סלט טונה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סלט טונה בהריון
    שפרה
    21/05/2015

שלום
    אני מנסה להכנס להריון בימים הקרובים ורציתי לדעת האם אני לוקחת סיכון בכך שאני אוכלת סנדוויץ מוכן (ממפעל שנמצא בפיקוח של משרד הבריאות) עם סלט טונה (ובכלל בהריון)?
    מצד אחד הבנתי שבטונה משימורים אין בעיה (הגבלה של עד 370 גרם בשבוע) ואפילו מומלץ בשביל אומגה 3 וחלבון.
    מצד שני קראתי שבסלטי טונה יש סיכון גבוה לחיידקי ליסטריה.

אם כך - מה ההמלצה לנשים בהריון - לאכול או לא לאכול סלט טונה (הביצים מפוסטרות)?

ואם לא מומלץ - אז האם הגיוני להמנע כבר מעכשיו כדי שאם חס וחלילה אדבק בחיידק לא אכנס להריון עם חיידק בגוף או שאפשר לחכות לאחר ההתעברות כי הגוף שלי כרגע יותר מחוסן ויתגבר בינתיים על החיידק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סלט טונה בהריון

הוספת תגובה

• סלט טונה בהריון - תגובה

נטעחן ליבנה
    21/05/2015

הי נאוה,
    קודם כל בשעה טובה ובהצלחה.
    לגבי סלט טונה, הסכנה היא בעיקר בסלטים שלא נמצאים בפיקוח וקירור, באמת בגלל חשש לזיהום חיידקי.
    אין בעיה לאכול טונה בקופסאות שימורים כל תקופת ההריון. הסכנה שבאכילת דגים היא הרעלת כספית, אך טונה בקופסת שימורים מותרת ואינה מהווה סכנה.
    הייתי ממליצה לא לאכול סלט טונה עם מיונז בכל שלב מחשש לזיהום.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נטע
    22/05/2015

אם כך אני מבינה שטונה בשימורים זה בסדר אבל כריך עם סלט טונה עדיף להמנע (אפילו שהמפעל בפיקוח ) ובכלל סלטים מוכנים, כי זה מועד לזיהומים... כן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו