תוספים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספים
    טל
    17/02/2008

שלום,
    אני בהריון תאומים והיום התחלתי את השליש השני (שבוע 14). צמחונית מילדות, אך דואגת לאכול שתי מנות טונה בשבוע, הרבה מוצרי חלב ומידי פעם גם ביצים.
    אני נוטלת תוסף מולטיויטמין (כבר שנים רבות) שנקרא פוליויט 30+, ומכיל 10 מ"ג ברזל, בין היתר. בנוסף, אני נוטלת חומצה פולית במינון 5 מ"ג ואומגה 3 של אלספה להריון.
    קראתי בספרה של טובה קראוזה שמומלץ להתחיל לקחת תוסף ברזל בשלב זה, של לפחות 30 מ"ג. האם אני צריכה לקחת תוסף כזה, בנוסף על המולטיויטמין, ואם כן באיזה מינון? האם זה יכול להזיק?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספים

הוספת תגובה

• מזל טוב

ורד לב
    17/02/2008

חשוב כמובן שלא להגזים עם התוספים גם כן, כי יותר מדיי מדבר טוב אינו בהכרח טוב יותר...
    אני משערת שאת במעקב של בדיקות דם ותוכלי לברר מה רמות ההמוגלובין והפריטין שלך במהלך ההריון. כך תדעי האם יש לך צורך להגביר מינון של ברזל.
    אם תרצי, תוכלי להוסיף את מינון הברזל הרצוי לך בנוסף לכמות שישנה כבר במולטיויטמין שאת נוטלת. אין צורך לקחת מעבר לכך.
    מצרפת לך גם את המאמר שלי על תכולת ברזל במזון, כי אני מאמינה שזה בסופו של דבר מה שחשוב ולאו דווקא התוסף: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4624

שיהיה בהצלחה בהמשך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו