מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכר 50 גרם ותזונה נכונהויקה06/09/2011
קבלתי תוצאה של 139, שזה ממש גבולי. והערך גבוה.(הבדיקה נעשתה על בטן ריקה בבוקר).
בינתיים הרופא שלי לא נמצא ולא דברתי איתו, אני מאמינה כי ישלח אותי לעשות העמסת סוכר של 100 גרם.
בינתיים האם יש משהו בתזונה שאני יכולה לשנות כדי להקל על רמת הסוכר בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50 גרם ותזונה נכונה - תגובה
קרן גרינבלט רגב08/09/2011כמובן שמומלץ להתייעץ עם דיאטנית באופן אישי.
בשלב הראשון המנעי מצריכת סוכר ומזונות המכילים סוכר - דבש, ריבה, עוגות , עוגיות, מיצים
ניתן לאכול ירקות באופן חופשי
איכלי עד 2 מנות פרי ביום (לא מיד אחרי ארוחה ולא בבת אחת)
הקפידי על ארוחות מסודרות כל 2-3 שעות.
יש להקפיד על צריכה מתונה של פחמימות בארוחות עיקריות (בוקר /צהריים/ערב)הקפידי לצרוך לא יותר מ- 2פרוסות לחם/כוס אורז/פסטה/קוסקוס/פתיתים מבושל/תפוח אדמה/בטטה בינונית/כוס קטניה מבושלת (שעועית/פול/גרגרי חומוס/עדשים) /תירס וכד'
אני חוזרת ואומרת שאין זה תחליף לפגישה עם דיאטנית , זוהי המלצה להתחלת תהליך שינוי לפני הפגישה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ויקה08/09/2011האם עליי להמנע לחלוטין ממתוקים? או פעם בכמה ימים אני יכולה לאכול חטיף שוקולד/גלידה וכדומה?
מה עם חטיפים כמו צ'יטוס/דוריטוס וםרחיות אורז בטעם קינמון?
האם אפשר לאכול אותם מידי פעם? לא בכמויות גדולות מידיי.
האם יש צורך להמנע מלחם לבן ומאפים אחרים כגון בורקסים וכאלה?
והאם אני כבר מעכשיו צריכה לעשות דיאטה עוד לפני בדיקת העמסת סוכר של 100 גרם? זה לא עלול להטעות את תוצאות הבדיקה?\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
דנה שפילמן08/09/2011שלום ויקה,
תמיד בחיים יש רצוי ויש מצוי. ככל שתקפידי יותר ויותר תימנעי ממתוקים כך רמות הסוכר ישתפרו. השתדלי כמה שפחות שאת יכולה עד הבדיקה. אם הבדיקה לא תקינה אז סימן שאת צריכה לשמור יותר. אם תצא בסדר, אני בכל מקרה ממליצה לך להמשיך לשמור לא רק מבחינת הסוכר אלא גם מבחינה בריאותית והעליה במשקל.
מומלץ להימנע מקמחים לבנים ותוצרותיהם כגון המאפים והבורקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)