יין וסושי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יין וסושי
    דידי
    12/07/2012

שלום רב,
    שמי דידי אני בת 34, ואני בהריון שני.
    לפני שבוע גיליתי בשירותים גוש דם גדול והרבה דם אדום.
    הייתי בטוחה שהפלתי והמשכתי בשגרת חיי.
    לאחר שהדימום פסק הלכתי לרופא ולהפתעתי הוא אמר שזו הייתה הפלה מדומה ושהעובר תקין. וכרגע אני בשבוע 8.5.
    הבעיה היא שאחרי שחשבתי שהפלתי, חזרתי לסורי מבחינה קולינרית ושתיתי המון יין ואכלתי סושי. האם זה יכול להזיק לעובר?
    ואם כן האם יש דרך לבדוק את זה? לטפל בזה?
    המון תודה על תשובתך,
    דידי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יין וסושי

הוספת תגובה

• יין וסושי - תגובה

דנה שפילמן
    12/07/2012

שלום דידי,

זה יכול להזיק לעובר, אם ועד כמה אין לדעת ואין אפשרות לבדוק, למיטב ידיעתי.
    אז קודם כל לחזור לשגרת ההריון מבחינת האכילה והשתייה.
    פני לרופא שלך ושתפי אותו, אולי תהיה לו תשובה..
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE: יין וסושי

דידי
    12/07/2012

תודה על התשובה המהירה.
    הרופא לא ידע להגיד לי אם יהיה נזק ואמר שלדעתו לא. אבל זה לא מרגיע אותי.
    מה שחשוב לי לדעת ולא מצאתי בשום מקום זה- איזה סוג של נזק יין או סושי יכולים לגרום לעובר בעצם?
    ברגע שאדע מה סוג הנזק שעליו מדובר אמצא את הדרכים לבדוק את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE: יין וסושי - תגובה

דנה שפילמן
    12/07/2012

שלום דידי,

לגבי הסושי, הסכנה היא בהרעלה בגלל שהדג לא מבושל, כך שאם את מרגישה בסדר אז סביר להניח שלא קרה כלום.
    לגבי היין, יש תסמונת בעוברים שנחשפו לאלכוהול שנקראת "תסמונת האלכוהול העוברית" כאשר הזמן הכי קריטי הוא החצי השני של הטרימסט הראשון להריון בו יש התפתחות מוח מואצת. אני מניחה שאם היתה השפעה, ניתן יהיה לראות חלק מהבעיות הגופניות כבר בסקירות בזמן ההריון. לגבי השפעה על המוח, יהיה ניתן לראות רק עם התפתחות התינוק לאחר לידתו.
    זכרי כי פה אני מעבירה לך אינפורמציה יבשה, אל נא תילחצי יותר מדי כי גם לחץ משפיע על התפתחות העובר! קחי את הדברים מתוך העובדות שלהם, עשי את הסקירות והיי רגועה!
    יש נשים ששתו במהלך כל ההריון ולא היתה שום בעיה לעובר! מכיוון שכל אישה/ עובר מגיבים אחרת למינון שונה של אלכוהול, לא הצליחו לצאת בהמלצות אחידות ולכן ממליצים להימנע בכלל מאלכוהול במהלך ההריון כדי להיות בטוחים ולא לקחת אף סיכון. כך שאם היתה חשיפה קצרה, הסיכוי לבעיות הוא קלוש יותר!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE: יין וסושי

דידי
    12/07/2012

דנה תודה, זו הייתה התשובה הכי ברורה ומפורטת שקיבלתי עד כה.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו