מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה מרובה במשקל-שבוע 24הילי16/12/2012
הי,
אני בשבוע 24 ועליתי עד כה 8 ק"ג. וכבר התמלאתי באגן, ידיים, רגליים וכו'- הייתי מאוד רזה לפני ההריון- אבל כי לא אכלתי בצורה תקינה- אני לא מהבנות שמשמינות רק בבטן בהריון והידיים והכל נשארים רזים- יש לי נטייה להשמנה.
אמנם אני יודעת שהתחלתי את ההריון קצת בתת משקל. אני 1.59 ושקלתי בתחילת ההריון 46.5-47. אבל אני יודעת שהעליה במשקל היא כי בא לי לאכול כל הזמן. ונשארה לי מעיין 10% מהבחילות הראשונות ומה שעוזר זה לנשנש..
ההריון הוא הריון שני- יש לי בן בן 3 ו-8 חוד'. בהריון הקודם יש לי רישומים שעד חודש לפני הלידה העלתי 16 קילו (כנראה בלידה היה כבר יותר..).
אני לא רוצה לעלות עוד הפעם את המשקל הזה- יש סיכוי שאוכל להישאר בעליה של סביבות ה-14 קילו בסוף ההריון (לשקול סביבות ה-60 / 61 ק"ג) לאחר שהעלתי כבר 8 ק"ג עד שבוע 24 ? או שבחודשים האחרונים בכל מקרה מעלים הרבה כל חודש?
אני יודעת שדיאטה נשמע מזעזע בהריון- אבל יש דברים לעשות או להימנע עכשיו כדי להגיע לעליה של כ-14 ק"ג?
הודה לתשובתכן,
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה מרובה במשקל-שבוע 24 - תגובה
דנה שפילמן16/12/2012שלום הילי,
עליה עד 16 קג' בהריון הנה תקינה.
אם המשקל לפני ההריון נמוך באופן יחסי, העליה בזמן ההריון גדולה יותר.
אין לעשות דיאטה בזמן ההריון! את מוזמנת לפנות לדיאטנית קלינית לבחינת תפריטך ומתן ייעוץ אישי וליווי לאורך ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- שאלה נוספת
הילי16/12/2012היי,
תודה על התגובה המהירה :-)
הכוונה היתה לא לדיאטה אלא האם אני אשמור מעכשיו אוכל להגיע לעליה של 14 ק"ג סהכ.. כלומר מעכשיו נשארו לי 4 חודשים- האם אוכל לעלות רק 6 ק"ג נוספים עד סוף ההריון- או שלא אפשרי?
המון תודה,
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל במהלך ההריון
נטעחן ליבנה16/12/2012הי הילי,
התחלת את ההריון בתת משקל, אומנת קל אבל תת משקל.
כאשר מתחילים את ההריון ממשקל מאוד נמוך, צריך לעלות טיפה יותר במהלך ההריון.
בעיני אין שום בעיה להקפיד על התזונה ולעלות מעכשיו רק 6 קילוגם. שימי לב, שאין לפצוח בדיאטת כאסח!!!
מה שעליך לעשות זה להפסיק לנשנש בין הארוחות, ולהקפיד על ארוחות מאוזנות ומזינות.
יכול להיות שתצליחי לשמור נפלא ובכל זאת תעלי 8 קילורגרם.... מה שחשוב זה להקפיד על מסגרת נכונה. כל עוד תעשי זאת לא תהיה לך בעיה לחזור למשקלך בזריזות לאחר הלידה.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)