מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי אכילת פירות וירקות בהריוןלילי16/04/2012
אני נמצאת בהריון הראשון שלי בשבוע 8 , הבעיה היא שמגיל קטן מאוד אני לא אוכלת פירות וירקות ואת רוב סוגי הגבינות, בכלל, שום פרי אני לא מסוגלת לאכול וחוץ מתפו"א ובטטה במרק ואפונה מבושלת אני לא אוכלת שום סוג של ירק, זה לא שאינני אוהבת את הטעם אני פשוט לא מסוגלת להכניס את זה לפי, רק הקרבה לפירות וירקות מעלה בי גועל ... גם גבינות , חוץ מגבינה צהובה בטוסט או בפיצה אני לא אוכלת, התפריט של מורכב ממעדני חלב, קורנפלקס שונים עם חלב, פחמימות (לחמים,בורקסים,פסטות וכו'), עוף בשר ודגים. אני מאוד חוששת להריון ולעובר בגלל המצב הזה, כולם מסביב מסבירים לי כמה זה קריטי לאכול את הדברים האלה אבל אני פשוט לא יכולה , הלוואי והייתי!! אני לוקחת חומצה פולית ב4 חודשים האחרונים ותוסף ברזל טבעי... מה אוכל לעשות ? אילו כדורים כדאי לי לקחת כדי לחזק את ההריון והעובר? מה עושים במצב כזה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אכילת פירות וירקות בהריון - תגובה
דנה שפילמן18/04/2012שלום לילי,
אכן בעייתי כי אין תחליף הולם לפירות וירקות טריים.
קודם כל אני ממליצה לך לקחת מולטיויטמין המותאם לנשים בהריון כדי לכסות בבסיס את כל ויטמינים ההכרחיים.
בנוסף, אם את אומרת שאת שותה מרק אפונה- אפשר לטחון בפנים עוד סוגי ירקות כדי שלא תראי/ תריחי אך עדיין יהיו שם. בתבשילים אפשר לנסות להגניב ירקות בדרכים שונות. אם את מוכנה לנסות- זה מבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)