מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליתי במשקלליהי14/02/2013
יותר מדי, אני בשבוע 25 וכבר עליתי 11 ק"ג,
המליצו לי להגיע לתחושת שובע ע"י שתיית מיצים
טבעיים ומרקים וכך הצורך שלי באוכל יפחת.. זה נכון?
האם מיצים יכולים להזין את העובר באותה מידה?
ואם כן איזה מכשיר טוחן כדאי לקנות למטרה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליתי במשקל - תגובה
דנה שפילמן17/02/2013שלום נעמה,
קודם כל לא רשמת את נתוני משקל וגובה שלך. בהנחה שאת במשקל תקין, מומלץ לעלות עד 16 קג' למהלך כל ההריון.
מיצים גם לא גורמים לשובע למשך זמן, גם מעלים את רמת הסוכר בדם וגם מכילים הרבה קלוריות. לכן, לא מומלצים.
אני ממליצה לך בחום לפנות במהרה לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט המתואם לך כדי לספק את כל האנרגיה הדרושה לך, מבלי להיות רעבה ולשלוט על קצב העליה במשקל עד סוף ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל בהריון
נטעחן ליבנה17/02/2013הי נעמה,
את אכן מתארת עליה מוגזמת מאוד במשקל לשבוע 25 להריון.
אני ממליצה מאוד לפנות לדיאטנית על מנת למנוע עליה מוגזמת עד לסיום ההריון. ידוע שעליה מוגזמת במשקל במהלך ההריון אינה בראיה לאם או לעובר.
בנוגע לשתיית מיצים הייתי ממליצה מאוד להימנע בכלל.
מיצים מכילים כמויות גבוהות מאוד של סוכרים (פשוטים), ואין להם ערך תזונתי גבוהה. זאת מכיוון ובמיצים יש רק את עסיס הפרי שמכיל את הסוכר ללא הייתרונות של הסיבים התזונתיים שישנם בפירות הטריים בשלמותם.
את אמורה לעלות כ-14 ק"ג בכל זמן ההריון. כאשר בטרימסטר האחרון העליה אמורה להיות של 400 גרם בשבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה תלוי במשקל שלך
דניאלה17/02/2013המשקל המומלץ לעלייה הרבה פעמים לא תואם את המציאות ולכן תלוי מה היה המשקל ההתחלתי שלך, רק תזכרי שאת המשקל שאת מעלה אח"כ גם צריך להוריד :) בכל אופן לא שמעתי על מיצים ונראה לי שבמיצים יש המון קלוריות ולכן לא הייתי ממליצה לך אבל מה שכן אני קניתי לא מזמן מחבת חשמלית של גרץ וזה פשוט נהדר! אני מבשלת בלי שמן בכלל! חוץ מפעם אחת שהייתי במעבדת שירות של ברימאג כי הוא לא עבד לי (משהו עם הכבל החשמלי) לא היו לי איתו שום תקלות והוא עובד נון סטופ (אפילו בעלי נהנה מהאוכל). בכל מקרה אם את לא מצליחה לשלוט בעלייה במשקל אני ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית אבל בכל מקרה תשתדלי פשוט לאכול בריא, אצלי זה עובד בכל אופן :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)



.jpg)