מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הכמות המותרת של ויטמין A בהריון?חסוי16/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מירי שלום
נועה הופ16/04/2008ויטמין A בצורת רטינול ( שהיא הצורה שאותה צריכים למעט בצריכה בהריון ) בהריון מותר 800 מק"ג ובהנקה 1300 מק"ג . בטא קרוטן הוא נגזרת של ויטמין A בגוף. הוא נמצא בכל הירקות הכתומים. בניגוד לסכנה בצריכת עודף של ויטמין A בצורת הרטינול כאשר צורכים ויטמין A ממקור של בטא קרוטן זה אינו מסוכן לעובר. תוספי התזונה משלבים את שתי הצורות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה...
חסוי16/04/2008בתוסף שאני נוטלת כתוב שיש 4000 יב"ל ויטמין A- מה זה אומר לעומת מק"ג- איך אני יכולה לעשות את ההמרה והאם זו כמות תקינה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה
חסוי20/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי לחץ
דנה20/04/2008תכפילי ב-0.3 :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם עניתן לי...
חסוי24/04/2008חבל שדילגתן ככה- לא יפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי טובה קראוזה
ורד לב27/04/2008הקצובה המומלצת בהריון של ויטמין A היא: "770 מיקרוגרם ביום או 2566 יחידות בינלאומיות"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מירי
נועה הופ27/04/2008את צריכה לחלק ב- 0.3 על מנת להגיע מיחידות של מק"ג ליחידות בין לאומיות ! ( ולא להכפיל כפי שסתו אמרה ) 0.3 מק"ג רטינול = 1 יחב"ל של רטינול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים?
חסוי28/04/2008המולטיויטמין שאני לוקחת מתחילת ההריון מכיל כאמור 4000 יב"ל (אני בשבוע 25 כבר). חיפשתי ברשת באתרים אחרים של הריון ולידה ובכל מקום כתוב משהו אחר לגבי ויטמין A (יש מקומות שכתוב שמותר אפילו 5000 יב"ל בהריון, יש מקומות שמדברים על 4000, ויש אתרים שאפילו ממליצים שהתוסף בהריון יהיה עם לא פחות מזה). חוץ מזה, איך אני יודעת אם המקור לויטמין הוא רטינול או בטא קרוטן או שניהם? והאם להמשיך לקחת את התוסף או להפסיק? יכול להיות שכבר נגרם נזק, ויש מומים בגלל הויטמין A שלא מתגלים בבדיקות ההריון השגרתיות? (עד עכשיו כל הבדיקות תקינות לחלוטין)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
נועה הופ28/04/2008בתוסף שאת לוקחת אמור להיות רשום אם מקור הויטמין A הוא מבטא קרוטן או רטינול. בד"כ התוספים משלבים בין שניהם. לדוג' בתוסף שנקרא מטרנה / פרנטל יש 1500 יחב"ל בטא קרוטן + 1500 יחידות יחב"ל ויטמין A . במידה ולא כתוב את יכולה להתקשר לשירות הלקוחות של החברה ולשאול אותה . במידה וזה מקור של ויטמין A ( רטינול ) בלבד ממליצה לעבור לתוסף אחר . כפי שורד כתבה הקצובה היא 770 מק"ג שזה 2566 יחב"ל לויטמין A בלבד ( לא כולל בטא קרוטן !! )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)