מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על משקאות דיאט בהריוןמיק08/09/2013
היי
אני בשבוע 13, שתי שאלות על תזונה בהריון :
1. משקאות דיאט בהריון - אני יודעתש דיאט בכללי לא בריא וכו' אבל חיה על שציה דיאט כבר שנים מטעמי דיאטה. לא מסוגלת לשתות מים בלי טעם. השאלה היא האם זה רק לא בריא בכללי או שבאמת יש בזה סיכון ממשי לעובר ?והאם משנה עם איזה סוג ממתיק ? והאם משנה אם מיץ או מוגז ?
2. אני בלי רקע סוכרתי, אצלי או במשפחה שלי (אמא של בעלי סוכרתית אבל אני מניחה שזה לא קשור?) . האם לתזונה שלי יש השפעה ממשית על הסיכוי לסכרת הריונית ? אני אמנם ממש לא חזקה בשוקולדים, אבל חזקה מאוד דפחממימות פשוטות ...
המון תודה
מיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על משקאות דיאט בהריון - תגובה
דנה שפילמן08/09/2013שלום מיק,
גם ללא נטיה גנטית לסוכרת, לא מומלץ לצרוך פחמימות פשוטות רבות בבריאות היומיום בכלל ובהריון בפרט. מיצי דיאט עם ממתיקים שיותר נסבלים בהריון. לגבי מוגז דיאט עדיף קולה זירו ולא דיאט רגיל. כן, יש קשר להתפתחות העובר אך במינונים גבוהים, ואם את חיה על זה אני מציעה לך להפחית כמה יותר. אם את לא יכולה מים לבד, אז לפחות למהול את השתיה עם מים/ סודה, ניתן גם להוסיף למים לימון/ נענע/ קינמון.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבניית תכנית אכילה ושתיה שתהיה מותאמת לך באופן אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! מה הממתיקים שיותר עדיפים בהר
מיק08/09/2013בהריון ?
ואל הבנתי, עדיף שתיה דיאט מוגזת או לא אם בכל מקרה אני שותה ? או שזה לא משנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! מה הממתיקים שיותר עדיפים בהר - תגובה
דנה שפילמן09/09/2013סוכרלוז הנו ממתיק עדיף. יש להזהר עם אספרטם ואצוספלם K.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)