבוהים).
האם החריגה משמעותית ? ואם כן? מה מומלץ לעשות? חשבתי לשלב פעילות פחות מתונה כמו שחייה אבל אני מותשת לאחרונה וחוששת שלא אעמוד בזה.
האם להפחית במזון ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בהיריון - תגובה
דנה שפילמן16/08/2011שלום דנה,
ההמלצה לגבי עליה במשקל בהריון הינה 11.5-16 קג'. קצב העליה בטרימסטר שני ושלישי נע סביב חצי קג' לשבוע, זה אומר שאת עומדת על הגבול בממוצע.
אם את ובעלת גבוהים, סביר שגם העוברית. יש לשלול כמובן סוכרת הריונית ולעשות מעקבים לפי הפרוטוקול.
לגבי התזונה אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבחינת התפריט שלך ולהתאים את התזונה לצרכים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)