מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאכלים "מרגיעים"לילוש27/01/2008
שלום לכן
ראיתי שרשמת למשהי על טיפולים פוריות וההשלכות שלהן על תגובות בהריון, כנראה שהיציאה שלי מפרופוציה לגבי הכרוב מגיעה מכאן! אני עושה לעצמי דמיון מודרך, אך הייתי רוצה לעזור לעצמי גם עם תזונה. גם ככה הורדתי מהתפריט קפאין או דברים מסוכרים מידי שיכולים לעזור למתח לבעבע , אך ישנם מאכלים מסויימים שיכולים לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילוש שלום
נועה הופ27/01/2008יתכן וורד תוכל לעזור לך בגישת התזונה המזרחית עם מזונות מרגיעים. מבחינת התזונה המערבית טוב עשית שהפחתת מינון קפאין, סוכרים פשוטים מקווה שגם את לא מעשנת או צורכת אלכוהול.
מעבר לכך פשוט איכלי מאוזן ומסודר , אל תדלגי על ארוחות , איכלי מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה ולא מזונות ללא ערך תזונתי עתירים בפחמימות ריקות ושומנים לא בריאים . תשני טוב ותנוחי והגוף ידאג לעשות את השאר הבחירה היא בידיים שלך אם להילחץ לרוב או להיות רגועה.
תחשבי שגם במדינות עולם שלישי ששם התזונה מאוד דלה ולקויה, מביאים ילדים בריאים לעולם כך שהגוף כבר מנווט את עצמו בצורה הטובה ביותר .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם נועה
ורד לב30/01/2008ושמחה עבורך שהורדת קפאין, סוכר וכו'. הם אכן עשויים לגרות את המערכת ולא להקל עליה.
לגבי מזונות מרגיעים- בעקרון, אכילה מסודרת נותנת לגוף את השקט הדרוש לו.
זה נכון שישנם מזונות כמו שיבולת שועל וירקות כתומים שתורמים לתחושה הטובה ולרוגע. ובכלל שילוב של פחמימות מלאות בתפריט שלך יעזרו לאזן את משק הסוכר שלך, לשמור על רמות מאוזנות של סוכר בדם ויספקו את מלאי האנרגיה הדרושה לך. הם גם יעלו את רמות הסרוטונין האחראי על תחושה טובה בגוף.
מזונות העשירים בויטמיני B ו-C תורמים אף הם להרגעה ושוב יש לנו את הדגנים המלאים, הקטניות, בשר ופירות.
יש גם את גישת הצבעים, לפיה כל צבע משפיע עלינו באופן אחר. אדום, למשל מעורר ואילו כחול- סגול מרגיע.
רצוי גם לאכול בסביבה רגועה ולא תו"כ צפייה בטלויזיה, טלפונים, עבודה וכו'. כך תוכלי ללעוס את האוכל ולחוש בטעמיו יותר בנינוחות.
לגבי הרגעה ספציפית, הייתי ממליצה לך להעזר בפרחי באך, או שיטות אנרגטיות כמו טתא הילינג והרפיות למיניהן. דמיון מודרך זה ממש מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקישור למאמר
לילוש30/01/2008שוב תודה רבה לשתיכן
ורד, אני אשמח לקבל שוב את הקישור למאמר שלך, כי משום מה הוא לא עולה לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)