מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה לגבי העמסת סוכר 100ויקה10/09/2011
אני שואלת שאלת המשך שכבר שאלתי.
קצת רקע:
בדיקת העמסת סוכר 50 גרם בשבוע 25 יצא לי 139
יש לי הסטוריה של סבתות סוכרתיות ואמא שלי מקפידה על תזונה נכונה מאחר והיה לה קצת סוכר.
רופא מטפל שלי לא רצה לשלוח אותי בהעמסת סוכר 100, ואמר לי כי נתקדם וניראה לפי הבדיקות האחרות במהלך ההריון.
אני בכל מקרה החלטתי לעשות העמסת סוכר 100 גרם - רוצה למנוע מראש חלילה להגיע למצב של עובר גדול או דברים אחרים שהסכרת גורמת במידה ויש.
עכשיו לשאלה שלי - הבדיקה שלי ביום רביעי. בינתיים התחלתי לשמור לא לאכול מתוקים, הורדתי את כמות הפחממות שלי (הייתי אוכלת המון פחממות מאז ומתמיד וגם בהריון). השאלה היא, האם זה בסדר שהתחלי במין דיאטה לפי החלטתי? או שזה עלול לשבש את הבדיקה? האם מומלץ בינתיים להמשיך לאכול כמו שאכלתי עד עכשיו, כולל מתוקים ופחממות, ורק אחרי הבדיקה במידה וחלילה תצא לא תקינה להתחיל עם דיאטה?
אני לא יודעת איך לנהוג, לא רוצה להגיע למצב שהבדיקה לא תהיה אמינה כי שמרתי, ואז היא תצא תקינה ושוב אחזור "לזלול" כמו שזללתי עד עכשיו.
אודה להמלצתך איך לנהוג בימים לפני הבדיקה של 100 גרם.
שבת שלום ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי העמסת סוכר 100 - תגובה
קרן גרינבלט רגב10/09/2011טוב שהתחלת לשמור על תפריט בריא יותר
המשיכי לאכול בצורה בריאה יותר עד הבדיקה ועוד יותר חשוב גם לאחריה בעיקר אם יש הסטוריה של סכרת במשפחה.
אין סיבה שאחרי העמסת ה-100 באם תצא תקינה, תחזרי "לחגוג" עם מתוקים ופחמימות.
ממליצה בחום לפנות לתזונאית לייעוץ אישי ולבחינת תפריטך, האם הוא מספק
בהצלחה ושמרי על עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)