מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגל02/06/2008
שלום רב,
אני בחורה צעירה שרק נכנסה להריון. אני מאוד אוהבת אלכוהול. רציתי לדעת האם בכלל בכלל אסור לי אלכוהול בהריון? כמו כן, אם אני בכל זאת רוצה לשתות כוסית אחת בשבוע ביציאה, איזה אלכוהול הכי פחות מזיק לי? יין ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי אך
נועה הופ02/06/2008ההמלצה היא להימנע לגמרי מאלכוהול מכל סוג במהלך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן זו ההמלצה הרשמית
ורד לב02/06/2008אם כי יש גם את הגישה הגורסת שניתן להפעיל שיקול דעת אם שותים לעתים רחוקות יין, או משהו יחסית קל.
כמובן שתמיד עדיף בליווי מזון, כדי שהאלכוהול לא יספג במהרה וישפיע לרעה.
אני לא ממליצה על זה, כמובן, אם כי מבינה גם את הצורך לשמר במעט את אורח חייך.
אני מניחה שעם הזמן תפנימי יותר את עצם היותך בהריון ואת זה שזוהי עובדה מוגמרת ולא משהו בר שינוי לפי גחמה כזו או אחרת. נכון הדבר גם בהמשך, כשיהיה לך ילד, זה אומר, מן הסתם, אחריות אחרת על חייך (וחייו) ושינויים באורח החיים שנובעים מכך, אם רוצים בכך ואם לאו.
אז אני ממש לא מתכוונת לבאס אותך, או לצייר תמונה עגומה של המציאות, אלא פשוט להציג את הדברים בצורה קצת יותר ריאלית ומדוייקת.
כמובן שאת הבחירות שלך את תעשי בעצמך, ממליצה לך גם בחום לשוחח על הדברים הללו גם עם בנזוגך, שהרי גם לו חלק בעניין וחשוב לשמוע מה גישתו.
הריון מהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנותנים אגוזים למי שאין לו שיניים...
חסוי03/06/2008טיילי לפורום השכן של הפרייה חוץ גופית ופריון- ותיווכחי כמה נשים מוכנות לתת כדי להיכנס להריון, ומה הן מוכנות לעבור לשם כך... אולי אז תקבלי קצת פרופורציות ותפסיקי לחשוב רק על עצמך ועל צרכייך האישיים ותתחילי לחשוב על העובר הנפלא שברחמך, על איך את שומרת עליו מכל משמר- בתקופת ההריון ואחר כך- ועל כמה את ברת מזל שקיבלת אותו.
אז לא תשתי יין 9 חודשים- יקרה לך אסון יקירתי? נשים רבות בכל העולם מסכנות את חייהן ובריאותן ומשקיעות משאבי ענק (רגשיים, פיזיים, חומריים, מה שתרצי) בשביל ילד- ולך קשה לוותר על אלכוהול????? את רוצה בכוח להזיק לתינוקך?
קצת שיקול דעת וקצת פחות מחשבה על עצמך. בסוף תדעי להעריך את זה ובעוד כמה שנים גם תודי על כך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לריב בנות!
שני04/06/2008עצם העובדה שהיא שואלת אם מותר לשתות - זה אומר שהיא אחראית ורוצה לדעת ולא שמה פס...
אז למה להתקיף אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן יפה שהיא שאלה אבל...
חסוי04/06/2008אם תשימי לב לניסוח תראי שהשאלה מופנית יותר כדי להשקיט את מצפונה ופחות כדי לדעת האם מותר או אסור. אבל זה לא העניין פה, גם לא הרעבים באפריקה. העובדה שהיא בהריון אומרת שהיא צריכה לדאוג לעובר כבר מיומו הראשון- וכמו שהיא לא תתן לילד (כשייוולד) מאכלים אסורים/רעילים/מזיקים, וכמו שהיא תשמור עליו שלא ייפול וכד', היא צריכה להבין שכך היא צריכה לשמור עליו כבר עכשיו. לא סתם יש המלצה רפואית גורפת להימנע לחלוטין מאלכוהול- ואת זה גם היא יודעת. זה מזיק באופן ישיר לעובר, חד משמעית, ואין על זה מחלוקת. שאלת האחריות האישית פה מאוד גדולה, והיא צריכה להבין שצרכיה האישיים לא יכולים להיות קודמים לצרכי העובר.
יפת נפש או לא- אנשים רבים מתחילים להעריך דברים "טריוויאלים" כמו להיות בריא, לחיות, או להיות בהריון- רק אחרי שהם חווים אובדן כלשהו או קשיים וכשלונות. וכמו שביקור בבית לווינשטיין אולי ימנע מנהג מתפרע אחד לעשות את התאונה הבאה ולהרוג אנשים- ככה אולי סיפורים של בנות שנלחמות כדי להיות בהריון אולי ימנע מאמא אחת לעתיד ללדת ילד פגוע בגלל התנהגות חסרת אחריות. צר לי להרגיז (זו לא היתה הכוונה) אבל אני חוויתי באופן אישי את שתי הדוגמאות הללו (יש לי בעל משותק בכסא גלגלים בגלל אותה התפרעות בכבישים וכמו שהבנתן גם ההריון לא הגיע בקלות בכלל, מאותה סיבה אגב), ולכן מאוד מכעיסה אותי ההתבכיינות הזו של אנשים שחושבים רק על עצמם ולא מסוגלים להתעלות מעל זה ולקחת אחריות, במקרה זה על יצור חסר ישע שבבטן.
בסופו של דבר אני מאחלת לה בריאות שלמה והצלחה, ושלא תחווה צער לעולם, אבל כמו שאמרתי- קצת פחות לחשוב על עצמך ויותר להפעיל שיקול דעת. כאמא תלמדי להעריך זאת, וחבל שתזיקי לו כבר עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני אגיד לך. את צודקת 100%
שני05/06/2008אבל אי אפשר לשנות את כל העולם.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ובשעה טובה לכולנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רואה שהנושא מעלה הרבה אמוציות
ורד לב06/06/2008ובצדק.
לצערי הריון בימינו אינו דבר מובן מאליו עבור חלק מהנשים ואני מבינה את הקושי שעלול להתעורר מקריאת דברים שכאלה.
מן הצד השני, עלינו לזכור שמהעבר השני של הצג יושבת האישה ששאלה את השאלה וחיפשה מענה תמים לבעיה שהציקה לה.
אל לנו לשפוט אדם בטרם עמדנו במקומו- לא אני אמרתי את המשפט הזה והוא מנחה אותי כבר שנים רבות, במיוחד במצבים שכאלה. שכן יש בי איזו הבנה שכולנו צריכים ללמוד את השיעורים שלנו בדרך שלנו ולא בדרכים של אנשים אחרים, כמה חכמים או בעלי נסיון שיהיו.
אני בטוחה שהדברים שעלו פה חשובים מאד לכל המשתתפות בדיון ושכל אחת תקח מכאן את הנקודות שהיא צריכה לחדד לעצמה בחייה.
הריונות קלים ושפע חלב לכולנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)