מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתייהאלה27/12/2014
שלום
1. רציתי לדעת אחת ולתמיד כמה מומלץ לשתות בהריון ביום (חודש שלישי). הריון תאומים.
2. יש שעות בעיקר משעות אחהצ ועד למחרת בבוקר שקשה לי לשתות. גם בגלל הבחילות ולא משנה מה, אבל גם בגלל שיש תחושה שהקיבה מפוצצת (גם אם אכלתי רק קרקר, כנראה בגלל העיכול האיטי שאופייני להריון וגם בגלל שאני שמנה והכל לחוץ). יש לי רקע של בעית ריפלוקס, בקע סרעפתי ודלקת קיבה דרגה 2. גם במיפוי קיב המלחפני עשור גילו עיכול איטי. כ. בסופו של יום חצי מהיום קשה לי לשתות ובחצי השני אני משתדלת לשתות כליטר עד ליטר וחצי ולאכול ככל האפשר.
רציתי לדעת האם מצב זה תקין בהריון, כל עוד עומדים במכסת הנוזלים היומית?
3. אם אני מכניסה נוזלים דרך מזון יותר מאשר דרך מים (ירקות, פירות תבשלים) איך ניתן להמיר זאת בצורה מסודרת (יש טבלה שמכילה כמויות מים במזון)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
אלה27/12/2014אומגה 3.
אני לא אוכלת דגים כלל וחוששת מהתוספים בשוק(לא מאמינה שםה נטולי כספית).
האם זה כזה קריטי לא לקחת אומגה 3 , והאם זה חשוב גם כרגע בחודש שלישי?
הבנתי שאגוזים וכו' לא מומרים היטב בגוף. וכרגע עם הבחילות אני לא יכולה להתקרב לאגוזים ומוצרים שמנים.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו - תגובה
דנה שפילמן28/12/2014בקשר לאומגה 3, האם את אוכלת טונה? אכילת 3 קופסאות טונה בשבוע הנה מספיקה. בעקרון, מחקרים מראים על יעילות תוספת אומגה 3 בעיקר בטרימסטר השלישי להיריון, אך אם אינך צורכת דגים כלל מומלץ שתיקחי כבר מעכשיו. בררי בבית המרקחת מה ממליצים לך, יש תוספי אומגה המותאמים יותר להיריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה - תגובה
דנה שפילמן28/12/2014שלום אלה,
קודם כל, בהריון יש לשתות יותר מהרגיל בשל הגדלת נפח הדם וייצור מי השפיר ברחם. בגדול, מומלץ לשתות לפחות 2 ליטר מים ליום, אך הכמות משתנה מאשה לאשה והדרך הכי טובה לדעת מה הכמות היא לפי תדירות וצבע השתן, שצריך להיות בהיר כשל לימונדה. יש טבלאות לתכולת מים במזונות אך ההתעסקות בחישוב של כל הגורמים הנה מסובכת ומיותרת. עקבי אחר צבע השתן. יש לשתות כמה שלוקים בכל פעם כדי להעלות את הרוויה בגוף, שתייה מרוכזת תגרום ליותר הוצאה בשתן. גם כשקשה לך שתי שלוק בכל פעם, נסי אולי במקום מים רגילים לשתות מים חמים/ סודה/ להוסיף קינמון/ ג'ינג'ר למים שיכולים להקל על הבחילה. מעבר לכך, אני ממליצה לך בשל הרקע העשיר שלך לפנות לדיאטנית למעקב והתאמה אישית בזמן ההיריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)