אי אכילת פירות וירקות בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי אכילת פירות וירקות בהריון
    לילי
    16/04/2012

אני נמצאת בהריון הראשון שלי בשבוע 8 , הבעיה היא שמגיל קטן מאוד אני לא אוכלת פירות וירקות ואת רוב סוגי הגבינות, בכלל, שום פרי אני לא מסוגלת לאכול וחוץ מתפו"א ובטטה במרק ואפונה מבושלת אני לא אוכלת שום סוג של ירק, זה לא שאינני אוהבת את הטעם אני פשוט לא מסוגלת להכניס את זה לפי, רק הקרבה לפירות וירקות מעלה בי גועל ... גם גבינות , חוץ מגבינה צהובה בטוסט או בפיצה אני לא אוכלת, התפריט של מורכב ממעדני חלב, קורנפלקס שונים עם חלב, פחמימות (לחמים,בורקסים,פסטות וכו'), עוף בשר ודגים. אני מאוד חוששת להריון ולעובר בגלל המצב הזה, כולם מסביב מסבירים לי כמה זה קריטי לאכול את הדברים האלה אבל אני פשוט לא יכולה , הלוואי והייתי!! אני לוקחת חומצה פולית ב4 חודשים האחרונים ותוסף ברזל טבעי... מה אוכל לעשות ? אילו כדורים כדאי לי לקחת כדי לחזק את ההריון והעובר? מה עושים במצב כזה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אי אכילת פירות וירקות בהריון - תגובה

דנה שפילמן
    18/04/2012

שלום לילי,

אכן בעייתי כי אין תחליף הולם לפירות וירקות טריים.
    קודם כל אני ממליצה לך לקחת מולטיויטמין המותאם לנשים בהריון כדי לכסות בבסיס את כל ויטמינים ההכרחיים.
    בנוסף, אם את אומרת שאת שותה מרק אפונה- אפשר לטחון בפנים עוד סוגי ירקות כדי שלא תראי/ תריחי אך עדיין יהיו שם. בתבשילים אפשר לנסות להגניב ירקות בדרכים שונות. אם את מוכנה לנסות- זה מבורך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו