מה זה אומר שעובר את השיליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה אומר שעובר את השיליה
    נטע
    21/09/2015

הרבה פעמים אני שומעת את המשפט "עובר את השיליה". רציתי להבין - אם המזון שאני אוכלת ומה שאני מכניסה לפה בעצם עובר לעובר דרך חבל הטבור וכך הוא מקבל את המזון שלו, אז מה פירוש המונח "עובר את השיליה"?
    האם לא כל המזון שאני אוכלת בהריון עובר את השיליה ומגיע לעובר ומזין אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה זה אומר שעובר את השיליה - תגובה

דנה שפילמן
    21/09/2015

שלום אריאלה,

השליה הינה איבר המסנן מרכיבים בדם מהאם לעובר. רוב המרכיבים כמו סוכרים, שומנים וחלבונים עוברים שליה להזנת התינוק. יש מרכיבים נוספים שעוברים ואחרים שלא עוברים את סינון השליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו קטן

נטע
    21/09/2015

אז כשאומרים "עובר שליה" לא בהכרח מתכוונים לעובדה שמגיע אל העובר (כי הרבה מגיע), אלא שמגיע, אבל דגש על כך שיכול להזיק? (אני מתכוונת לחומרים מסוימים כמו ממתיקים מלאכותיים וקפאין למשל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו קטן - תגובה

דנה שפילמן
    24/09/2015

כן,

הכוונה להדגיש שעובר לעובר. התייחסות לחומרים שעלולים להיות מסוכנים לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו