מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת ברזל עם מיץ לימוןבלי02/08/2012
היי,
אני בהריון בשבוע 28 + 3 קיבלתי את תוצאות בדיקת דם לברזל ויצא מאוד נמוך התוצאה היא 7 ( אני אוכלת רק עוף לא בשר).
קיבלתי כדורי ברזל והבנתי שעדיף לקחת על בטן ריקה, לא לשלב עם דברי חלב,לא עם ביצים,לא קפאין ורצוי ען ויטמין C שאלתי היא:
מכיוון שרב היום תזונתי מושתתת על מרכיבים אלו אני סוחטת לימון ומוהלת במים שמה ליד המיטה וקמה בערך 4 שעות לפני שאני קמה בדרך כלל ונוטלת את הכדור עם המיץ לימון
האם ויטמין ה -C נשאר בלימון אחרי לילה? והאם הדרך בה אני נוטלת את הכדור יעילה?
תודה רבה על התשובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ברזל עם מיץ לימון - תגובה
דנה שפילמן02/08/2012שלום,
ויטמין C מאוד רגיש ומתחמצן מהר, על כן לא נשאר.
אם הכדור עושה לך כאבי בטן/ בחילות, תנסי כן לשלב עם האוכל, אך לא עם מוצרי חלב.
הרמה שציינת מאוד נמוכה!! עליך להיות במעקב צמוד אצל הרופא המטפל!!
פני לדיאטנית להרכבת תפריט אישי המותאם למצבך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת ברזל
Gramse15/08/2012ויטמין C מגביר ספיגה של ברזל בעיקר ממקור צמחי, לכן כשאוכלים ברזל ממקור צמחי כדאי להוסיף לארוחה מזון העשיר בויטמין C כגון מיץ לימון, פירות הדר, עגבנייה, פלפל, תותים, קיווי, גויבה וכו'.אם הנכם נוטלים כדורים של ויטמין C, טלו אותם במנות קטנות ומחולקות בכל ארוחה במקום מנה אחת גדולה בארוחה. יש לזכור כי ויטמין C מתפנה תוך 4-5 שעות מהגוף. מוצרי חלב מעכבים את ספיגת הברזל בגוף. כדאי להימנע משתיית חלב ומוצריו בארוחה עשירה בברזל. סיבים תזונתיים (דגנים מלאים, סובין, חיטה או שיבולת שועל וכו') מעכבים את ספיגת הברזל בגוף, לכן מומלץ להמעיט באכילתם בארוחה הכוללת מזון עשיר בברזל. בנוסף, מומלץ להימנע משתיית קפה, קקאו או תה חזק בסמוך לארוחה עשירה בברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)