מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בהריוןמונה03/02/2012
שלום רב,
אני בת 26, הריון ראשון, שבוע 20. עד כה עלית 10 קילו ואני שוקלת 70 כעת אך זה לא מה שמטריד אותי.
מאז ומתמיד לא אכלתי פירות וירקות. אני פשוט לא מסוגלת לגעת בזה (מלבד מלפפון, תפוח ירוק, אבטיח וענבים). אני אוכלת בשר כל יום עם פחמימות בצהריים. בבוקר משהו חלבי (גבינה/קורנפקס עם חלב/מעדן), בערב חביתה או טוסט וכמובן שהרבה נשנושים בין לבין. לוקחת כדור אחד של ברזל, חומצה פולית וסרין (משבוע 12 בערך) וכדור אחד נוסף של מולטיויטמין לנשים הרות של סולגר (מתחילת ההריון).
שאלותיי הן כאלה:
1. מה אני יכולה לאכול או לקחת במקום פירות וירקות על מנת שא יחסר לעובר?
2. האם מותר לאכול טונה משימורים בהריון?
3. האם מותר לאכול שוקולד בהריון. אם כן, מה הכמות? (לא שותה תה, קפה או משקאות עם קפאין).
4. מדוע במולטיויטמין לנשים בהריון יש ויטמין A (בצורת בטא קרוטן טבעי) 1,250 יחב"ל) אם אסור ויטמין A בהריון?
אודה מאוד לתשובה. אני מאוד חוששת שהתזונה שלי לא מספקת לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
מונה03/02/20125. גם מדגים פחדתי עד עכשיו כי לא הבנתי מה מותר ומה אסור.
טונה של סטארקיסט זה בסדר?
מה לגבי אומגה שלוש? כדאי להתחיל לקחת עכשיו? אני חוששת מיותר מידי כדורים. גם אקטיפרין (ברזל), גם המולטיויטמין וגם אומגה 3...?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בהריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב04/02/2012העובדה שאת נוטלת מולטיויטמין אמורה לספק את הויטימינים החשובים לך ולעובר, כמובן שאין תחליף לירקות ופירות טריים, אך המולטי בהחלט עושה את העבודה אם את לא אוהבת.
מותר לאכול טונה מקופסאת שימורים בהריון
שוקולד מכיל סוכרים/שומנים/קפאין ולכן לא מומלץ לצרוך ממנו הרבה ביום יום ובהריון, אין בעיה לאכול מעט, כמובן שמומלץ שוקולד מריר איכותי.
ויטמין A שנמצא בדרכ בתוספים קיים בצורה של בטא קרוטן והוא לא מזיק, אין בעיה לצרוך ממנו בצורתו זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)