חוסר תיאבון מוחלט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם צמחונית וממליצה...

מ.שירה
    24/03/2011

אני גם צמחונית ויש לי קושי בתאבון,
    את ומי שצריכ\ה אפשר להעזר באנשור פלוס,
    שמספק חלבון ופחמימות,ניתן להשיג בבית מרקחת,
    או דרך מרשם רופא,
    כמו כן בתמצית מספר 21+12 לחוסר תיאבון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תיאבון מוחלט
    טל
    09/03/2008

שלום,
    אני בהריון תאומים שבוע 18. יש משהו שמטריד אותי מאוד- מתחילת ההריון ממש, ובמיוחד מאז החל השליש השני, אין לי תיאבון בכלל! אני ממש מכריחה את עצמי לאכול בשעות קבועות, כיוון שאיני מרגישה רעב כלל, ויותר מזה- אחרי שאני אוכלת משהו פצפון, גם אם זה אחרי לילה ארוך של צום כביכול, מיד מתנפחת לי הבטן ואני מרגישה מפוצצת, ולא יכולה יותר לאכול.
    שיניתי את כל התזונה שלי בגלל זה- אני כמעט ולא אוכלת מאכלים מכבידים- שומניים, פחממתיים (בצקים), לא נוגעת במתוקים (פשוט אין לי חשק) ולא מסוגלת לאכול בחוץ. אני חיה כמעט רק על ירקות טריים, גבינות רזות, קצת ביצים ומעט מאוד לחם או קרקרים (ופה המקום לציין שאני צמחונית ומשתדלת להקפיד על מזון אורגני ככל שניתן).
    הבעיה היא שאני מודאגת כי בכל מקום כתוב שאני צריכה להגיע לרמת חלבונים מסויימת ביום על מנת שהעוברים יתפתחו באופן תקין- ואני אפילו לא מתקרבת לזה. רוב המאכלים עושים לי רע, ובכלל, לאכול מתוך חוסר תיאבון זה אחד הדברים הכי קשים לי. זה גם גורם לי להמון בחילות והקאות כי אני לא מסוגלת לאוכל בתדירות גבוהה יותר.
    בינתיים העוברים מתפתחים תקין, ולא העליתי גרם אחד מאז תחילת ההריון- אבל אני נורא פוחדת שאני לא מספקת להם די מרכיבי מזון חיוניים. מה עושים?? ניסיתי לחשוב על מאכלים ש"בא לי לאכול", ולצערי לא מצאתי כאלו, אני יכולה לחשוב שעות על מה לאכול היום ובסוף לבחור בחוסר חשק בדבר שהכי פחות עושה לי רע- וככה אני גם לא מגוונת את התפריט, בנוסף לזה שאני פשוט סובלת מהארוחות.
    כל הזמן מדברים על נשים ש"אוכלות בשביל שניים", ועל תיאבון מוגבר- אצלי יש שני עוברים והכל מתנהל הפוך- מה לא נורמלי בי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תיאבון מוחלט

הוספת תגובה

• יש לי דז'ה וו :-)

ורד לב
    10/03/2008

האם כתבת פה בעבר את הדברים הללו? כי אני דיי משוכנעת שהייתה פה שאלה ממש דומה לא מזמן...

בכל אופן, הייתי מנסה להעזר בשיטות שונות לאיזון, כמו דיקור או עבודה אנרגטית.
    אני חושבת שכרגע האכילה שלך צריכה להיות מהשכל, מתוך הבנה שגופך ועוברייך זקוקים לאספקה איכותית ושוטפת עכשיו.
    בהחלט מרגישה שיש פה עבודה לעשות.

האם זהו הריון ספונטני? או בעקבות טיפולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טל
    10/03/2008

תודה על תשובתך. מה זאת אומרת "יש מה לעשות?" מה הכוונה?
    בכל מקרה, לא כתבתי זאת בעבר, וזה הריון ראשון אחרי טיפולים ארוכים. מה את מציעה לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוונתי

ורד לב
    11/03/2008

היא שכדאי להביא את הגוף לאיזון עד כמה שאפשר.
    חלק מהאיזון יהיה לחוש את תחושות הרעב, שהן תחושות נורמליות לכל אדם.
    אני בהחלט לא פוסלת מצב בו בעקבות הטיפולים הגוף יצא מהאיזון שלו ואחת התגובות הן בתאבון.
    מתארת לעצמי שאת מרגישה בעצמך את העובדה שאינך במצבך המאוזן.
    האם עלית במשקל בעקבות הטיפולים? האם הייתה בעיה הורמונלית בשלה היית זקוקה להם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו