מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרנטל של אלטמןסיוון23/09/2011
שלום
אני בשבוע 15 ועליי לשתות בכל יום כדור של פרנטל אחד ביום.
הכדורים מאוד גדולים ואני לא תמיד מצליחה לבלוע אותם, גם כשאני חותכת אותם...
נראה לי שהתופעה בקושי הבליעה קשורה להריון עצמו כי לא הייתה לי בעבר בעיה לבלוע אם חוצים את הכדור.
שאלותיי הם:
1. מתוך 7 ימים בשבוע יוצא שבממוצע אני לא שותה יומיים וב5 ימים האחרים כן . האם זה קריטי?
2. האם זה בסדר לקחת פעמיים רצוף 2 כדורים אם יום לפני לא הצלחתי לבלוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל של אלטמן - תגובה
דנה שפילמן25/09/2011שלום שירן,
כמובן שעדיף לקחת את הויטמינים יומיום, אך אם יוצא לך לדלג זה לא קריטי.
תבררי בחנויות טבע/ בתי מרקחת- יש היום גם תכשירים נוזליים.
אין צורך לקחת 2 ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- פרנטל של אלטמן
סיוון25/09/2011תודה רבה על תשובתך
יש לי שאלות נוספות לגבי העניין:
1. האם ידוע לך או תוכלי לציין שמות של תכשירים נוזליים שאוכל לקחת ? (שאלתי בבית מרקחת ואמרו לי שלא קיימים)
2. האם אפשרי לטחון את הכדור בבלנדר יחד עם חלב ופירות תוך כדי הכנת פרישייק?
(זה יכול לעזור לי מאוד...)
3. האם אפשרי לערבב את הכדור עם תה חם כך שימיס אותו ואז לשתות את התה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- פרנטל של אלטמן - תגובה
דנה שפילמן26/09/2011שלום לבנת,
לא נראה לי שיש בעיה לטחון את הכדור- התייעצי עם הרוקח.
יש מולטיויטמינים נוזליים לילדים. את יכולה לקחת מינון רגיל/ כפול של הויטמין ולהוסיף ברזל וחומצה פולית להשלמה. היוועצי עם הרופא המטפל.
אפשר להמיס את הויטמינים עד 30 מעלות כדי לא להרוס את תכולתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד'ר דנה שפילמן עוד 2 שאלות ברשותך
סיוון28/09/20111. ידוע לי שפרנטל מכיל גם חומצה פולית. שאלתי היא האם ביום שבו לא הצלחתי לשתות פרנטל יהיה בסדר אם אשתה כדור אחד מהחומצה הפולית או שלא כדאי לערבב?
2. שאלה שלא קשורה לפרנטל:
זה בסדר אם אני אוכלת ביום ה אוכל שבושל ביום א (ונשמר בקירור כמובן) או שמזון לא טרי יכול לגרום נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד'ר דנה שפילמן עוד 2 שאלות ברשותך - תגובה
דנה שפילמן02/10/2011שלום סיוון,
אין בעיה לקחת חומצה פולית ביום שלא לקחת פרנטל.
אם האוכל נשמר בקירור, הריח והטעם טובים והאוכל בושל שוב מעל 70 מעלות, את יכולה לאכול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סיון,
Gramse10/10/2011תוסף ברזל נוזלי הוא פלורדיקס של חברת גרמזה - טבעי לחלוטין ולכן אינו גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול, וגם נספג בצורה אופטימלית.
לאחר חודש שימוש קבוע, מעלה את רמות הפריטין (מאגרי הברזל בגוף) ואת רמות ההמוגלובין.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)