מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה וויטמיניםKineret19/07/2015
שלום,
אני בשבוע 29, הריון ראשון.
יודעת שכמובן חשוב לאכול בריא.
אבל האם הויטמינים שאני לוקחת אמורים לספק לעובר את מה שהוא צריך במידה ואני לא מצליחה לאכול מספיק בריא?
האם מלבד מקרים קיצוניים של זיהומים/קלקולי קיבה חריפים וכד', העובר בסך הכל לוקח את מה שהוא צריך ולא נפגע מאוכל פחות בריא?
אני משתדלת לא לאכול את מה שאסור (אם כי לא ידעתי לדוגמא שאסור לאכול גבינות מושרות במים, עכשיו גם זה ירד מהפרק..).
משתדלת לאכול בריא - אבל לא תמיד מצליחה.
לוקחת פרנטל, B12, ברזל, אומגה, מגנזיום, אספירין במינון נמוך וזהו אני חושבת.
אין לי בעיית סוכר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וויטמינים - תגובה
נטעחן ליבנה19/07/2015הי,
מה הכוונה לא אוכלת מספיק בריא?
האם את לא מקבלת מספיק רכיבי מזון או אוכלת יותר מדי ג'אנק פוד?
בכל מקרה כל מה שאת אוכלת משפיע על התפתחות התינוק. אם תאכלי ג'אנק זה ישפיע ואם תאכלי בריא זה ישפיע, אפילו לכמויות שאת אוכלת והמשקל שאת עולה יש השפעה על התפתחות העובר.
אין מה לחשוש לגבי מה אכלת עד עכשיו. כל שעליך לעשות זה להקפיד ככל שניתן על תזונה בריאה ומזינה מעכשיו ועד סוף ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה וויטמינים - תגובה
דנה שפילמן19/07/2015שלום כנרת,
לגבי פרנטל ברזל ואומגה בסדר.
מדוע הנך לוקחת עוד תוספת מגנזיום?
אספירין יש לקחת רק בתיאום מול הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן על התגובה המהירה
kineret19/07/2015כל הוויטמינים/תרופות בהמלצת רופא וידיעת כמובן.
מגנזיום להתכווצות ברגליים (נורא!..). אספירין במינון נמוך ביותר. התחלתי בגלל טיפולי פוריות לעזור לרירית ולהשתרשות.
זה יכול להזיק??
לא אוכלת בריא, זה לפעמים אכילה בחוץ (צמצמתי מאוד), לא מגוון מספיק מבחינת ירקות, ואכילת מתוקים. (מכורה למתוק - אבל גם בזה הרגעתי לאחרונה).
בכל אופן תודה על ההרגעה והעצה לא להסתכל אחורה.. ואכן בתקופה האחרונה, עם מעידות אמנם, המצב השתפר מאוד.
באיזה מובן אכילה מרובה והשמנה/לא מאוזנת עלולים להשפיע על העובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)