מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם פחמימה מתפרקת רק לסוכר ?עפר26/01/2014
היי
אני במעקב של סכרת הריונית גבולית (כרגע ללא טיפול, רק מעקב), מתוקף זה אני כמובן בודקת פחמימות על כל דבר לפני שאני מכניסה לפה.
השאלה היא כזו - כל הדיאטנים ממליצים חד משמעית לאכול קמח מלא - לחם מלא, פסטה מקמח מלא וכו'. אבל כמות הפחמימות שמצויינת על המוצרים המקבילים מקמח רגיל לעומת המלא - זהה. האם זה אומר שכמות הסוכר זהה ? האם המשמעות של המלא היא רק שזה מתפרק יותר לאט ולכן יותר משביע אבל מבחינת כמות סוכר זה זהה ? ועוד שאלה - נניח שוקולד בלי סוכר (תחליף סוכר, אני יודעת שאסור בהריון, רק מנסה להבין) לעומת שוקולד רגיל - שוב, כמות פחמימה זהה. אז מה זה אומר ? אם הכמות פחמימה=כמות סוכר, מה הופך שוקולד עם תחליף סוכר ליותר טוב לסוכרתיים ?!
המון תודה וסופש נעים
קשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פחמימה מתפרקת רק לסוכר ? - תגובה
דנה שפילמן26/01/2014שלום קשת,
את צודקת- כמות הפחמימה בדגנים זהה, ההבדל הוא בקצב הפירוק ובכן משפיע על איזון הסוכר.
לגבי שוקולד, גם צודקת- הכמות זהה. פה ההבדל שבשוקולד רגיל יש סוכר וב"ללא סוכר" יש ממתיקים אך שורה תחתונה ההבדל בכמות הפחמימות אינו משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דנה ! ועוד שאלה
עפר27/01/2014אני מצטערת על החפירה פשוט מנסה להבין
לגבי דברים עם תחליפי סוכר כמו שוקולד, אם כמות הפחמימה זהה וסוכר נוצר מפחמימה, אז במה בעצם מועיל שוקולד עם תחליף ? אם בסופו של יום כמות הסוכר שמשתחררת לגוף זהה ?
לגבי פסטה - האם יש עדיפות לפלסטה מקמח מלא או לפסטה מקמח אורז ? האם יש העדפה למאכלים נטולי גלוטן בהקשר הישיר של סכרת ?
בנוסף עוד שאלה - אם יש קשר ישיר בין כמות שומן/כולסטרול לסוכר ? מובן שתמיד עדיף להימנע ממאכלים שומניים וכו' וגם להרבה אנשים שיש סוכרת יש כולסטרול, השאלה היא האם הם תוצאה אחד של השני או שזה לאל קשר ישיר ?
תודה שוב !
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דנה ! ועוד שאלה - תגובה
דנה שפילמן27/01/2014שלום מיכל,
יש מוצרים שבהם תחליפי הסוכר יותר משמעותיים ויש כאלה שפחות, כמו עם השוקולד. לכן עלינו כצרכנים יש להפעיל שיקול דעת ולהחליט מה מתאים לנו.
לגבי פסטה- עדיף מחיטת דורום, או חיטה מלאה רגילה. פסטת אורז כמו פסטה רגילה.
שומן מאט ספיגת סוכר, לכן ההמלצה להוסיף שומנים בריאים לארוחה כמו- שמן זית, טחינה, אבוקדו, שקדים.
מכיוון שיש לך שאלות רבות, ואת נמצאת במעקב הריון- אני ממליצה לך להפנות את שאלותייך המחכימות למול הדיאטנית שלך.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)