מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה במשקל גדולה מידי?שילת04/01/2012
שלום רב. אני בשבוע 25+2 ועליתי עד כה 7.5 קילו. לפי כל המחשבונים זה לא בטווח הרצוי. אציין שלא היו לי בחילות והקאות בשום שלב בהריון וההיפך- התאבון רק גדל. התחלתי את ההריון עם BMI של 20 .
האם העליה חריגה? מה ניתן לעשות?
תודה רבה שילת א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל גדולה מידי? - תגובה
דנה שפילמן04/01/2012שלום שילת,
עליה בהריון בטווח 11-16 קג' סהכ'. לא כולן נכנסות לקצב המומלץ לפי הטבלאות.
המשיכי לעקוב אחר העליה במשקל ואם את חוששת, פני לדיאטנית להרכבת תכנית אישית ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי..
שילת05/01/2012אכן הייתי אצל תזונאית והיא המליצה על תפריט של 2500 קלוריות, זה קצת מעט מידי בשבילי. זה תפריט שאני רגילה לו ללא הריון ועכשו הרעב מציק מתמיד. האם אכילה של 3000 קלוריות ביום תביא אותי לעלייה גדולה נוספת? איך ניתן להרגיע רעב לפחמימות? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי.. - תגובה
דנה שפילמן05/01/2012החל מטרימסטר שני להריון מומלץ על העלאה של כ-300 קקל' ליום ממה שהיו אוכלים= בסביבות 2800 קקל' עבורך. כמובן שמשתנה מאישה לאישה.
אכלי יורת פחמימות מורכבות= דגנים מלאים וקטניות, פערים יותר קטנים בין ארוחות= 2-3 שעות בין לבין, יותר חלבונים= בשר, עוף, דג, ביצה, מוצרי חלב שעוזרים לתחושת השובע בזמן ולאחר ארוחה.
אני מציעה לך לחזור אליה (האם היא תזונאית קלינית?) להמשך מעקב ושינוי התפריט בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)