מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פוליתלחוצה..01/03/2013
הי
אני רואה שאין אחידות בין הרופאים לגבי המינון המומלץ של חומצה פולית ואני דיי לחוצה ומבולבלת כבר..התחלתי לקחת בהמלצת הרופא המטפל מינון של 5 מ"ג (לא מק"ג אלא מ"ג) + כדור 1 ביום של פרנטל שגם הוא מכיל חומצה פולית. זה הרבה הרבה מעבר למינון שראיתי שממליצים בקופות החולים.
יש לציין שלא היה לי מחסור בחומצה פולית. הבדיקת דם לפני התחלת הנטילה יצאה תקינה לגמריי.
היום נודע לי, שזה לא מדויק לומר שאין נזקים בעודף חומצה פולית בגוף. יש מחקרים שמצאו קשר בין עודף בתוסף זה לבין שפעול של תהליכים סרטניים בגוף, פגיעה במערכת החיסון ועוד..זה קצת מלחיץ אותי. (אני גם עם מחלה אוטו-אימונית ברקע)
בעיקרון התחלתי טיפולי פוריות (לא בגלל בעיה אלא כי אני רווקה) ועוד שבועיים אמורה לקבל תשובה לגבי הריון. (לטיפול הראשון)
אני נוטלת את המינונים הנ"ל כבר 3 חודשים.
את חושבת שכדאי כרגע לעשות הפסקה עם החומצה הפולית עד לתשובה ואז לעבור למינון נמוך יותר? (אני בטוחה שאין לי מחסור בזה)
או לעבור למינון נמוך יותר בלי לעשות הפסקה?
יש באמת צורך במינון כ"כ כ"כ גבוה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית לפני הריון
נטעחן ליבנה03/03/2013ההמלצה של משרד הבריאות היא ליטול 400 מק"ג חומצה פולית לכל אשה בגיל הפוריות.
אני לא יודעת למה הרופא המליץ לך ליטול כמות כזו גבוה. אבל אני הייתי ממליצה לפנות אליו שוב לייעוץ.
את יכולה גם לפנות לרופא אחר ולקבל חוות דעת נוספת. יכול להיות שהכמות הזו ניתנת לך בגלל טיפולי הפוריות.....
בכל מקרה פני לרופא ובקשי לדעת למה הוא נותן כזו כמות גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)