מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סלט טונה בהריוןשפרה21/05/2015
שלום
אני מנסה להכנס להריון בימים הקרובים ורציתי לדעת האם אני לוקחת סיכון בכך שאני אוכלת סנדוויץ מוכן (ממפעל שנמצא בפיקוח של משרד הבריאות) עם סלט טונה (ובכלל בהריון)?
מצד אחד הבנתי שבטונה משימורים אין בעיה (הגבלה של עד 370 גרם בשבוע) ואפילו מומלץ בשביל אומגה 3 וחלבון.
מצד שני קראתי שבסלטי טונה יש סיכון גבוה לחיידקי ליסטריה.
אם כך - מה ההמלצה לנשים בהריון - לאכול או לא לאכול סלט טונה (הביצים מפוסטרות)?
ואם לא מומלץ - אז האם הגיוני להמנע כבר מעכשיו כדי שאם חס וחלילה אדבק בחיידק לא אכנס להריון עם חיידק בגוף או שאפשר לחכות לאחר ההתעברות כי הגוף שלי כרגע יותר מחוסן ויתגבר בינתיים על החיידק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלט טונה בהריון - תגובה
נטעחן ליבנה21/05/2015הי נאוה,
קודם כל בשעה טובה ובהצלחה.
לגבי סלט טונה, הסכנה היא בעיקר בסלטים שלא נמצאים בפיקוח וקירור, באמת בגלל חשש לזיהום חיידקי.
אין בעיה לאכול טונה בקופסאות שימורים כל תקופת ההריון. הסכנה שבאכילת דגים היא הרעלת כספית, אך טונה בקופסת שימורים מותרת ואינה מהווה סכנה.
הייתי ממליצה לא לאכול סלט טונה עם מיונז בכל שלב מחשש לזיהום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע22/05/2015אם כך אני מבינה שטונה בשימורים זה בסדר אבל כריך עם סלט טונה עדיף להמנע (אפילו שהמפעל בפיקוח ) ובכלל סלטים מוכנים, כי זה מועד לזיהומים... כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)