מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- B 12אלה18/02/2015
שלום
אני בהריון תאומים, חחודש רביעי.
נמצאתי אנמית - 10 הומוגלובין ירידה מ12 במשך כחודשיים. בגלל בחילות ואי סבילו לתוספים לא לקחתי תוספים ועכשיו אני מתחילה לקחת ברזל עדין של סולגאר (25 מג) בשילוב עם ספאטון שקית ביום.
רציתי לשאול:
1. הבנתיש ברזל עדין לא מאוד חזק ובמצבי אנמיה כדאי לקחת ברזל סינטטי אבל אחרי שניסיתי כל מיני אני הכי מסתדר איתו. האם אפשר פשוט לקחת יותר או שמנגנון הספיגה של העדין פשוט איטי או משהו שלא קשור לכמות? אני לא רוצה לבזבז זמן על תוספים לא יעילים.
2. האם את מכירה את ספאטון ממקור ראשון? המוצר יקר וגם דורש הפרדת מזונות וכו' ואשמח לדעת שגם אותו אני לא לוקחת סתם.
3. חשבתי לקחת בי 12 טבליות למציצה מתחת ללשון. הבדיקה האחרונה שבוצעה לי לפני כשנה הערך היה בינוני וכאמור הריון תאומים וירידה בהומגלובין. אני גם נוטלת ח. פולית 5 מג כך שזה עלול למסך תוצאה של בי 12 נמוכה. בכל מקרה - האם כדור המציצה שלמעשה מחדיר למחזור הדם כמות אדירה של בי 12 לא עלול להעביר לעוברים כמות גדולה מדי של בי 12 בבת אחת ואולי כדאי לקחת מינונים קטנים לאורך היום?
האם יש נזק בעודף בי 12? כאמור אני בטוחה שבדיקות הדם ימסכו עודף או חוסר בגלל הפולית שאני לוקחת הרבה זמן במינון גבוה.
אניא שמח להסבר בעניין מה שמגיע לעוברים מנטילה דרך מציצה או בנרות או בנטילה של תוסף בכמות - האם הכל מידלל אצלי בדם והם מקבלים מה שהם צריכים או שבגלל שזה מגיע ישירות למחזור הדם עלול להיווצר עודף אצלם?
תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B 12 - תגובה
דנה שפילמן25/02/2015שלום אלה,
יש להיוועץ עם הרופא לגבי הגדלת מינון של אותו תוסף או עם החברה המייצרת.
יש מטופלים שמעידים כי הספאטון נספג להם יותר טוב, אך שוב- עלייך להיוועץ עם הרופא על כך.
בעקרון עודף B12 יוצא בשתן ולא ידוע על בעיות של מינון יתר עם כדור אחד של 1000 מק"ג ליום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)