שאלה לגבי בדיקת העמסת סוכר 100

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי בדיקת העמסת סוכר 100
    נטלי
    07/03/2016

לום
    השבוע אני צריכה לבצע העמסת סוכר 100. תיכננתי להכנס למשטר סוכר ולהמעיט בסוכרים ופחממות אבל קראתי כתבה שבילבלה אותי ורציתי לאמת אם זה נכון:
    "חשוב לציין כי נשים רבות פוצחות בדיאטת פחממות וסוכרים לפני הבדיקה על מנת שתוצאות הבדיקה יהיו "טובות". דווקא גישה זאת מייצרת בעיה היות והמנעות מהפחממות והסוכרים גורמת ללבלב לעבוד לאט יותר ולייצר פחות אינסולין. לאחר מכן בבדיקת הסוכר (אחרי שהאישה שותה 100 גרם סוכר) הלבלב מתקשה להתחיל להפריש אינסולין במלוא העוצמה (לוקח לו זמן להתחיל ולהגביר פעילות) ואז רמות הסוכר בדם גבוהות מאוד והתוצאות לעיתים אינן תקינות. לאור כך חשוב 2-3 ימים לפני הבדיקה לאכול פחממות רבות."

איך כדאי לאכול בשבוע וביום של לפני הבדיקה? האם למעט בסוכרים ופחממות או לא ?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בדיקת העמסת סוכר 100 - תגובה

דנה שפילמן
    07/03/2016

שלום נטלי,

אני ממליצה להמשיך לאכול כפי שאת רגילה, כי מצב זה ישקף את פעילות הלבלב שלך כפי שהוא. בהתאם לבדיקה אנא פני לדיאטנית להתאמת תפריט ומעקב לאורך ההריון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מוסיפה עוד שאלה קטנה

נטלי
    07/03/2016

עשיתי את ההעמסה 50 ביום ראשון, האם אפשר לעשות העמסה של 100 כבר ביום רביעי או חמישי הקרובים או שעדיף לחכות לשבוע הבא כדי שהגוף יתנקה מהעמסה הקודמת? אני מאוד מתלבטת לגבי זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מוסיפה עוד שאלה קטנה - תגובה

דנה שפילמן
    07/03/2016

לא קשור אחד לשני, הגוף יגיב אותו הדבר.
    עשי מתי שאת יכולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!רק עוד שאלה אחת אחרונה

נטלי
    07/03/2016

קראתי שההנחייה לפני בדיקת העמסה של 100 היא לעשות דיאטת פחמימות כ2-3 ימים לפני הבדיקה(כלומר להרבות בפחמימות). כבר קבעתי את הבדיקה ליום רביעי ונשאר לי יום וחצי לדיאטה הזו. האם כדאי לדחות את הבדיקה לשבוע הבא כדי שיהיה בול 3 ימי דיאטת פחממות או שגם יום וחצי זה מספיק טוב?
    חשוב לי שהתוצאות יהיו כמה שיותר מדוייקות כמובן.
    המון תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!רק עוד שאלה אחת אחרונה - תגובה

דנה שפילמן
    10/03/2016

ממליצה לאכול כרגיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו