נטילת ברזל עם מיץ לימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת ברזל עם מיץ לימון
    בלי
    02/08/2012

היי,

אני בהריון בשבוע 28 + 3 קיבלתי את תוצאות בדיקת דם לברזל ויצא מאוד נמוך התוצאה היא 7 ( אני אוכלת רק עוף לא בשר).
    קיבלתי כדורי ברזל והבנתי שעדיף לקחת על בטן ריקה, לא לשלב עם דברי חלב,לא עם ביצים,לא קפאין ורצוי ען ויטמין C שאלתי היא:

מכיוון שרב היום תזונתי מושתתת על מרכיבים אלו אני סוחטת לימון ומוהלת במים שמה ליד המיטה וקמה בערך 4 שעות לפני שאני קמה בדרך כלל ונוטלת את הכדור עם המיץ לימון
    האם ויטמין ה -C נשאר בלימון אחרי לילה? והאם הדרך בה אני נוטלת את הכדור יעילה?

תודה רבה על התשובה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ברזל עם מיץ לימון

הוספת תגובה

• נטילת ברזל עם מיץ לימון - תגובה

דנה שפילמן
    02/08/2012

שלום,

ויטמין C מאוד רגיש ומתחמצן מהר, על כן לא נשאר.
    אם הכדור עושה לך כאבי בטן/ בחילות, תנסי כן לשלב עם האוכל, אך לא עם מוצרי חלב.
    הרמה שציינת מאוד נמוכה!! עליך להיות במעקב צמוד אצל הרופא המטפל!!
    פני לדיאטנית להרכבת תפריט אישי המותאם למצבך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגת ברזל

Gramse
    15/08/2012

ויטמין C מגביר ספיגה של ברזל בעיקר ממקור צמחי, לכן כשאוכלים ברזל ממקור צמחי כדאי להוסיף לארוחה מזון העשיר בויטמין C כגון מיץ לימון, פירות הדר, עגבנייה, פלפל, תותים, קיווי, גויבה וכו'.אם הנכם נוטלים כדורים של ויטמין C, טלו אותם במנות קטנות ומחולקות בכל ארוחה במקום מנה אחת גדולה בארוחה. יש לזכור כי ויטמין C מתפנה תוך 4-5 שעות מהגוף. מוצרי חלב מעכבים את ספיגת הברזל בגוף. כדאי להימנע משתיית חלב ומוצריו בארוחה עשירה בברזל. סיבים תזונתיים (דגנים מלאים, סובין, חיטה או שיבולת שועל וכו') מעכבים את ספיגת הברזל בגוף, לכן מומלץ להמעיט באכילתם בארוחה הכוללת מזון עשיר בברזל. בנוסף, מומלץ להימנע משתיית קפה, קקאו או תה חזק בסמוך לארוחה עשירה בברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו