מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תת משקל בהריוןיפעת29/08/2013
אהלן.
אני בהריון ראשון, בת 23, שבוע 12.
אני תמיד הייתי בתת משקל, עשיתי דיאטות, בדיקות וכל זה, ותמיד די מהר חזרתי למשקל שלי- איזור 45 קג' (גובה 164) מתחילת ההריון אני עם כאבי בטן (בדקתי- זה תקין) ובלגן בבטן. קצת הקאות ובלי בחילות. בגלל התחושה הרעה נורא קשה לי לאכול, ואני יורדת כל הזמן במשקל- התחלתי בערך 45-46 ועכשיו אני 42 במקרה הטוב. ראיתי שאני לא מצליחה לשמור על המשקל אז יצרתי קשר עם דיאטנית והיא ממש הפחידה אותי שזה יביא אותי לאשפוז.
אני באמת אוכלת כל מה שאני מסוגלת! יש איזה פיתרון? מניעה? אני קצת אובדת עצות ורק עוד שבוע יש לי. תור לרופא נשים ולאחות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל לא להילחץ :)
נטעחן ליבנה01/09/2013הי יפעת,
ממה שהבנתי כל חייך היית במשקל נמוך. ממליצה להגיע לרופא בהקדם האפשרי, אבל לזכור שזו תופעה מוכרת שבטרימסטר הראשון בגלל השינויים יכולים להיות סימפטומים שונים.
לגבי המשקל, אני ממליצה להתחיל לאכול ארוכות תכופות יותר ודחוסות קלורית.
את יכולה לאכול כל שעתיים שלוש משהו קטן ועשיר קלורית. כמו כן ממליצה לך להעשיר את התפריט בשומנים בריאים (חד ורב בלתי רווים). מזונות כטחינה, אבוקדו, שקדים, בוטנים, אגוזים, חמאת בוטנים, זיתים. לדוגמא: לאכול פרוסה של לחם מלא עם ממרח שומני יותר בין הארוחות.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי את רצינית???
דנה03/09/2013הבחורה אנורקטית בתת משקל חמור. איזו מן תגובה לא אחראית זו "לא להלחץ"???
יקירתי ב BMI כזה (פחות מ 16) זה רעב קיצוני ותת תזונה שתפגע בעובר שלך.
אני מניחה שיש לך הפרעת אכילה כלשהי היות וזה לא משקל נורמלי, גם לא לבחורה רזה מטבעה. מציעה שתגשי לרופא בדחיפות. גם אם יאשפזו אותך - עדיף מאשר עובר חולה או מת. החיים שלך ושל העובר חשובים יותר מכל דבר.
בהצלחה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)