עליה במשקל לקראת סוף שבוע 21

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל לקראת סוף שבוע 21
    מיכל
    27/09/2012

שלום רב,
    אני קצת לחוצה מקצב העלייה במשקל ואשמח להבין איפה אני עומדת.
    נכון להיום עליתי כמעט 5 ק"ג ואני בשבוע 21 (וזאת למרות שבתחילת ההריון ירדתי 3 ק"ג בגלל הבחילות). זאת אומרת ירדתי 3 בהתחלה ועליתי 8 עד כה, סה"כ 5 מהמשקל המקורי שלפני ההריון.
    גובהי 174 ס"מ, משקל לפני ההריון 63 ק"ג. כרגע לקראת ה-68 ק"ג.
    אני מרגישה שאני אוכלת הרבה ביחס למה שנהגתי לאכול לפני ההריון באופן משמעותי בחודש האחרון ושאני רעבה כל שעתיים בערך (וגם כשאני מסיימת לאכול אני לא מרגישה שבעה ברוב המקרים).
    אני לא מוצאת בשום מקום טבלה שמדגימה את עליית המשקל הנורמלית לכל שבוע לפי משקל האישה, האם יש כזו?
    המון תודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עליה במשקל לקראת סוף שבוע 21 - תגובה

דנה שפילמן
    27/09/2012

שלום מיכל,

משקלך לפני ההריון תקין כך שסך העליה המומלצת לך בהריון היא 11.5-16 קג'.
    ההמלצה היא עליה של כ-400 גר' לשבוע החל מטרימסטר שני.
    בחישוב גס, אם מהיום תעלי לפי הממוצע, תוסיפי עוד 7.6 קג'= סהכ' 12.6 מה שאומר שאת עומדת בהמלצות.
    אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבחינת תפריטך ומתן תכנית המתואמת עבורך תוך מעקב לאורך ההריון.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון עליה במשקל

מיכל
    02/10/2012

תודה על התגובה המהירה. מאז שכתבתי ועד עכשיו עברו 6 ימים שבהם עליתי במשקל כמעט 2 ק"ג! אני כבר ממש מודאגת. אני ממש לא חושבת שאני אוכלת משהו שמצדיק את המצב הזה. אני אוכלת יפה, אבל לא מגזימה בצורה יוצאת דופן להריון. עצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון עליה במשקל - תגובה

דנה שפילמן
    02/10/2012

העליה הנה ממוצעת ויכול להיות פער בין השבועות.
    כפי שכבר ציינתי, עליך לפנות לדיאטנית לבחינת תפריטך ומעקב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו