גלוטן בהיריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלוטן בהיריון
    בוטן111
    17/10/2011

שלום,
    אני חולת צליאק ומאוד רגישה לגלוטן.
    מאז שגיליתי על המחלה לפני 10 שנים אני מאוד מקפידה.
    בתחילת מאי נאמר לי ע"י טיפול אלטרנטיבי שהצליאק עבר (לפי רפואה קונבנציונאלית הצליאק לא עובר) ושאתחיל לאכול גלוטן. התחלתי לאכול גלוטן אבל היו לי התקפים של כאבים. לאט לאט הכאבים הפכו לבחילות בוקר ואז גיליתי שבתחילת אוגוסט נכנסתי להיריון.
    מאז אני לא נוגעת בגלוטן כדי לא לסכן את העובר, אבל מה לגבי הזיהום של הגלוטן שכבר אכלתי? האם זה יכול לפגוע בעובר?
    בנוסף, אני גרה באוסטרליה ופה יש המון מסעדות ללא גלוטן, ועם ההיריון אני כל הזמן רוצה לאכול ויוצא שאני אוכלת בהם.
    היום גיליתי שהמסעדה שאני אוכלת בה 4 פעמים בשבוע מאז תחילת ההיריון (כי אני רעבה כל הזמן) הבשר לא מכיל גלוטן- אבל הלחמניות במפורש עם זיהום משני של גלוטן.
    כמה זה מסוכן לעובר?
    אני יודעת שאכילת גלוטן יכולה לגרום חס וחלילה- להפלות מוקדמות, מומים בעובר וכו'.
    האם ידוע לך על בדיקה שניתן לעשות כדי לבדוק פגיעה בעובר?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלוטן בהיריון

הוספת תגובה

• גלוטן בהיריון - תגובה

דנה שפילמן
    20/10/2011

שלום,

אם אובחנת בעבר עם צליאק, זה אומר שיש לך את הנטיה וגם אם אמרו לך שאת "נקייה" תמיד יש הסיכוי שתהיה שוב התלקחות של המחלה.
    לא הייתי ממליצה לקחת כלל סיכונים בהריון ובחייך בכלל.
    אני לא יודעת על בדיקה לפגיעה בעובר- אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל שלך ולבדוק מולו מה ניתן לעשות/ לבדוק.
    מעתה בדקי כל דבר ותהיי זהירה עם בחירת מזונותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו