צריכה קלורית וחלבונים בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה קלורית וחלבונים בהריון
    גלית
    06/12/2016

שלום,

אני בשבוע 13, הריון תקין. הבעיה היחידה היא הבחילות. אני לא מקיאה, אבל בקושי מצליחה לאכול נורמלי, ומאז השבוע ה-6 כבר ירדתי קרוב ל-4 קילו (זה לא מדאיג אותי מאד לכשעצמו, BMI עדיין 24 ומשהו).
    לפי הנתונים שלי, אני צריכה לצרוך בסביבות 1900 קלוריות ליום, עם צריכה מומלצת של לפחות 80 גרם חלבון.
    בכוח רב אני מצליחה אולי 1500, עם כחצי מהכמות המומלצת של חלבון (אני גם צמחונית).

האם גרעון של 500 קלוריות ביום מהצריכה המומלצת וחצי מכמות החלבונים יכולה להזיק לעובר בשלב הזה (בהנחה שהתזונה מאוזנת בערך)?
    או במילים אחרות - משנה יותר הכמות או האיכות?
    (אני יכולה "לרפד" את הצריכה הקלורית שלי עם מיץ, אבל זה בעיקר סוכר...).

יש לציין שבדיקות הדם שלי מהשבוע ה-6 היו טובות (כולסטרול, המוגלובין, סוכר) ושאני לוקחת באופן קבוע סידן, ברזל, חומצה פולית ואומגה 3.

תודה רבה מראש,
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריכה תזונתית בהריון

דנה שפילמן
    11/12/2016

שלום גלית,
    נראה כי את מאוד מודעת לצרכי גופך. נכון שיש טבלאות והמלצות, יחד עם זאת כל אשה שונה בצרכים האישיים שלה ובתגובות הגוף שלה בהריון. ממליצה לך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי וליווי לאורך ההריון לוודא שגופך מקבל כל מה שהוא צריך הן מבחינת מרכיבים והן מבחינת קלוריות בשלבים השונים של ההריון. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו