מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפאין, טונהטל27/01/2008
שלום לכן,
קודם כל תודה על הפורום הנפלא והתשובות הנעימות והמהירות שלכן, אתן עושות עבודה מבורכת.
אני בהריון תאומים אחרי IVF ויש שני נושאים שמציקים לי:
היום בעיתון הארץ התפרסמו שתי כתבות מטרידות- אחת על כמויות כספית גדולות בטונה והשניה על המחקר שהראה כי נשים הרות הצורכות קפאין מפילות יותר.
אני צורכת שתי קופסאות טונה בהירה בשבוע (של סטארקיסט)- האם זה בסדר? להוריד? (אני צמחונית מילדות והתחלתי לאכול טונה רק לפני שנים אחדות)
ולגבי הקפאין- איני שותה קפה כלל (מעולם לא שתיתי) וגם לא תה. אבל אני כן שותה שוקו (בהכנה ביתית, מאבקה) בערך 1-2 כוסות ליום. האם כמות הקפאין בשוקו מסוכנת? כמה היא משמעותית לעומת הכמות בקפה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
נועה הופ27/01/2008לנשים בהריון מותר לאכול טונה בהירה מקופסאות שימורים- 2 מנות בשבוע ולא יותר מ-350 גרם בשבוע.
הדגים העלולים להכיל כספית הינם דגים גדולים כמו כריש, דג החרב, מקרל גדול, סטייק טונה, טונה לבנה (לא הטונה שנמצאת בקופסאות שימורים) וטונה אלבקור.
לגבי הריון וקפאין - המינון המותר בהריון שנבדק כי אינו גורם להשפעה מזיקה על העובר הוא עד 300 מ"ג קפאין ביום שזה בערך 3 כוסות נס קפה ( תלוי בכמות הקפה ) שוקו מכיל מינון נמוך של קפאין ולכן 2 כוסות שוקו ביום זה בסדר גמור.
מתוך אתר של משרד הבריאות :
תכולת הקפאין במזונות/משקאות
כ-75 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - קפה נמס
כ-100-180 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - קפה פילטר, אספרסו או מפרקולטור
כ-4 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - קפה נטול קפאין
כ-15-110 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - תה מסוגים שונים (רגיל מסוג אולוג, ירוק ושחור)
1.1-8.2 מ"ג לכוס המכילה 200 מ"ל - משקה שוקו המוכן מאבקת קקאו בהתאם להוראות יצרנים שונים
28-87 מ"ג לפחית המכילה 250 מ"ל - משקאות אנרגיה המכילים קפאין או גוארנה
10-70 מ"ג לפחית המכילה 330 מ"ל - משקה מסוג קולה (רגיל או דיאט)
6-40 מ"ג לחפיסה של 50 גרם - שוקולד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)