משקל בהיריון לאחר טיפולי פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל בהיריון לאחר טיפולי פוריות
    דליה
    27/10/2011

שלום. הייתי בטיפולי פוריות כשבעה וחצי חודשים עקב שחלות פוליציסטיות. את הטיפולים התחלתי במשקל 57.5. להפריה חוץ גופית הגעתי במשקל כמעט 61 (וזה עוד אחרי מלחמה של שמירה). לאחר ההפריה משקל 62.5. מאחר וההפריה הצליחה והיה לי גירוי יתר אין לי מושג כמה מהעליה 'אמיתית'. בכל אופן עכשיו אני בשבוע 10, ושוקלת 63.6. אני סובלת מבחילות והקאות וסוגי המזון שאני יכולה לאכול הצטמצמו פלאים לפחמימה, אם כי אני דוחפת גם ירקות.
    האם המשקל תקין עד כה?
    כמה אני צריכה להעלות?
    ושאלה אחרונה- האם ייתכן שבגלל הסלידה שלי מסוגי מזון עכשיו, בשליש השני התזונה שלי תאוזן. זה חשוב לי מאוד כי ככלל אני אוכלת בריא וזה מאוד קשה לי לאכול בעיקר לחם עכשיו.

תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משקל בהיריון לאחר טיפולי פוריות - תגובה

דנה שפילמן
    27/10/2011

שלום דליה,

קודם כל משקל תקין נגזר גם מהגובה. אם את 1.6 מ' ומעלה משקלך בגדר התקין.
    טווח העליה המומלץ בהריון למשקל תקין הינו 11-16 קג' סהכ'.
    לגבי האכילה כמובן שרצוי לגוון את מקורות המזון אך חשוב כמובן להיות ערים ליכולות הפיזיות בתקופה זו וכל פעם לבדוק מה כן את יכולה לאכול.
    אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבניית תפריט אישי ומעקב אחרי האכילה, בדיקות דם ומשקל לאורך ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו