מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון ויטמין c בהריוןהילה17/03/2008
שלום,
שבוע 21 עקב צינון אני לוקחת ויטמין c של סולגר-כדור אחד ליום. ( לא חומצי כתוב על זה אסטרולה 1,000 מ"ג) חוץ מזה אני לוקחת את המולטיויטמין שלהם(פרנטל) לנשים בהריון ומניקות.(מכיל את כל הויטמינים במינון קטן) אני לוקחת 3 פעמים ביום. ואני גם לוקחת את הויטמין B12 שלהם כמציצה מתחת ללשון (אני לא אוכלת הרבה בשר, אולי פעם בשבוע/שבועיים)
רציתי לדעת אם יש בעיה עם המינון של הויטמין c בהריון? והאם זה עלול להזיק באיזה דרך?
הרופאת נשים שלי אמרה שאין בעיה עם מינון של ויטמין c בהריון
והיום שהתקשרתי לחברת סולגר הם אמרו לי שהם ממליצים רק על 500 מ"ג ליום.
עכשיו אני מבולבלת וחוששת שנגרם נזק כלשהו.
אשמח לקבל חוות דעתך בנושא.
אני גם מקפידה על תזונה נכונה - טבעונית ואורגנית והתוספות הן רק לשם תוספות. והויטמין c עקב החורף והמחלות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין C
ורד לב19/03/2008בעקרון, הגוף ממילא לא יכול לספוג כמויות גדולות של ויטמינים בבת אחת ואני תמיד ממליצה למטופלים שלי לחלק את הכמות שהם צריכים לקחת.
מבחינת הצינון, זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי לקחת 250 מ"ג 3-4 פעמים ביום, מאשר את כל ה- 1000 מ"ג בבת אחת.
ויטמין C עודף מופרש בשתן ואינו נאגר בגוף, כך שאין לך מה לחשוש מכמות גדולה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר דברים בנושא
נועה הופ09/06/2008ראשית מחקרים מדעיים לא הוכיחו כי אכן ויטמין C יכול לעזור במצבי צינון ולכן אני מטילה ספק באפקטיביות של זה. לגבי התגובה שפורסמה עי ידי הבחור דולב - אל תסמכי על כל אדם ששומע משמועות שזה טוב לקחת כל מיני ויטמינים או מינראלים בפרט שהם בעודף ( רק כדי לסבר את האוזן המינון של ויטמין C יומי הוא 60 מ"ג ואת זה את יכולה לקבל ואף יותר מפלפל אדום ) כי לא כל אדם הוא איש מקצוע אשר קורא ספרות מקצועית ומדעית
דבר שני בפרנטל שאת לוקחת יש את כל הויטמינים והמינראלים שאת צריכה ליום כולל ויטמין C ווטימין B12 ולכן אני לא מבינה מדוע את לוקחת 3 כדורים ביום ולא מסתפקת בכדור אחד ? האם קיבלת המלצה מהרופא על כך ?
האם את לוקחת ויטמין B12 בהנחייה של רופא ? או על פי זה שבבדיקות הדם היה מעט/חסר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)