תזונה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בהריון
    shani
    23/10/2012

שלום,

אני 1.67 ולפני ההריון הייתי במשקל של 68 ק"ג. כיום, אני בשבוע 20.5 ועליתי בערך 10 ק"ג... אני מתארת לעצמי שזה המון, והייתי רוצה לדעת איך אפשר למתן את העלייה האינטנסיבית שקורית לי בגוף..

בנוסף, עד לפני כמה זמן הייתי אוכלת נקניקים ורטבים לסלטים (עד שנודע לי שזה אסור), זה קריטי? אני צריכה להיבדק?

אודה על תשובתך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהריון

הוספת תגובה

• תזונה במהלך ההריון

מכון CBT
    29/10/2012

היי שני,

עלייה במשקל במהלך ההריון היא דבר נורמלי ותקין.
    יחד עם זאת, אם את מעוניינת לאזן את העלייה במשקל כדי לבצע שינוי בתזונה באופן מיידי.
    התזונה בזמן ההריון צריכה להתבסס על הדברים הבאים:
    • מזון טרי, פירות וירקות, בשר, טופו, חלב עזים, סויה, שקדים ותוספת של דגנים כמו דוחן, כוסמת, קינואה ועדשים.
    • למקרים של בחילות בהריון מומלץ לקחת ג'ינג'ר וויטמין B6.
    • שתיית תה קמומיל מרגיעה כאבי בטן ועוויתות מעיים.
    • שתיית חליטת פטל אדום מחזקת את שרירי הרחם ומקלה על הלידה.
    • במצבים בהם רוצים להגביר את תנועתיות העובר, מומלץ לשתות תה עם סוכר או כפית דבש, או לאכול שוקולד (עדיף שוקולד חרובים מכיוון שהקפאין והקקאו בשוקולד הרגיל גורמים לנדודי שינה).
    • להחליף נשנושים מתוקים בפירות יבשים.

מאחלים רק בריאות ולידה קלה,
    צוות Gramse

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהריון - תגובה

דנה שפילמן
    29/10/2012

שלום שני,

התחלת את ההריון במשקל תקין, כך שמבחינה בריאותית את יכולה לעלות עד 16 קג' סהכ'. אני רואה שהעבירו לך כבר המלצות כלליות, אך כדי לעשות זאת בהתאמה אישית, אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תכנית המותאמת עבורך ומעקב משקל עד סוף ההריון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו