הכנה לקראת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנה לקראת הריון
    אתי
    03/05/2008

הי,אני בת 23.5 נשואה טרייה, ורוצה להכין את גופי לקראת הריון ובכלל לשפר את אורח חיי. לפני חצי שנה הפסקתי לעשן, לשתות קפה וקולה ומשפחתו, ולנסות להקפיד לשתות יותר מים.
    עכשיו אני רוצה לעבוד על תזונה בריאה יותר, יש לציין שאני צימחונית כבר 10 שנים. ואני לא ממש אוכלת באופן כללי, מה אני צריכה לאכול כדי להשלים מה שחסר לי(בשר ודגים)?
    ואיך אפשר להשלים את כמות הברזלוהחומצה הפולית הנדרשת לפני הריון ובמהלכו רק על יד תזונה- כלומר בלי תוספים וכדורים אם בכלל אפשר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לקראת הריון

הוספת תגובה

• אתי שלום רב,

נועה הופ
    04/05/2008

ראשית כל הכבוד על השינוי המבורך. השאלה שלך היא מאוד כללית ומורכבת מהרבה משתנים כגון זה שאת צמחונית, זה שאת לא אוכלת ( ואני לא יודעת מאיזה סיבה? האם זה סדר יום .. ? למה בדיוק את מכוונת בכך שאת אומרת שאת לא אוכלת ...? )
    הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ולבקש ממנו בדיקות דם כלליות + בדיקות הבודקות את רמת ה- B12 , ברזל, וחומצה פולית בדם. במידה וישנם חוסרים מומלץ להעזר בתוסף על מנת להעלות את הרמה בדם. בלי קשר, הנחיית משרד הבריאות אומרת באופן מפורש שכל אישה בגיל הפיריון חייבת 3 חודשים לפני הריון לקחת חומצה פולית במינון של 400 מיקרוגרם מתוסף תזונה.
    אנ י חושבת שאם השינוי הוא רציני עליך לפנות לדיאטנית לייעוץ ולהרכבת תפריט בריא
    אשמח לייעץ לך אם תזדקקי
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ורד לב
    04/05/2008

אלה צעדים חשובים ביותר בהם את נוקטת כרגע.
    אני מאמינה שטיפול תזונתי בהריון הוא לעתים מאוחר מדיי ויש לעשות הכנה טובה ותחזוקה טובה לאורך כל שנות הפריון (גם לפני ואחרי כמובן, אם כי זה ספציפי להריונות).

מקשרת לך פה כל מיני כיוונים למחשבה:
    מאמר שלי על ההכנה התזונתית להריון
    http://www.articles.co.il/article/6364/%D7%94%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%94%20%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F%20%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94%20%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%AA

על הקשר בין תזונה ללידת תינוק בריא
    http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?תזונה_ללידת_תינוק_בריא

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו